Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Η μεγάλη απάτη με τα στρατιωτικά νοσοκομεία


Οι απατεώνες που διαχειρίζονται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Υγείας έκαναν με τυμπανοκρουσίες βαρύγδουπη ανακοίνωση σχετικά με την παρεχόμενη πλέον πρόσβαση σε ‘απλούς’ πολίτες στα λεγόμενα στρατιωτικά νοσοκομεία
Παραθέτω λοιπόν τον πίνακα με τις διαθέσιμες κλίνες προς το δεύτερης κατηγορίας (δηλ. μη στρατιωτικό) κοινό:

Νοσοκομείο
Κλίνες διαθέσιμες προς το κοινό


401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο
10
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
10
251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
15
417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ)
10 έως 15
424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης
15

Ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να εισάγονται σε κάθε Στρατιωτικό Νοσοκομείο θα εξαρτάται από:
1-     την πληρότητα των κλινών
2-     την ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού κενών κλινών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού και των λοιπών δικαιούχων περίθαλψης (!)

Δεν είμαι απολύτως βέβαιος για τον ακριβή αριθμό, αλλά το σύνολο των διαθεσίμων κλινών σύμφωνα με το ΦΕΚ 257/τΒ/16.2.2011 θα αποτελεί περίπου το τέσσερα τοις εκατό (4%) της συνολικής δυναμικότητας των παραπάνω νοσοκομείων. Στο περιβόητο ΦΕΚ δεν υπάρχει η παραμικρή μνεία για την συνολική δυναμικότητα των εν λόγω νοσοκομείων ούτε και σε κανένα απολύτως κριτήριο με το οποίο να έγινε ο υπολογισμός της διαθεσιμότητας κλινών προς τους πολίτες. Για την αυτονόητη ανάγκη πλήρους ένταξης των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ, φυσικά, ούτε λόγος.

Πρόκειται για την απόλυτη μορφή ερασιτεχνισμού σε συνδυασμό με την κουτοπονηριά των διεφθαρμένων τεχνικών της εξουσίας. Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος το ’67 δεν μας κορόιδευε με ΦΕΚ «μαϊμού»., αυτός … έκοβε κορδέλες. Δυστυχώς όμως οι διαφορές είναι μόνο ποσοτικές, η ποιότητα της διακυβέρνησης παραμένει ίδια κι απαράλλακτη.

Γέμισαν οι γελοίοι πολιτευτές τις εφημερίδες με τίτλους «Τα στρατιωτικά νοσοκομεία στην διάθεση του λαού» και άλλες τέτοιες αηδίες ενώ πρόκειται απλώς για καμιά εξηνταριά (ναι 60) κλίνες που διατίθενται και αυτές με όρους. Οι αναλογίες γίνονται κατανοητές αν σκεφτεί κανείς ότι μια μόνο από τις κλινικές ενός μεγάλου στρατιωτικού νοσοκομείου έχει περίπου τριάντα πέντε (35) κλίνες ή ότι το νοσοκομείο της Τρίπολης έχει περισσότερες από τριακόσιες (300) κλίνες.

Τα γράφω αυτά αφ ενός γιατί βαρέθηκα να με κοροϊδεύουν κατάφατσα και αφ ετέρου διότι σκέφτομαι ότι πέραν του ξεπουλήματος της χώρας, των μειώσεων συντάξεων και μισθών και της δραματικής θεσμικής οπισθοδρόμησης, τα άχρηστα κορμιά που κυβερνούν τον τόπο δεν έχουν πάρει στην πραγματικότητα κανένα απολύτως μέτρο που να βελτιώνει τις αποδόσεις του Δημοσίου ή να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Κανένα απολύτως !
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails