Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Schäuble to Lew: I'll trade you Greece for Puerto Rico




Συνοψίζω εν τάχει την κατάσταση όπως την έχω αντιληφθεί:

1-Δεν κάλεσαν τον Έλληνα υπουργό οικονομικών σε Eurogroup πριν περίπου 10 μέρες, αλλά η Ελλάδα δεν αντέδρασε. Κανείς διπλωμάτης, κανένας Ελληνικός θεσμός, κανένας υπουργός εξωτερικών δεν αντέδρασε για την ενέργεια των ακραίων ‘ετέρων’ η οποία προσβάλει ευθέως την χώρα, δηλαδή τα 11.000.000 πρόσωπα που την αποτελούν και καταλύει κάθε έννοια νομιμότητας και σεβασμού των κανόνων της ΕΕ για τους οποίους πολλοί από τους ‘ετέρους’ κόπτονται αυτή την περίοδο.
2- Έκαναν τελικά δημοψήφισμα χωρίς νόημα και ύστερα στην ουσία αντέστρεψαν το νόημά του κάνοντας το ΟΧΙ ΝΑΙ.
3- Την επομένη του δημοψηφίσματος, με μια πρωτοβουλία ανείπωτης δουλικότητας ο πρωθυπουργός απολύει τον αρχιτέκτονα του ΟΧΙ. Ο πρωθυπουργός επιτρέπει σε εξωτερικούς ή άλλους άδηλους παράγοντες να έχουν λόγο στην σύνθεση της κυβέρνησής του. Κι αν αύριο δεν αρέσει αυτός ο ίδιος;
3- Έκαναν δημοψήφισμα ενώ είχαν προειδοποιηθεί πως θα τους έκλειναν τις τράπεζες χωρίς να έχουν σχέδιο, οικονομική καβάντζα ή κάποιο άλλο back-up.
4- Η παρούσα κατάσταση αποτελεί την χαριστική βολή για την Ελληνική Οικονομία - τα λαμόγια κερδοσκοπούν ασύστολα, τίποτα δεν λειτουργεί.
5- Έγινε σύνοδος πολιτικών αρχηγών στο εσωτερικό πριν από τη σύνοδο πολιτικών αρχηγών της Ευρωζώνης θέτοντας στην ουσία την χώρα σε καθεστώς κυβέρνησης εθνικής ενότητας, άρα αποδυναμώνοντας δραματικά την θέση του πρωθυπουργού σε πολύ κρίσιμη στιγμή.
7- Εστάλει νέος υπουργός που καταφανώς δεν διαθέτει τα προσόντα και το 'εκτόπισμα' που απαιτείται‏.
8- Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία ίδια - ή και σκληρότερη - από αυτή που του της προτάθηκε από τις 25 Ιουνίου !‏

Ως επιβράβευση της δουλικότητας της κυβέρνησης που με εξωφρενική ελαφρότητα θυσίασε τον πλέον ισχυρό και πολύτιμο, ιδίως σε αυτή την φάση, συνεργάτη της, ο Σόιμπλε μας κατέταξε όλους εκεί ακριβώς που ανήκουμε: στην κατηγορία Πουέρτο Ρίκο. Για την απίστευτη αυτή δήλωση του ακροδεξιού Γερμανού, και πάλι, ουδείς αντέδρασε από την Ελληνική πλευρά… Ποιος έχει σειρά να θυσιαστεί τώρα;

Φανταστείτε λοιπόν να μην επιτύχουν έως την Κυριακή το βράδυ οι διαπραγματεύσεις και να κληθεί αυτής της ποιότητας η ηγεσία να μας οδηγήσει εκτός ευρώ… Εφιάλτης !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails