Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Πάρτο αλλιώς… (περί προδοτών)




Λοιπόν, οι κουβέντες και οι προβληματισμοί για τα πολιτικά δεν λένε να κοπάσουν κι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, όχι τόσο οι Δημοτικές-Ευρωπαϊκές όσο οι Βουλευτικές, η ένταση θα ανεβαίνει.
Δύσκολες οι προβλέψεις, περίπλοκο το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Όμως, κανείς λογικός και λίγο υποψιασμένος πολίτης δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως η Ελληνική οικονομική ελίτ και αυτοί που την εκφράζουν πολιτικά, δηλαδή η Δεξιά με τα δύο κόμματα εναλλαγής της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τις ακροδεξιές παραφυάδες τους, είναι από τις πλέον φαταούλικες και προδοτικές κάστες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από τους κοτζαμπάσηδες και τους Μαυροκορδάτους, από το κατάπτυστο 1897, τον εθνικό διχασμό και τους μεταξάδες του, την υπερφίαλη υπερσυντηρητική βλακεία που μας οδήγησε στην καταστροφή του ’22, τη αγγλόδουλη δικτατορία με την γερμανικής κοπής φασιστική ιδεολογία (αυτό κι αν ήταν τραγική ιστορική αντίφαση), τους δοσίλογους, τους άδικους διωγμούς, τις δολοφονίες του Πέτρουλα του Λαμπράκη και άλλων, την προδοτική δικτατορία του μισότρελων παπαδοπουλαίων, το δόσιμο της Κύπρου το ‘73, την ανεύθυνη διοίκηση της χώρας από το ’74 και δώθε, μέχρι και το Μνημόνιο, χαράσσεται μια γραμμή προδοσίας, ένα ιστορικό αηδίας πασπαλισμένο με μπλε και πράσινους κόκκους.

Όλα αυτά βαρύνουν τη Δεξιά την τότε και την τώρα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, παρακράτος και ακροδεξιές παραφυάδες) και τους στυλοβάτες της. Αυτοί όλοι δεν είναι παραπάνω από 2.000 οικογένειες και αυτοί όλοι είναι που λυμαίνονται τον πλούτο και καταστρέφουν συστηματικά το μέλλον αυτής της χώρας.

Το ερώτημα: που βρίσκουν την θεσμική και πολιτική δύναμη για να κάνουν αυτά και γιατί ένα σοβαρό κομμάτι των Ελλήνων πολιτών τους ενέχεται, τους υποστηρίζει και τους ψηφίζει παραμένει στην ουσία αναπάντητο.

Η ιστορική εμπειρία δείχνει πως ένα πέμπτο των πολιτών είναι από τη φύση του υπερσυντηρητικό και δεν οδηγείται πολιτικά παρά μόνο από τα στενά του προσωπικά συμφέροντα.
Ένα άλλο πέμπτο των πολιτών έχει απλώς δεξιά ιδεολογική απόκλιση (απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμά τους είναι) αλλά παρόλο που κατά βάση είναι ειλικρινές και άνευ ιδιοτέλειας, πέφτει θύμα, από αφέλεια ή κακή πληροφόρηση, των λαοπλάνων που υφαρπάζουν την υποστήριξη και την ψήφο του.

Απλά πράγματα, κατανοητά σε όποιον έχει μια ιδέα ιστορίας, δεν δεσμεύεται από εξαρτήσεις και διαθέτει κοινή λογική.

Το κεντρικό ζητούμενο εδώ είναι: πως επιτέλους θα σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος;
Μακάρι οι μελλούμενες πολιτικές εξελίξεις να δώσουν πραγματική απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Σε αντίθετη περίπτωση, μας περιμένει όλους πολύ δύσκολο και πολύ δυσάρεστο μέλλον.
Σε αντίθετη περίπτωση, μας περιμένει κοινωνικός, πολιτικός και οικονομικός ζόφος.

(αφιερωμένο στον Αλέκο)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails