Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Διαφθορά ; Τα πόδια κάτω και το κεφάλι πάνω, όχι το ανάποδο !




Έχουν γραφτεί εκατομμύρια σελίδες στον τύπο και στο Δίκτυο, όπως και έχουν καταναλωθεί χιλιάδες ώρες στην τηλεόραση που μας εξηγούν σε όλους τους τόνους πόσο διεφθαρμένοι είμαστε ως χώρα αλλά και ο κάθε ένας ξεχωριστά.

Η φράση «είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα όπως η Ζιμπάμπουε» (ζητώ συγγνώμη από την χώρα αυτή) έχει ξεπεράσει τα όρια του χαζο-κλισέ και ανήχθει πλέον σε πανίσχυρο αστικό μύθο.

Ξέρετε, αν πάρετε ένα παιδί και του λέτε αδιάκοπα πόσο κακό και άχρηστο είναι στο τέλος θα το πιστέψει και θα γίνει στ’ αλήθεια κακό και άχρηστο. Ελπίζω ότι ο λαός μας –επειδή έρχεται και από μακριά- θα έχει περισσότερες αντοχές …

Είναι σε όλο και περισσότερους ανθρώπους κατανοητό ότι η εκστρατεία (διότι περί αυτού πρόκειται) καταρράκωσης του ηθικού και της αξιοπρέπειας αλλά και τρομοκράτησης του Ελληνικού κοινού εκτός όλων των άλλων, υπερατλαντικής συνήθως έμπνευσης, όπλων αξιοποιεί εδώ και καιρό το χαρτί της διαφθοράς.

Αν κολλήσεις μια τέτοια ρετσινιά σε ένα λαό τότε αυτός γίνεται συνοφρυωμένος, διστακτικός, άβουλος και γενικά μετατρέπεται σε εύκολο και πειθήνιο θύμα των ελίτ και των εξουσιών τους.

Το να βάζουμε στο ίδιο επίπεδο την φοροδιαφυγή (περίπου 30 δισεκατομμύρια) με τα «χρήματα διαφθοράς» που δεν ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια αποτελεί κακόβουλη, υστερόβουλη υποκρισία !
Το να μιλούμε για «διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου» αλλά να αποσιωπούμε τον χείμαρρο των δις που απώλεσε το δημόσιο από την εγκληματική διαχείριση της Εισφοροδιαφυγής (δηλαδή με την απόλυτη συνενοχή του κράτους) είναι καθαρή απάτη !
Το χειρότερο όμως είναι να θέτουμε την χώρα στην πρώτη γραμμή των «διεφθαρμένων» συγκρίνοντάς την με την Ζιμπάμπουε (και πάλι ζητώ συγγνώμη από την χώρα). Αυτό αποτελεί σατανική διαστρέβλωση. Αποτελεί αντιστροφή του ίδιου του ορισμού της διαφθοράς.

Κανείς σώφρων και καλής διάθεσης άνθρωπος δεν ανέχεται -βέβαια- οποιαδήποτε μορφή διαφθοράς. Όμως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις εκδηλώσεις διαφθοράς στην χώρα μας με την απείρων διαστάσεων διαφθορά του Γερμανικού κράτους (τυχαίο είναι το παράδειγμα, υπάρχουν πολλά) το οποίο σε σύμπραξη με το πανίσχυρο Γερμανικό βιομηχανικό λόμπυ εισέβαλε κυριολεκτικά με τα «μαύρα» του κεφάλαια καταστρέφοντας την κοινωνική συνοχή και τις αξίες δεκάδων κρατών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φανταστείτε ότι στην χώρα αυτή μέχρι πριν λίγα χρόνια η δωροδόκηση στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο δημόσιο εκτός Γερμανίας δεν αποτελούσε αδίκημα (!)

Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τις εκδηλώσεις διαφθοράς στην χώρα μας με τα κολοσσιαία παιχνίδια του αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου με όλους τους μηχανισμούς κυβερνητών σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, με σκάνδαλα τύπου ENRON, με χρηματισμό τρομοκρατών και διάλυση εθνικών μετώπων με κύριο όπλο το βρώμικο χρήμα. Ούτε με την συστηματική υπόθαλψη στυγνών εγκληματικών ομάδων (βλ. BlackWater) την αμοιβή και υποστήριξή τους από δημόσιο αμερικανικό χρήμα.

Ποιά κράτη λοιπόν με την ισχύ και την σάπια ιδεολογική τους προβολή υποθάλπουν αλλά και διδάσκουν την διαφθορά ;

Οποιαδήποτε μορφή οικονομικής διαφθοράς είναι απολύτως κατακριτέα και αντιανθρώπινη. Η τεράστια όμως και δυσανάλογη έκταση που δίδεται στο ζήτημα της διαφθοράς των ιδιωτικών και δημόσιων μηχανισμών στην Ελλάδα είναι κακόβουλη και εκ΄ του πονηρού. Και – επί τέλους – αν κάποιοι μηχανισμοί, μερικά υπουργεία και - φυσικά - το σύνολο της εκκλησίας, εμφανίζουν φαινόμενα διαφθοράς αυτό δεν είναι δυνατόν να καθρεφτίζεται στο σύνολο του Ελληνικού λαού.

Το κυριότερο όμως που θέλω να τονίσω είναι ο συνεχής και εντελώς δυσανάλογος υπερτονισμός του προβλήματος, η συνειδητή σύμμειξή του με φαινόμενα απείρως μεγαλύτερα (με οικονομικούς όρους) όπως η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή. Αυτό αποτελεί σίγουρα ένα εργαλείο παραπέρα διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και μια προσφιλή μέθοδο πόλωσης και παιχνιδιών κομματικού ρεβανσισμού από το πολιτικό μας κατεστημένο.

Ελπίζω το κείμενο αυτό να μην παρεξηγηθεί. Θα ήθελα απλώς να προσθέσω ότι το εκτιμώμενο, με κατά το δυνατόν αξιόπιστες μετρήσεις, συνολικό ποσό γεννώμενο από διαδικασίες διαφθοράς στην χώρα μας, είναι κάτι λιγότερο από 800 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί δηλαδή το μηδέν κόμμα τρία (0,3%) επί τοις εκατό του ακαθάριστου προϊόντος της χώρας (ΑΕΠ) που είναι περίπου 250 δις. Την ίδια ώρα που τα ποσά φοροδιαφυγής, κυρίως από τις ελίτ και τους ‘μεγάλους’ της οικονομίας, ξεπερνούν τα 30 δισεκατομμύρια και τα ποσά (διαχρονικά) που χάθηκαν από την εισφοροδιαφυγή είναι κυριολεκτικά αμύθητα !

Για του λόγου το αληθές δείτε και παρακάτω :

Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα 2009

Ο Πρόεδρος της «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» κ. Κώστας Μπακούρης και ο Διευθυντής της οργάνωσης κ. Άρις Συγγρός παρουσίασαν μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Public Issue κ. Γιάννη Μαυρή τα αποτελέσματα της Εθνικής έρευνας για τη διαφθορά στην Ελλάδα το 2009.
[ … ]
Στην κορυφή της κατάταξης των φορέων του δημοσίου τομέα, όπου εντοπίζονται περιστατικά διαφθοράς, βρίσκονται για μία ακόμα χρονιά τα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ οι Πολεοδομίες και οι Εφορίες μοιράζονται τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, αντιστρέφοντας τη σειρά κατάταξης του 2008. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και των νομαρχιών. Σημειώνεται ότι το 65% (το 2008 ήταν το 61%) της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα εντοπίζεται στις τρεις πρώτες υπηρεσίες (Νοσοκομεία, Πολεοδομίες, Εφορίες). Και στον ιδιωτικό τομέα πρωτοστατούν οι υπηρεσίες υγείας στον εντοπισμό περιστατικών διαφθοράς.
Το ουσιαστικότερο πόρισμα της έρευνας για το 2009, αφορά στην εκτίμηση του μεγέθους της μικρό-διαφθοράς, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 790 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (περίπου 750 εκατομμύρια το 2008).
[ … ]

Για τη συνοπτική παρουσίαση της έρευνας, πατήστε
 εδώ
Για την ομιλία του κ. Μπακούρη στη Συνέντευξη Τύπου, πατήστε εδώ
 .

Απαγορεύεται είπαμε !


Είμαστε όλοι εμπρηστές ...


Όταν κάποιος παραμένει μικρόνους και απολίτιστος όσο και να διαβάσει η να σπουδάσει. Όταν παραμένει ανίκανος και λίγος ώστε να μην μπορεί να προστατεύσει -ως οφείλει- αποτελεσματικά τον πλούτο της χώρας του ακόμη και όταν κατέχει ύπατα αξιώματα … τότε καταφεύγει σε εξορκισμούς και απαγορεύσεις. Ζούμε φαίνεται εκτός από την κατεδάφιση της χώρας μας και την εποχή της  ανυποψίαστης σοσιαλιστικής βαρβαρότητας, διαβάστε και θαυμάστε :

«Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων εντός των δασικών εκτάσεων κατά τις επικίνδυνες για εκδήλωση πυρκαγιάς ώρες και περιόδους αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη, για τη φύλαξη των δασών και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. To πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί κατά την προσεχή αντιπυρική περίοδο»

aπό το tvxs

Αγαπητέ Χανς, Γκέοργκ, Πέτερ, Φρανς, αγαπητή Χάνα ή Ούλρικε


Siegfried and Brόnnhilde (Der Ring des Nibelungen)

Απόσπασμα από το εξαιρετικό «Liebe Deutschen» στο kibi

« Εν κατακλείδι, αγαπητέ Χανς, αγαπητή Χάνα, θέλω να πω ότι κι εγώ κι εσύ είμαστε θύματα της ίδιας απάτης, του ίδιου μύθου που υποσχόταν μια Ευρώπη αλληλεγγύης και ευημερίας, μια οικονομία με ευκαιρίες για όλους, μια οικογένεια εθνών και κοινωνιών που θα συγκλίνουν προς τα πάνω. Ζούμε το ακριβώς αντίθετο. Με πρόσχημα την ενοποίηση παλιότερα, την χρηματοπιστωτική κρίση πέρσι, την κρίση του χρέους σήμερα, παρακολουθούμε την κατεδάφιση δικαιωμάτων και κεκτημένων για τα οποία κάποτε ο Γερμανός ήταν περήφανος και ο Έλληνας θα ήθελε πολύ να μιμηθεί. Γιατί να την παρακολουθούμε απλώς, αντί να προσπαθούμε να την αποτρέψουμε; Σ’ αυτό το στόχο πρέπει να είμαστε μαζί. Τις αντιθέσεις και τον κανιβαλικό ανταγωνισμό των ελίτ δεν πρέπει να τις κάνουμε δικό μας πόλεμο. »
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails