Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η Φέι Μαρί Μέγιερ και η δυστυχία του να ζεις σήμερα στην Ελλάδα


Το πόσο αλλοπρόσαλλα, ευθυνόφοβα αλλά και εχθρικά προς την κοινωνία και τους πολίτες είναι τα άτομα που λειτουργούν στις ημέρες μας την Ελληνική Δικαιοσύνη φαίνεται από την παρακάτω είδηση που την βρήκα εδώ.

[ Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους εισηγείται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που εξέτασε την αίτηση αποφυλάκισης της Φέι Μαρί Μέγιερ, με τον περιοριστικό όρο της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, όχι μόνο δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που να δικαιολογούν την κράτησή της, αλλά δεν έχουν προκύψει και στοιχεία που να τη συνδέουν με βασιμότητα με πράξεις τρομοκρατίας.
Μετά την θετική εισαγγελική πρόταση, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό η 27χρονη να αποφυλακιστεί, καθώς από την αρχή η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι η Μέγιερ δεν πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή. Υπέρ της προφυλάκισης της κατηγορουμένης είχε ταχθεί η αρμόδια εισαγγελέας. Μετά τη διαφωνία εισαγγελέως και ανακρίτριας το ζήτημα παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που υιοθέτησε την πρόταση της πρώτης και διέταξε την προφυλάκιση της 27χρονης.
Η απόφαση της δικαστικής λειτουργού αναμένεται μέσα τις επόμενες ημέρες. ]

Το αρχικό σκεπτικό για την προφυλάκιση της κυρίας Μέγιερ ήταν του ιδίου φυράματος με αυτό που οδήγησε στην πυρά τον Jordano Bruno. Οι «λειτουργοί» της δικαιοσύνης, ως τμήμα της κρατικής ελίτ, μάλλον επιβεβαιώνουν με την συμπεριφορά και την νοοτροπία τους την ρήση του Νίτσε: «το πλέον παγερό από όλα τα παγερά τέρατα είναι το Κράτος» (στο ‘Αυτά είπε ο Ζαρατούστρα).
Κατά τα άλλα τα αμέτρητα σκάνδαλα των τελευταίων ετών μένουν χωρίς ‘κηδεμόνα’ και οι πρωτεργάτες κυκλοφορούν ελεύθεροι και δικαιωμένοι στην πράξη. Αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί καθόλου τους «δικαστές». Αρκεί να μην βρουν κανένα κείμενο ή καμιά φωτογραφία του Χρήστου Τσουτσουβή στο σπίτι σου … τότε την έβαψες !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails