Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Η χριστιανική αγάπη και οι επιπτώσεις της





Το δηλητηριώδες κείμενο του αστροναύτη παπά που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας είναι προσβλητικό για την πολιτεία και τους πολίτες αυτής της χώρας συνολικά. Διαβάζοντάς το δεν μπορεί παρά να γεννηθούν οι παρακάτω σκέψεις. 

Η αδιαφορία του χριστιανικού λόμπι για την ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη και γνωστή σε όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την ιστορία και την λογική. Είναι επίσης προφανές πως είτε το λόμπι αυτό και οι αρχηγοί του παραμένουν ανυποψίαστοι για το μέγεθος και την ισχύ της πανδημίας που απειλεί αυτόν τον τόπο, είτε εθελοτυφλούν θέτοντας ως προτεραιότητες την διαφύλαξη ενός κακώς εννοούμενου ‘κύρους’ και την διατήρηση της πελατείας τους.

Για να διορθώσουν οι άνθρωποι αυτοί την αντιανθρώπινη, δεδομένων των συνθηκών, στάση τους ας μελετήσουν όσο τους είναι δυνατόν, τους αριθμούς και τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την πανδημική απειλή.

Για να βελτιώσουν την αντικοινωνική τους θέση και να ενισχύσουν την ‘χριστιανική τους αγάπη και έγνοια' για τον άνθρωπο, ας κοιτάξουν το σωρό από τα τόσο χρήσιμα αγαθά που σώριασε δωρεάν ο Ρουβίκωνας έξω από το Γηροκομείο Αθηνών…

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails