Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Οι 300 ήρωες και οι 11.000.000 «ευρωπαίοι»


Παρακολουθώ με πραγματική και όχι νοητή αηδία τους μεν πράσινους να θριαμβολογούν για «ορθό χειρισμό» των 300 που «ζουν» στο κτήριο Πατησίων & Ηπείρου, τους δε κόκκινους (ή μήπως ρόζ;) να θριαμβολογούν για «αλληλεγγύη και υποστήριξη των αδυνάτων» αλλά και τον ανεγκέφαλο τρις-εγγονό κάποιου σαμαρά (που έφτιαχνε δηλαδή σαμάρια) να καταθέτει μαζί με τον κολλητό του καρα-τζα-φύρερ αρχηγό των βορεί-δι-δων τσεκουροφόρων, πρόταση νόμου για κατάργηση του ασύλου. Δεν αναφέρω την εν τη μισθοδοσία της Χίλαρυ και της ΣΙΑ κόρη εκ Λεβεντογέννας (εφευρέτρια της «ασύμμετρης» θεωρίας εάν ενθυμείσθε) που δεν παρέλειψε να ξεράσει και αυτή τα δηλητήριά της, και δεν την αναφέρω δια να μην φορτίσω περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα.

Ακούω και διαβάζω φρεσκοστιμένες από εκλεπτυσμένες φαιές ουσίες, λαχταριστές, αναλύσεις περί του μεταναστευτικού και των μεταναστών. Οι αναλυτές αυτοί ξεχνούν ή αρέσκονται να παραβλέπουν ότι εάν κάποιος εισέλθει στην χώρα μας χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα τότε θα πρέπει να στέλνεται άμεσα πίσω στην χώρα του. Εάν αυτό δεν είναι, για οποιοδήποτε λόγο, εφικτό τότε ο άνθρωπος αυτός θα πρέπει να εφοδιάζεται ΑΜΕΣΑ με κάρτα υγείας και όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να νομιμοποιεί την παραμονή του και να είναι σε θέση να εργαστεί νόμιμα ώστε να μην καταδικάζεται, με τις «ευλογίες» της πολιτείας, να ζει στην παρανομία και στο περιθώριο γινόμενος βορά του υποκόσμου ή των εμετικών «επιχειρηματιών» που κερδοσκοπούν απασχολώντας δούλους τον 21ο αιώνα και μάλιστα σε Ευρωπαϊκή χώρα μέλος της «Ευρώπης των 15». Το να αποστερώ τους εισερχόμενους στην χώρα από οποιοδήποτε ουσιαστικό νομιμοποιητικό έγγραφο και να ανέχομαι την μαζική τους μεταφορά με τα ΚΤΕΛ (ναι !) στην Αθήνα, αποτελεί όχι απλή βλακεία αλλά συνειδητό σαμποτάζ της χώρας.

Κάθε ένας που εισέρχεται – καλώς ή κακώς – στην χώρα πρέπει να απολαμβάνει της νομιμοποίησης που να του επιτρέπει να ζήσει σαν άνθρωπος, δηλαδή με αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο. Να του προσφέρεται πρόσβαση στην υγεία, έστω αυτή που υπάρχει και την εργασία, έστω αυτή που έχουμε.

Η αναγνώριση της αξίας της ανθρώπινης ιδιότητας καθ’ αυτής δεν χρειάζεται πιστοποιητικά και σφραγίδες.

Οι 50.000 αιτήσεις για άσυλο που εκκρεμούν για τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια αποδεικνύουν τον επικίνδυνο δρόμο στον οποίον οδηγείται αυτό το κράτος από τους ίδιους αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με την εύρυθμη λειτουργία του. Οι αστόχαστες δεσμεύσεις της χώρας στα διάφορα «δουβλίνα» που την μετέτρεψαν σε βρώμικη και απάνθρωπη αποθήκη μεταναστών, βαρύνουν τους ξεφτιλισμένους αλλά καλά βολεμένους στις περιουσίες και στις ασυλίες τους «ηγέτες» μας.

Άμεση παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλους τους μετανάστες χωρίς προϋποθέσεις. Άμεση παροχή πολιτικού ασύλου σε όσους το έχουν ζητήσει. Αυτά θα περίμενε κανείς από μια ηγεσία κράτους που λειτουργεί αδέσμευτα και όχι ως παραδουλεύτρα των Βρυξελλών, τιμώντας πάνω από όλα τις αξίες του ανθρωπισμού και σεβόμενη τις προφανείς επιταγές της κοινής λογικής.
.

3 σχόλια:

 1. Πίσω απο την δυστοκία εφαρμογής του taxis, κρύβονταν η επιδίωξη των εφοριακών να μην χαθεί το έδαφος για συναλλαγή με τους φορολογούμενους.
  Πίσω απο την "αδυναμία" εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος στα Νοσοκομεία, κρύβεται η αντίσταση των νοσοκομιακών κυκλωμάτων, προκειμένου να μην χάσουν την συναλλαγή με τους προμηθευτές.
  Πίσω απο την δυστοκία της κατάρτισης κτηματολόγιου και δασολόγιου, κρύβεται η επιδίωξη της συναλλαγής των υπαλλήλων των πολεοδομιών και των δασαρχείων με τους ενδιαφερόμενους πολίτες.
  Πίσω απο την παρατεταμένη παραμονή των μεταναστών σε εκκρεμότητα, όσον αφορά το καθεστώς νομιμοποίησής τους, κρύβεται η επιδίωξη εκμετάλλευσης της μάυρης εργασίας, και ξεζουμίσματός τους απο τα μεσάζοντα βρωμοκυκλώματα δικηγόρων, κρατικών υπαλλήλων, αστυνομικών.
  Κράτος και κόμματα, εφιππεύοντα την κοινωνία, ως απομιζούσες κάθε ικμάδα πολιτων και μεταναστών μελίγκρες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @vripol

  Το ετερόφωτο κρατίδιο που δημιουργήθηκε εκ του μηδενός ελέω Ην. Βασιλείου, δείχνει τις εκ καταγωγής δυσμορφίες του, όπως η θεσμική ιδιοτέλεια και η χωρίς όρια κομματοκρατία. Δεν λέω ότι η υπόλοιπη Δύση είναι αγγελικά πλασμένη. Κάθε άλλο. Εμείς όμως εδώ ερωτοτροπούμε επί δεκαετίες με τα όρια της αδιέξοδης μιζέριας. Δεν βλέπω φως …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τώρα που τα συλλάβανε τα μπουμπούκια σας με τα κλεμμένα στα χέρια, βγείτε να φωνάξετε για προβοκάτσια, προβατάκια της Νέας Τάξης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails