Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Οι μπακάληδες






η φωτογραφία από το giapraki.com


[ ... Η λιγότερο σταθερή τράπεζα θέλει να εξαγοράσει τις άλλες και μάλιστα με εξ’ ολοκλήρου κρατική χρηματοδότηση καθώς το ποσό που προσφέρει σε μετρητά είναι το ¼ αυτού που έχει λάβει ως κρατική βοήθεια. Είναι σαν ο μπακάλης της πρώτης παραγράφου να παίρνει ένα δάνειο από το σουπερμάρκετ και μετά -με τα χρήματα του δανείου- να θέλει να εξαγοράσει ολόκληρο του σούπερμάρκετ ... ]

απόσπασμα από το άρθρο «Η επέλαση των ραντιέρηδων» του Techie Chan μέσω Radical Desire


Καλά τα λέει ο Παναγιώτης ... τον καταλαβαίνουμε άραγες εμείς οι επίλοιποι;



«Είναι απολύτως «ύποπτο» το γεγονός ότι από αυτά τα «τεστ» αντοχής «κόπηκε» στη χώρα μας μόνο η Αγροτική Τράπεζα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό το σπασμωδικό και περίεργο «κόψιμο» της ΑΤΕ έγινε αφού είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της και αφού η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πρόσληψη Συμβούλων για την αποτίμηση της αξίας της», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Όλα τα γεγονότα συντείνουν στο ότι το «κόψιμο» της ΑΤΕ από τα «τεστ» αντοχής υπήρξε απόρροια μεθοδεύσεων αλλά και προηγούμενου σχεδιασμού, προκειμένου να διευκολυνθούν βρώμικα σενάρια απαξίωσης, εκποίησης και λαφυραγώγησης της ΑΤΕ ή και εκχώρησής της στη διαχείριση της 'τρόικα'», υποστήριξε, και αξίωσε την αναβάθμιση του δημόσιου ρόλου της τράπεζας, καθώς και την ανάδειξη ενός κινήματος για τη γενικότερη «εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση» των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
(από το www.tvxs.gr)

Η ... "αποκατάσταση" ...


Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πολιτικός κρατούμενος της χούντας και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών(1967-74), απέρριψε την πρόσκληση να παρευρεθεί στο προεδρικό Μέγαρο, το Σάββατο το πρωί, ανάμεσα σε εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος, της εκκλησίας και άλλων τομέων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι επισημότητες για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας», ιδιαίτερα στη μετά ΔΝΤ εποχή, αποτελούν κοινωνική πρόκληση και κακό μάθημα ιστορίας για τη νέα γενιά που μεγαλώνει με την ιστορική αμνησία ή την επιλεκτική μνήμη των σχολικών βιβλίων».

(το διάβασα στο tvxs.gr)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails