Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Νέα Δημοκρατία : μας είχε καταστρέψει από πολύ νωρίς …


Επειδή είμαι πολύ μνησίκακος άνθρωπος και έχω εντελώς βαρεθεί τους απολύτως ανίκανους, τους εντελώς κλέφτες αλλά (ίσως το χειρότερο) και εντελώς ψεύτες της Νέας Δημοκρατίας αναδημοσιεύω απόσπασμα από άρθρο-επισήμανση του δημοσιογράφου Γιώργου Καρέλια στην Ελευθεροτυπία :


[ * Στις 8 Ιουλίου του 1981, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική Ευάγγελος Αβέρωφ (ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύεται ότι είναι πολιτικό παιδί του) έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη μια «απόρρητη έκθεση» για την κατάσταση της οικονομίας. Αν αποκαλυπτόταν, θα ήταν σαν να έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο Ράλλης, ο οποίος, μόλις πήρε την έκθεση στα χέρια του, τηλεφώνησε στον Αβέρωφ και του είπε: «Αν έρθει στη δημοσιότητα, θα μας τινάξεις στον αέρα» (από βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη «Ωρες Ευθύνης»).
Η έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου 1981 (από την εφημερίδα «Εγνατία», η οποία εκδιδόταν τότε στη Θεσσαλονίκη) και ιδού ορισμένα αποσπάσματά της, τα οποία δεν απέχουν πολύ, τηρουμένων των αναλογιών, από τη σημερινή πραγματικότητα:

* «Αν από τώρα -παρά την προεκλογική περίοδο- δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα, στο τέλος του έτους η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη και μετά θα είναι σχεδόν ασυμμάζευτη».

* «Τα 240 δισ. δραχμών του ελλείμματος του προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν το 52,5% των προβλεφθέντων συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 1981. Η αναλογία δεν χρειάζεται σχολιασμό».

* «Αυξάνουμε κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά το μέγεθος των τόκων που καταβάλλουμε για τα δάνεια, τα οποία συνάπτουμε για να καλύπτουμε το έλλειμμα. Το ποσόν δε τούτο αυξάνει πάλι κάθε χρόνο λόγω καταβολής τόκων επί των κεφαλαιοποιηθέντων τόκων».

Ο Αβέρωφ κατέληγε με τη φράση: «Θεωρώ απείρως προτιμώτερο να έχουμε μια κάπως ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΨΕΥΤΙΚΗ οικονομία» (η ορθογραφία και τα κεφαλαία δικά του)!

Αυτήν -κατά Αβέρωφ- την οικονομία παρέδωσε η Ν.Δ. το 1981. Αυτήν θέλει να υπερασπιστεί σήμερα η Ν.Δ., όπως δήλωσε ο αρχηγός της. Εκτός αν δεν γνώριζε τίποτα και σήμερα διαβάζει για πρώτη φορά την έκθεση του πολιτικού μέντορά του... ]


Αφιερωμένο στον κύριο Α. Σαμαρά με την ευχή να προσέχει περισσότερο την επιλογή των συνεργατών του αλλά και να ξεκολλήσει καμιά φορά από τις «εξυπναδούλες» και τον πολιτικαντισμό των ανεγκέφαλων της παράταξής του … ακόμα ελπίζουμε !
.

Ποιος είναι τελικά ο κεφάλας ; Ο Γάιδαρος ή ο Πετεινός ;




 η εικόνα από εδώ

Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω πως θα πρέπει να καταχωρήσω μέσα στο μυαλό μου αυτή την άνευ προηγουμένου επίθεση που εκδηλώνεται πανταχόθεν εναντίον της χώρας μας. Και όταν λέω πανταχόθεν εννοώ φυσικά την ίδια την Ευρώπη.

Πρόκειται για μια ανοίκεια επίθεση από φυγόκεντρες πολιτικές και άλλες δυνάμεις που προδικάζουν την παταγώδη, όσο και καταστροφική για την ανθρωπότητα όλη, αποτυχία του εγχειρήματος που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση ;

Πρόκειται απλώς για παιδικές ασθένειες και σημάδια εφηβικής ανωριμότητας ενός τεράστιου πολιτιστικού, οικονομικού και πολιτικού σχηματισμού που βαδίζει αργά και βασανιστικά προς την ωρίμανσή του ;

Θέλω να πιστεύω και ελπίζω βαθιά ότι πρόκειται για το δεύτερο.

Διάβασα πρόσφατα πάσης φύσεως κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα. Στο οικονομικό, στο επίπεδο της διαχείρισης των πόρων ή ακόμη και στο ζήτημα της συμπεριφοράς μας προς τους μετανάστες. Παντού !

Ήθελα λοιπόν, να σημειώσω τις παρακάτω σκέψεις όχι ως έκφραση άμυνας αλλά ως κατάθεση, πιεστικής πλέον, διαπίστωσης.

(Α) Τα περί κατάχρησης των επιδοτήσεων μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα επιστρέψει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια αν συνεκτιμήσει τα τεράστια κόστη που επωμίστηκε η Ελλάδα από την σχεδόν ισοπεδωτική αγροτική πολιτική της ΕΕ ή αν θέλετε από τον εγκλωβισμό της χώρας μας σε ένα οικονομικό μοντέλο με προδιαγεγραμμένους τους εμπορικούς εταίρους και στερημένο από εργαλεία ελιγμών και εκτόνωσης ή – ακόμα – αν σκεφτεί κανείς το τεράστιο ετήσιο κόστος που έχει αυτό το ‘club’ για την Ελλάδα λόγω των εισφορών στο κοινό Ευρωπαϊκό ταμείο, της διατήρησης τεράστιων μηχανισμών εκπροσώπησης κλπ κλπ.

(Β) Τα περί εκμετάλλευσης των μεταναστών επίσης επιστρέφονται – δυστυχώς – αν σκεφτεί κανείς την συμπεριφορά των Γάλλων στους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στην Γαλλική βιομηχανία, ή αυτή των Γερμανών για τους αλλοδαπούς λιμενεργάτες του Αμβούργου ή αυτή των Ιταλών για τους άτυχους αλλοδαπούς που εργάζονται στα Ιταλικά χωράφια κλπ κλπ

Με αυτά δεν θέλω να δώσω συγχωροχάρτι στην Ελλάδα αλλά να τονίσω (μέχρις υπερβολής για να γίνω κατανοητός) ότι οι συμπεριφορές για τις οποίες μας κατηγορούν είναι, εν τέλει, τυπικές Ευρωπαϊκές συμπεριφορές ! Πρέπει να μπορέσουμε σύντομα, πολύ σύντομα, να αντιληφθούμε ότι η ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε είναι κοινή σε ολόκληρη την ‘Ένωση.

Τα προβλήματα είναι Πανευρωπαϊκά ! Οι λύσεις πρέπει επίσης να είναι Πανευρωπαϊκές !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails