Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ύαινες




Όλες οι ύαινες λυσσάνε για να υποσκάψουν τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης. Όποιος παρακολούθησε έστω και περιληπτικά χθες τις τηλεοπτικές συζητήσεις ή το συντριπτικά μεγάλο μέρος των δελτίων ειδήσεων, θα διαπίστωσε πως οι πλέον φαρμακερές και εχθρικές βολές προς αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του ξεκινούν από εδώ, δίπλα μας.

Ύαινες κυκλοφορούν ανάμεσά μας υποσκάπτοντας συνειδητά και αδιάντροπα το μέλλον το δικό μας και αυτών που έρχονται μετά από εμάς. Οχυρωμένοι πίσω από συμφέροντα, κολλημένοι μέσα σε ιδεοληψίες και υπερσυντηρητισμό πρακτορεύουν τα ξένα συμφέροντα κερδίζοντας επάξια τον ρόλο του Εφιάλτη και ταιριάζοντας όλο και περισσότερο με τα φτηνά χαρακτηριστικά του κάθε ελλαδέμπορα.

Το Ελληνικό κοινό, οι πολίτες, όλοι εμείς πρέπει να οπλιστούμε με ψυχραιμία και να αναμένουμε τις εξελίξεις που έρχονται και που θα είναι σίγουρα θετικές για αυτή τη χώρα. Οι διαπραγματεύσεις -που μόλις άρχισαν- δεν θα είναι ούτε της μιας εβδομάδας ούτε το ενός μήνα. Θα τραβήξουν παραπάνω και το λιγότερο που χρειαζόμαστε στη  δύσκολη αυτή περίοδο είναι ο φόβος. Ας κατανικήσουμε το φόβο, ας απομονώσουμε τις ύαινες.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails