Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

... έκανε σημαντικό έργο !

Από το paideia-gr :

O υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, είχε σήμερα, Τρίτη, συνάντηση στο γραφείο του με τον προκάτοχό του και νυν υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι είχε ουσιαστική συνεργασία με τον κ. Στυλιανίδη. «Είναι σαφές», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, «ότι ο κ. Στυλιανίδης έκανε σημαντικό έργο.

Αυτό αποτελεί για μας παρακαταθήκη για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα με ωριμότητα, με σύνεση, με ψυχραιμία και βεβαίως, πάνω από όλα στα ζητήματα που γνωρίζετε ότι μας απασχολούν, με διάλογο, ανοιχτό διάλογο, με διάθεση να ακούσουμε όλες τις απόψεις και φυσικά στο τέλος να έχουμε τη δυνατότητα αυτές τις απόψεις να τις αθροίσουμε σε μια κοινή συνισταμένη».

paideia-gr : Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε διάφορες εφημερίδες, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, υπό τον καθηγητή Θάνο Βερέμη, σκέφτεται να προτείνει ως αντικατάσταση των πανελλαδικών εξετάσεων ένα σύστημα που θα περιλαμβάνει απογευματινά μαθήματα στη δευτέρα και τρίτη τάξη Λυκείου.

Πιθανότατα με ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Παρ' ότι το σύστημα αυτό θα αποτελέσει ίσως την ταφόπλακα για τα ιδιωτικά φροντιστήρια και θα δώσει νέες θέσεις εργασίας σε εκπαιδευτικούς, προκαλεί πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Όσοι γνωρίζουν τα πράγματα στην ελληνική εκπαίδευση καταλαβαίνουν ότι τέτοιες "ακαδημαϊκές" ιδέες καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα...

Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές ούτε σε σχολεία ούτε σε Πανεπιστήμια. Και ούτε πρόκειται να υπάρξουν με τα πενιχρά κονδύλια που δίνονται για την Παιδεία. Τέτοιες αλλαγές θέλουν μακροχρόνιο σχεδιασμό με διακομματική συμφωνία.

Πιστεύει κανείς ότι θα δούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα σύντομα;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails