Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δικαιοσύνη υπερ-πληρωμένων καλοπερασάκηδων


Και βέβαια δεν πρέπει τα blogs, όπως και κανένας άλλος να υποκαθιστούν ή να προκαταλαμβάνουν το έργο της δικαιοσύνης. Μπορούν όμως κάλλιστα να το κρίνουν και να το αμφισβητούν. Οι δυνατότητες αυτές είναι από τις πλέον βασικές συνιστώσες πολιτισμού και δικαιοσύνης.
Διάβασα την παρακάτω είδηση εδώ και με πιασαν τα διαόλια μου οπότε και είπα να γράψω το μικρό κείμενο που διαβάζετε.

Σε δίκη που διεξήχθη σήμερα ο διαδηλωτής Γεράσιμος Γεωργάτος κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος για τις κατηγορίες της «διατάραξης κοινής ειρήνης» και «αντίστασης κατά της Αρχής», αλλά ένοχος για την κατηγορίας της απείθειας, λόγω της άρνησης του στο να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα (ποινή 2 μήνες) ενώ λόγω ιατροδικαστικής απόφασης που έδειχνε μικροτραυματισμό ενός αστυνομικού της ομάδας Δέλτα, κρίθηκε ένοχος για «επικίνδυνη σωματική βλάβη», κατηγορία που αναβαθμίσθηκε(sic) σε «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη» (ποινή 8 μήνες) οπότε και του επιβλήθηκε ποινή 9 μήνες φυλάκισης με 3 χρόνια αναστολή.

Σημειώνω ότι ο διαδηλωτής είχε χτυπηθεί πολύ και μετά τη σύλληψη του είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

… και ερωτώ:

Με μια Δικαιοσύνη υπερ-πληρωμένων (από εμάς όλους) καλοπερασάκηδων τόσο διεφθαρμένη, τόσο εχθρική προς την κοινωνία και τόσο ιδεολογικά εξαρτημένη από τα πλέον σκοταδιστικά και τα πλέον αυταρχικά ρεύματα σκέψης της εποχής μας, είναι δυνατόν να λειτουργήσει σωστά η Ελληνική κοινωνία;
Μήπως κανένα Δημοψήφισμα και καμία Συνταγματική Αναθεώρηση δεν μας σώζει;
Τι στο διάολο γίνεται επί τέλους και μέχρι που θα συνεχιστεί ο κατήφορος;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails