Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Το ΚΚΕ ξαναγράφει την ιστορία




Οι διοικητές του ΚΚΕ δεν διστάζουν να ξαναγράψουν την ιστορία γιορτάζοντας δήθεν τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Όμως η αλήθεια είναι ασύμβατη τόσο με τους διοικητές του ΚΚΕ όσο και με την κουλτούρα αντιδημοκρατισμού, χειραγώγησης και καθυστέρησης που εκφράζει από το 1924 μέχρι και σήμερα αυτό το κόμμα.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ιδρύθηκε στις 17-23 Νοέμβρη του 1918 στον Πειραιά.

Στο 2o Συνέδριο του ΣΕΚΕ τον Απρίλιο του 1920 αποφασίστηκε δυστυχώς η προσχώρηση του ΣΕΚΕ στην 3η Κομμουνιστική Διεθνή, απόφαση που σηματοδότησε την σταδιακή αποχώρηση ή διαγραφή του πλέον προωθημένου, μορφωμένου και προοδευτικού κομματιού του ΣΕΚΕ.

Στο 3ο Έκτακτο Συνέδριο το Νοέμβρη του 1924, το ΣΕΚΕ- μετονομάστηκε σε «ΚΚΕ (ΕΤΚΔ) (Ελληνικό Τμήμα Κομμουνιστικής Διεθνούς) οπότε το νέο κόμμα κατέστη απόλυτο υποχείριο και πειθήνιο όργανο της 3ης Διεθνούς, αποκτώντας όλο και μεγαλύτερη απόσταση από την προοδευτική/σοσιαλιστική αλλά και δημοκρατική αντιπροσώπευση της Ελλάδας και των πολιτών της.

Η υποταγή του ΚΚΕ (ΕΤΚΔ) και μετέπειτα σκέτο ΚΚΕ, στην σταλινική 3η διεθνή, αποτέλεσε στην ουσία το τέλος του γνήσιου προοδευτικού / σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα και την απαρχή μεγάλων δεινών για τον τόπο στα οποία δεινά το κόμμα αυτό είχε πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτά τα λίγα για την ιστορική αλήθεια.

Αγανάκτηση






-Οι διάφοροι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι γύρω από φωφώδες κούληδες and the like, βρήκαν νέα καραμέλα ώστε να αναπαράγουν την μίζερη πολιτική τους ύπαρξη: ‘εθνικά θέματα’.

-Οι άλλοι σαλτιμπάγκοι κκεδες, πλελεδες, λαεδες και λοιποί ομοειδείς (αντιπαθέστεροι γιατί καπηλεύονται και μαγαρίζουν επί δεκαετίες αξίες της αριστεράς) έχουν βρει τα διάφορα show με τα ντου και τα γιούργια που μόνο ταλαιπωρία για τους πολίτες φέρνουν και -φυσικά- κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

-Υπάρχει και Τρίτη κατηγορία αντικοινωνικών που απαρτίζεται από αξιολύπητες συντεχνίες τύπου ΠΝΟ, ΠΟΕΔΗΝ και παρόμοιοι (ακόμα και η ένωση δικαστών βγήκε στο κλαρί) που προβάλλουν με τον πιο εγωιστικό και επιζήμιο για τους πολίτες τρόπο τα προσωπικά, ‘πολιτικά’ και συντεχνιακά μικροσυμφέροντά τους.

Όποιος πολιτικός έχει πραγματικά φιλότιμο θα πρέπει να υποφέρει πολύ σε τέτοιους καιρούς…
Όποιος πολίτης έχει συναίσθηση του τι γίνεται γύρω του, θα πρέπει να έχει βιώσει κάθε εκδοχή της έννοιας ‘αγανάκτηση’…

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails