Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Η Κίνα δεν είναι παρά ελάχιστα εξαρτημένη από τις εξαγωγές της (ή ... Το πάπλωμα και ο καυγάς)Αξίζει να προσέξετε την ελάχιστη εξάρτηση της κινέζικης οικονομίας (α) από τις εξαγωγές της και (β) από την εσωτερική κατανάλωση. Σημασία επίσης έχει και η μεγάλη βαρύτητα στις εσωτερικές επενδύσεις (υποδομές, βιομηχανία, εκπαίδευση κλπ).
Η σταθερή τοποθέτηση της εσωτερικής κατανάλωσης σε δεύτερη μοίρα από τις Κινεζικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά της Κινεζικής Οικονομίας σε σχέση με το σύνολο των Δυτικών Οικονομιών.

Οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η Κίνα θα ξεπεράσει το Αμερικανικό ΑΕΠ κατά το 2017 ενώ κατά το 2030 το Κινεζικό ΑΕΠ θα είναι υπερδιπλάσιο αυτού των ΕΠΑ (!)

Μήπως τελικά γι αυτό γίνεται όλος ο καυγάς; (θα επανέλθω ...)

πηγή

Αιτία παγκόσμιας κατάρρευσης σε 3 λεπτά

RAMNOUSIA:


Αν υπήρχε κατηγορία τραγελαφικό, εκεί θα κατατάσσονταν το παρακάτω βίντεο. Κάτι λιγότερο από 3 λεπτά αρκούν, για να διαπιστώσει κανείς τα τεράστια κενά του οικονομικού συστήματος των ελευθέρων αγορών. Το μεγάλο ρητορικό ερώτημα που γεννάται αφορά κατά πόσο τα κενά προέκυψαν ή σχεδιάστηκαν από τους σοφούς της οικονομίας.Ευχαριστούμε το χρήστη vasoula2908 για τη μεταγλώτιση και το βίντεο.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails