Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Θύματα και τυμβωρύχων οι νεκροί νέοι της ΔΙΑΣ


Παρακολουθώ τις ειδήσεις στο megalo κανάλι κάνοντας ταυτόχρονα και άλλες δουλειές απλώς και μόνον για να έχω εικόνα του επιπέδου της εμετικής προπαγάνδας που χρησιμοποιούν τα μέσα παραπλάνησης του κοινού ως όπλο που εκτοξεύει μέσα στα σπίτια των Ελλήνων πολιτών ψέμα και υποκριτικό καθωσπρεπισμό. Πρόκειται μάλλον για μαζοχιστικό χόμπι.
Σήμερα νομίζω ότι ξεπεράστηκαν όλα τα όρια.
Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί, αδιάντροπα και αδίστακτα στήσανε χορό πάνω στα πτώματα δύο νέων ανθρώπων ως χυδαίοι τυμβωρύχοι.

Πέρα από την υποκρισία, πέρα από την βρώμικη παρουσία των δύο γελοίων καραγκιόζηδων που «εκπροσωπούν» ειδικούς και μη ειδικούς φρουρούς και έστησαν χυδαίο καυγά πάνω στους τάφους των συναδέλφων τους, πέρα από το γεγονός ότι η «πληροφόρηση» για το θέμα αυτό από το συγκεκριμένο δελτίο είχε διάρκεια άνω των τριάντα πέντε λεπτών (!) λες και δεν συμβαίνει άλλο τίποτα σημαντικό στον κόσμο, διερωτώμαι πόσο φθαρμένα είναι πλέον τα άτομα που καθορίζουν το περιεχόμενο και το επίπεδο πληροφόρησης των πολιτών.

Δεν τους νοιάζει βέβαια ούτε το αίμα ούτε η απώλεια της ζωής. Τους ενδιαφέρει μόνον να περάσουν σιγά σιγά στην κοινή συνείδηση την δήθεν αδήριτη ανάγκη για περισσότερους πόρους και περισσότερη «δικαιοδοσία» (ασυδοσία ;) στα σώματα ασφαλείας που τους προστατεύουν.
Αναρωτιέμαι γιατί όλοι οι «πολιτικοί αρχηγοί» σκοτώθηκαν να τοποθετηθούν επί του θέματος με κεντρικό μοτίβο την «ανάγκη ενίσχυσης» της αστυνομίας;

Καμία εκπαίδευση για καταδίωξη τέτοιου τύπου δεν είχε δοθεί στους νεαρούς. Οι φυσικοί και πολιτικοί προϊστάμενοι που έστειλαν στο θάνατο τους ανθρώπους αυτούς δεν θα έπρεπε να κατηγορηθούν άμεσα ως ηθικοί αυτουργοί;
Αντ’ αυτού ζητάνε περισσότερα λεφτά, περισσότερη βενζίνη, περισσότερα αυτοκίνητα και περισσότερα άτομα (*). Ζητάνε να τους «λύσουν τα χέρια», τι να σημαίνει αυτό άραγε;

Τέλος αναρωτιέμαι γιατί όταν εκτελούνται εν ψυχρώ δύο ανυποψίαστα και εντελώς ανεκπαίδευτα νεαρά παιδιά σηκώνουμε Ελληνικές σημαίες; Γιορτάζουμε κάτι; Ούτε μέσα στο πένθος δεν ευδοκιμεί η αξιοπρέπεια;
.
(*) Σαν να μην φτάνει το τράστιο κόστος διατήρησης εξήντα χιλιάδων (60.000 !) αστυνομικών σ' ολόκληρη την χώρα. Η μεγαλύτερη αναλογία στην Ευρώπη και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
.

Και σ’ τά ‘λεγα: μην πας Μέγαρο, μείνε με τον παίδαρο !


Επειδή το γνωστό μέγαρο μουσικής της αποστειρωμένης τέχνης και της illustration κουλτούρας «παράγει έργο για όλο τον λαό», και επειδή χρωστάει άγνωστο για ποιους λόγους στην Εθνική Τράπεζα τα μαλλιοκέφαλά του, εσείς και εγώ θα κληθούμε να πληρώσουμε ενενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ (ναι, 95.000.000) κερατιάτικα. Έτσι αποφάσισε ο γιωργάκης ο παπακωνσταντίνου διότι lefta iparxoun λέμε. Με τις υγείες μας.
.

Η μεγάλη απάτη με τα στρατιωτικά νοσοκομεία


Οι απατεώνες που διαχειρίζονται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Υγείας έκαναν με τυμπανοκρουσίες βαρύγδουπη ανακοίνωση σχετικά με την παρεχόμενη πλέον πρόσβαση σε ‘απλούς’ πολίτες στα λεγόμενα στρατιωτικά νοσοκομεία
Παραθέτω λοιπόν τον πίνακα με τις διαθέσιμες κλίνες προς το δεύτερης κατηγορίας (δηλ. μη στρατιωτικό) κοινό:

Νοσοκομείο
Κλίνες διαθέσιμες προς το κοινό


401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο
10
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
10
251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
15
417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ)
10 έως 15
424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης
15

Ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να εισάγονται σε κάθε Στρατιωτικό Νοσοκομείο θα εξαρτάται από:
1-     την πληρότητα των κλινών
2-     την ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού κενών κλινών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού και των λοιπών δικαιούχων περίθαλψης (!)

Δεν είμαι απολύτως βέβαιος για τον ακριβή αριθμό, αλλά το σύνολο των διαθεσίμων κλινών σύμφωνα με το ΦΕΚ 257/τΒ/16.2.2011 θα αποτελεί περίπου το τέσσερα τοις εκατό (4%) της συνολικής δυναμικότητας των παραπάνω νοσοκομείων. Στο περιβόητο ΦΕΚ δεν υπάρχει η παραμικρή μνεία για την συνολική δυναμικότητα των εν λόγω νοσοκομείων ούτε και σε κανένα απολύτως κριτήριο με το οποίο να έγινε ο υπολογισμός της διαθεσιμότητας κλινών προς τους πολίτες. Για την αυτονόητη ανάγκη πλήρους ένταξης των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ, φυσικά, ούτε λόγος.

Πρόκειται για την απόλυτη μορφή ερασιτεχνισμού σε συνδυασμό με την κουτοπονηριά των διεφθαρμένων τεχνικών της εξουσίας. Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος το ’67 δεν μας κορόιδευε με ΦΕΚ «μαϊμού»., αυτός … έκοβε κορδέλες. Δυστυχώς όμως οι διαφορές είναι μόνο ποσοτικές, η ποιότητα της διακυβέρνησης παραμένει ίδια κι απαράλλακτη.

Γέμισαν οι γελοίοι πολιτευτές τις εφημερίδες με τίτλους «Τα στρατιωτικά νοσοκομεία στην διάθεση του λαού» και άλλες τέτοιες αηδίες ενώ πρόκειται απλώς για καμιά εξηνταριά (ναι 60) κλίνες που διατίθενται και αυτές με όρους. Οι αναλογίες γίνονται κατανοητές αν σκεφτεί κανείς ότι μια μόνο από τις κλινικές ενός μεγάλου στρατιωτικού νοσοκομείου έχει περίπου τριάντα πέντε (35) κλίνες ή ότι το νοσοκομείο της Τρίπολης έχει περισσότερες από τριακόσιες (300) κλίνες.

Τα γράφω αυτά αφ ενός γιατί βαρέθηκα να με κοροϊδεύουν κατάφατσα και αφ ετέρου διότι σκέφτομαι ότι πέραν του ξεπουλήματος της χώρας, των μειώσεων συντάξεων και μισθών και της δραματικής θεσμικής οπισθοδρόμησης, τα άχρηστα κορμιά που κυβερνούν τον τόπο δεν έχουν πάρει στην πραγματικότητα κανένα απολύτως μέτρο που να βελτιώνει τις αποδόσεις του Δημοσίου ή να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Κανένα απολύτως !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails