Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ο στρατός (της Ελλάδος ο φρουρός)


Όπως δεν λειτουργούν και άλλοι δημόσιοι μηχανισμοί έτσι και οι μηχανισμοί άμυνας ατονούν και χάνουν την αξία και την σημασία τους στην χώρα μας παρά το τεράστιο κόστος με το οποίο επιβαρύνουν τον καθένα από εμάς. Η αδιαφορία των πολιτικών και το βόλεμα των στρατιωτικών ηγετών έκαναν και εδώ το θαύμα τους. Ο μηχανισμός άμυνας, τα λιμενικά, τα σώματα (τάγματα;) ασφαλείας και τα τοιαύτα, εκτός που ιστορικά έστρεψαν επανειλημμένα τα όπλα προς τους πολίτες, δεν είναι ικανά ούτε τα ίδια τα σύνορά μας να φυλάξουν αφήνοντας την χώρα να γεμίσει ξένους ανθρωποφύλακες. Η απαξία αυτή εκτός από σοβαρά προβλήματα ισορροπίας και ασφάλειας στην περιοχή θίγει και την ίδια την ιστορική ουσία της χώρας σύροντας την στην διπλωματική επαιτεία και την αναξιοπρεπή και κατάπτυστη διεθνή συμπεριφορά. Το παρακάτω κείμενο που διάβασα τυχαία εδώ αποτελεί μνημείο τέτοιας δουλικής συμπεριφοράς και αλλοπρόσαλλης (και επικίνδυνης) εξωτερικής πολιτικής εξασκούμενης από άτομα που βαρύνονται με ευθύνες πολύ μεγαλύτερες από το μπόϊ τους. Διαβάστε:

---

[ Ο Πάνος Μπεγλίτης είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υφ. Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Αλεξάντερ Βέρσμπαου, καθώς και με τον αρχηγό του μικτού επιτελείου, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν.
Ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, στο υπόμνημα εκφράζει τον «προβληματισμό» της Αθήνας από «τις συμπεριφορές και τις πρακτικές» της Τουρκίας, αλλά και τις «συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο».
Ταυτόχρονα, ο Πάνος Μπεγλίτης σημείωσε την «βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και του Τουρκίας και τη στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας».
Παράλληλα, ανέφερε ότι «παρά τη γνωστή δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, παραμένει αταλάντευτα πιστός και αξιόπιστος εταίρο με τη συμμετοχή της στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο, στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πειρατείας στη Σομαλία, καθώς και με την πολύπλευρη συμβολή της σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας σε Βαλκάνια και Μεσόγειος». ] Πηγή
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails