Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η μοναδική...

 
Κι όμως, ο μοναδικός που είχε μια κάποια πρόταση για την αντιμετώπιση της επίθεσης των ‘αγορών’ (δηλ. του διεθνούς χρηματοπιστωτικού και παρασιτικού κεφαλαίου και της ιδεολογίας που το εκφράζει) ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μπορεί η πρόταση να ήταν κουτσή ή στραβή αλλά ήταν η Μοναδική…

Το πρόβλημα με την πρόταση Βαρουφάκη δεν ήταν η πληρότητα ή η τεχνική της επάρκεια.
Το πρόβλημα ήταν πως η Ελληνική Κοινωνία, οι πολίτες αυτής της χώρας, δεν είχαν ούτε την πληροφόρηση, ούτε το όραμα ούτε πολύ περισσότερο το σθένος να υποστηρίζουν _οποιαδήποτε_ πρόταση, όχι επίθεσης ή ρήξης, αλλά ούτε καν αξιοπρεπούς άμυνας.

Για μια μακρά σειρά από λόγους, η Ελληνική Κοινωνία ήταν ήδη γονατιστή από το τέλος του 2004 και απλά περίμενε τον δήμιό της.

Οι άνθρωποι που -από διάφορες αφετηρίες και κατευθύνσεις- βάλουν τώρα τελευταία και με τόσο πάθος εναντίον του πρώην υπουργού, είτε ανήκουν στην υπάρχουσα, δρώσα και ‘πολύπλευρη’ 5η φάλαγγα είτε λειτουργούν ως ανυποψίαστα μειράκια…

Από της θέσεως ταύτης...




Με ένα περίεργο γλωσσικό ημι-καθαρευουσιάνικο υβρίδιο και με εκφράσεις του τύπου ‘από της θέσεως ταύτης’, άλλος ένας ανώτατος δικαστής επιβεβαιώνει πως ο υπερ-συντηρητισμός, η χωρίς όρια αλαζονεία και η θεώρηση ως δεδομένης της θεσμικής ασυδοσίας είναι που χαρακτηρίζουν την Ελληνική δικαιοσύνη.

[ οι αποφάσεις τους επιδέχονται μόνον επιστημονική κριτική (sic), ο απλός πολίτης και το αίσθημα Δικαίου της Κοινωνίας δεν αποτελούν κάτι άξιο λόγου για τους Έλληνες δικαστές και δεν το στρογγυλεύω γράφοντας ‘ένα τμήμα των..’ ή ‘κάποιοι δικαστές’ κλπ διότι τόσες μέρες και εβδομάδες δεν άκουσα και δεν διάβασα ούτε ΜΙΑ θετική τοποθέτηση από καμία δικαστική πηγή προσωπική ή θεσμική. Κρίμα στα διπλώματά τους και κρίμα στους κόπους που κατέβαλαν οι γονείς τους για να τους σπουδάσουν… ]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails