Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Οι 300 ήρωες και οι 11.000.000 «ευρωπαίοι»


Παρακολουθώ με πραγματική και όχι νοητή αηδία τους μεν πράσινους να θριαμβολογούν για «ορθό χειρισμό» των 300 που «ζουν» στο κτήριο Πατησίων & Ηπείρου, τους δε κόκκινους (ή μήπως ρόζ;) να θριαμβολογούν για «αλληλεγγύη και υποστήριξη των αδυνάτων» αλλά και τον ανεγκέφαλο τρις-εγγονό κάποιου σαμαρά (που έφτιαχνε δηλαδή σαμάρια) να καταθέτει μαζί με τον κολλητό του καρα-τζα-φύρερ αρχηγό των βορεί-δι-δων τσεκουροφόρων, πρόταση νόμου για κατάργηση του ασύλου. Δεν αναφέρω την εν τη μισθοδοσία της Χίλαρυ και της ΣΙΑ κόρη εκ Λεβεντογέννας (εφευρέτρια της «ασύμμετρης» θεωρίας εάν ενθυμείσθε) που δεν παρέλειψε να ξεράσει και αυτή τα δηλητήριά της, και δεν την αναφέρω δια να μην φορτίσω περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα.

Ακούω και διαβάζω φρεσκοστιμένες από εκλεπτυσμένες φαιές ουσίες, λαχταριστές, αναλύσεις περί του μεταναστευτικού και των μεταναστών. Οι αναλυτές αυτοί ξεχνούν ή αρέσκονται να παραβλέπουν ότι εάν κάποιος εισέλθει στην χώρα μας χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα τότε θα πρέπει να στέλνεται άμεσα πίσω στην χώρα του. Εάν αυτό δεν είναι, για οποιοδήποτε λόγο, εφικτό τότε ο άνθρωπος αυτός θα πρέπει να εφοδιάζεται ΑΜΕΣΑ με κάρτα υγείας και όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να νομιμοποιεί την παραμονή του και να είναι σε θέση να εργαστεί νόμιμα ώστε να μην καταδικάζεται, με τις «ευλογίες» της πολιτείας, να ζει στην παρανομία και στο περιθώριο γινόμενος βορά του υποκόσμου ή των εμετικών «επιχειρηματιών» που κερδοσκοπούν απασχολώντας δούλους τον 21ο αιώνα και μάλιστα σε Ευρωπαϊκή χώρα μέλος της «Ευρώπης των 15». Το να αποστερώ τους εισερχόμενους στην χώρα από οποιοδήποτε ουσιαστικό νομιμοποιητικό έγγραφο και να ανέχομαι την μαζική τους μεταφορά με τα ΚΤΕΛ (ναι !) στην Αθήνα, αποτελεί όχι απλή βλακεία αλλά συνειδητό σαμποτάζ της χώρας.

Κάθε ένας που εισέρχεται – καλώς ή κακώς – στην χώρα πρέπει να απολαμβάνει της νομιμοποίησης που να του επιτρέπει να ζήσει σαν άνθρωπος, δηλαδή με αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο. Να του προσφέρεται πρόσβαση στην υγεία, έστω αυτή που υπάρχει και την εργασία, έστω αυτή που έχουμε.

Η αναγνώριση της αξίας της ανθρώπινης ιδιότητας καθ’ αυτής δεν χρειάζεται πιστοποιητικά και σφραγίδες.

Οι 50.000 αιτήσεις για άσυλο που εκκρεμούν για τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια αποδεικνύουν τον επικίνδυνο δρόμο στον οποίον οδηγείται αυτό το κράτος από τους ίδιους αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με την εύρυθμη λειτουργία του. Οι αστόχαστες δεσμεύσεις της χώρας στα διάφορα «δουβλίνα» που την μετέτρεψαν σε βρώμικη και απάνθρωπη αποθήκη μεταναστών, βαρύνουν τους ξεφτιλισμένους αλλά καλά βολεμένους στις περιουσίες και στις ασυλίες τους «ηγέτες» μας.

Άμεση παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλους τους μετανάστες χωρίς προϋποθέσεις. Άμεση παροχή πολιτικού ασύλου σε όσους το έχουν ζητήσει. Αυτά θα περίμενε κανείς από μια ηγεσία κράτους που λειτουργεί αδέσμευτα και όχι ως παραδουλεύτρα των Βρυξελλών, τιμώντας πάνω από όλα τις αξίες του ανθρωπισμού και σεβόμενη τις προφανείς επιταγές της κοινής λογικής.
.

Ανάκτηση Επαναγορά Επιμήκυνση – Η αναδιάρθρωση της λογικής.


Έχει πολύ γούστο να παρακολουθεί κανείς τους σαλτιμπάγκους που βρίσκονται στην κεφαλή της τρέχουσας «κυβέρνησης», της οικονομίας και διαφόρων άλλων θεσμών αλλά και τους πιθήκους των μέσων της μαζικής (sic) δήθεν ενημέρωσης, να προσπαθούν εφευρίσκοντας φουτουριστικούς όρους όπως «ανάκτηση ομολόγων», «επαναγορά του χρέους», «επιμήκυνση» και άλλα τέτοια χαριτωμένα, να κρύψουν την αδήριτη και εξόχως πιεστική πλέον ανάγκη  Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους. Θα γελούσα με την καρδιά μου αν δεν ήμουν έτοιμος να ξεσπάσω σε κλάματα από αγανάκτηση και θυμό.

Αναδιάρθρωση Χρέους είναι η απλή και λογική ενέργεια που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από την μαύρη Δευτέρα, 5η Οκτωβρίου του έτους 2009. Δηλαδή θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει πριν χρεωθεί η χώρα με δεκάδες επί πλέον δις, πριν χάσει από την φυγή τους στο εξωτερικό τουλάχιστον 40 δις ιδιωτικών κεφαλαίων, πριν καταστραφεί το εναπομείναν κοινωνικό μας κράτος, πριν παραδοθούμε πλήρως στις σκοτεινές ορέξεις των γερακιών του ΔΝΤ και πάνω από όλα πριν διασυρθούν και απογοητευτούν βαθύτατα (και ίσως ανεπανόρθωτα) οι αθώοι πολίτες αυτής της χώρας.

Ζούμε πλέον εν μέσω των θεσμικών καταστροφών που βιώνουμε καθημερινά με περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, μετατάξεις και ότι άλλο μπορεί κάποιο σατανικό μυαλό να φανταστεί, όταν ένας στους τρείς νέους κάτω των 35 είναι άνεργος και όταν 71.000 εργαζόμενοι βγήκαν εκτός παραγωγής μόνο τον Δεκέμβριο.

Λυπάμαι και που το σκέφτομαι, πόσο μάλλον που το γράφω τώρα, αλλά ο συμπολίτης μας που δεν αντιλαμβάνεται το χυδαίο και καταστροφικό παιχνίδι που παίζεται εδώ και ενάμιση χρόνο εις βάρος του ίδιου, των παιδιών του και της χώρας ολόκληρης, είναι είτε πονηρά ιδιοτελής και ανίερα βολεμένος εις βάρος άλλων, είτε έχει πολύ σοβαρό έλλειμμα νοημοσύνης.

Ίσως τα μέτρα που εξυφαίνονται αργά και βασανιστικά από τους πρωταγωνιστές - και μόνον - της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία) να οδηγήσουν σε μια εξ’ ίσου αργή και πολύ περισσότερο βασανιστική αποφυγή πλήρους καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας. ‘Ίσως. Να μου το θυμάστε όμως ότι αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, θα βγουν τα θλιβερά ανδρείκελα που κρατούν με τρεμάμενα (από την συναίσθηση της ανικανότητας) χέρια σήμερα το τιμόνι της χώρας και θα μας πουν:

... είδατε; τα καταφέραμε !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails