Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ασκήσεις αυτοκαταστροφής




O Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο ο οποίος δεν επιτρέπει πλέον σε καμία ξένη τράπεζα να ανοίγει υποκαταστήματα στη Ρωσία. Οι ξένες τράπεζες θα μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών τους εταιρειών οι οποίες θα υπόκεινται στη Ρωσική δικαιοδοσία και σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές, αποδίδοντας μηνιαίες αναφορές στην κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά, το αναξιοπρεπές ανδρείκελο που ανέλαβε την διακυβέρνηση της Κύπρου (με 57% των ψήφων) αποφασίζει κούρεμα 9,9% και 6,7% των καταθέσεων σε Κυπριακές τράπεζες στις οποίες βρίσκονται ‘παρκαρισμένα’ 25 έως 35 δις Ρωσικά ευρώ ! Τυχαίο;

Την ίδια στιγμή ο Όσμπορν «προειδοποιεί» με νόημα πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποζημιώσει τις απώλειες των πολιτών του από καταθέσεις τους σε Κυπριακές τράπεζες. Που θα βρει άραγε τους πόρους για κάτι τέτοιο το βαθιά χρεωκοπημένο και μόνιμα υφεσιακό Ην. Βασίλειο; Που;

Ο απλός κόσμος (και όχι μόνο) αρχίζει σε Πορτογαλία, Ισπανία και αλλού να ζητά διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξουν παρόμοια «μέτρα» και στο εκεί Τραπεζικό Σύστημα.

Ανεξάρτητα από το αν θα περάσει ή όχι από την Κυπριακή Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, η ζημιά που έγινε στην ήδη βαριά πληγωμένη Ευρωπαϊκή Κοινωνία και Οικονομία είναι ανεπανόρθωτη και ανυπολόγιστη.

Από σήμερα, οι θέσεις όσων προβλέπουν την κατάρρευση του ευρώ και την διάλυση της Ένωσης αποκτούν εντελώς διαφορετική βαρύτητα.
Ανεύθυνοι φονταμενταλιστές του νέο-φιλελευθερισμού μπολιάζουν ανενόχλητοι την Ευρώπη με αυτοκαταστροφικά γονίδια τοποθετώντας τις προτεραιότητες των χρεωκοπημένων τραπεζών πάνω από τις ζωές και το μέλλον 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών.


.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails