Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τριάντα δις ευρώ χαρίζω λέμε !


Οι ρυθμίσεις για την χορήγηση πρόσθετων εγγυήσεων προς τις τράπεζες ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ ψηφίστηκαν χθες από την Βουλή των 300 ξεπουλημένων ανδρεικέλων.
Επίσης ψηφίστηκε και νομοθέτημα που αφορά την αναβάθμιση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έναντι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (!), σε ό,τι αφορά την διαχείριση των Κρατικών Διαθεσίμων (;).

Αυτό το δεύτερο δεν το κατάλαβα και πολύ καλά αλλά δεν μου ακούγεται ούτε καθαρό ούτε θετικό. Τι μπορεί να είναι αρμοδιότερο για την διαχείριση των Κρατικών διαθεσίμων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους;
Αυτός ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), είναι απλώς ένας μηχανισμός ο οποίος διοχετεύει Δημόσια λεφτά στους τοκογλύφους δανειστές μας κατά απόλυτη προτεραιότητα και ανεξάρτητα από τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας. Αυτό δεν κάνει; (*)

Όμως το σημείωμα αυτό δεν το γράφω για τον ΟΔΔΗΧ. Το γράφω απλώς και μόνο για να συνειδητοποιήσω καλύτερα εγώ και όσοι τυχόν το διαβάσουν ότι η κυβέρνηση του δοσίλογου και των προδοτών που μας κυβερνούν τυφλωμένοι από την αδιαφορία για την χώρα και την αχόρταγη ιδιοτέλειά τους, αποφάσισαν να δώσουν ακόμη τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (30.000.000.000 €) από τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών στις παρασιτικές και αντιπαραγωγικές Τράπεζες την ώρα που τα νοσοκομεία υποβαθμίζονται, οι εθνικοί πόροι ξεπουλιούνται και τα Πανεπιστήμιά μας κλείνουν.

Τα κοσμητικά επίθετα και το αγανακτισμένο ύφος οφείλονται στο ότι τώρα μόλις γύρισα από μια σχετικά μικρή, ασύνδετη και υποτονική πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Φαίνεται ότι «ο λαός αντέχει ακόμα» … ας προσέχαμε !
.

(*) Ο νέος νόμος, μεταξύ άλλων, επιτρέπει στον Οργανισμό να προχωρά σε αγοραπωλησίες κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, να συνάπτει συμβάσεις repos επί κρατικών τίτλων με ελληνικές και ξένες τράπεζες που μετέχουν στην κλειστή ομάδα των εξουσιοδοτημένων διαπραγματευτών ελληνικού χρέους στην πρωτογενή αγορά (primary dealers), αλλά ακόμη και τη δυνατότητα να αξιοποιεί τα πιο προηγμένα (και επικίνδυνα…) εργαλεία της αγοράς παραγώγων στη διαχείριση του δημοσίου χρέους. Όλη αυτή η απίστευτη εξουσία διαχείρισης χαρτοφυλακίων και κρατικών διαθεσίμων παραχωρείται στα χέρια του Πέτρου Χριστοδούλου προέδρου του ΟΔΔΗΧ και πρώην υπαλλήλου της Goldman Sachs …
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails