Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Κοπή πίτας Τομέα Γυναικών ΝΔ


το έκλεψα από το ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΟΥΝΙ

Γιατί η ... αλήθεια γράφεται με κόκκινο (!)


Δείγμα και φάρος 'διαλόγου' στο blog του ΚΚΕ http://18osynedriokke.wordpress.com/ όπου δεν είναι δυνατή η ανάρτηση κειμένου αλλά ούτε και η ανάρτηση σχολίου, όλα τα 'posts' είναι χωρίς σχόλια.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιδρυτών του και των πατεράδων μας που περασαν τα νιάτα τους στα βουνά !

Ζηλεύω αυτό το θάρρος !


Βλέπετε τί κάνει ο άνθρωπος;

Δικαιώθηκε η Έρση Σωτηροπούλου στην δικαστική της διαμάχη με τον Κ. Πλεύρη


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 383/2009 απόφασή του δέχθηκε την αίτηση ανακλήσεως που υπέβαλλε η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου κατά της υπ’ αριθμόν 511/2008 αποφάσεως του ιδίου δικαστηρίου που διέτασσε την προσωρινή απόσυρση του μυθιστορήματός της «Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές» από τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Το βιβλίο μπορεί να βρίσκεται ελεύθερα πλέον στις σχολικές βιβλιοθήκες.

το βρήκα στον
άνεμο

Ο ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ


το βρήκα στον δρόμο και το μάζεψα !

Οι λίμνες που νόμιζαν ότι ήταν θάλασσες ...

Αρχίζει η κινητοποίηση των αγροτών, εντάξει, χωρίς απολύτως δομημένα αιτήματα, χωρίς πραγματικό κεντρικό σχεδιασμό και κυρίως χωρίς καμία συνεννόηση με τις αγροτικές ενώσεις των άλλων χωρών της ΕΕ!

Αυτό κρατάει λίγες μέρες.

Κατόπιν εξαγγέλλονται τα περιβόητα 500 εκατομμύρια ... αρχίζουν οι συζητήσεις και οι αμφιβολίες εν’ μέσω λεονταρισμών του τύπου ‘εμείς εδώ θα βγάλουμε τον χειμώνα’, ‘δεν πάμε πουθενά’ κλπ.

Προστίθενται άλλα 35 εκατομμύρια.
Επίσης προστίθεται η απίστευτα αλαζονική και υποτιμητική δήλωση του Υπουργού ότι «τα προβλήματα λύνονται με μυαλό και πολιτική και όχι με ... άνοιγμα της κάνουλας ... » (θριαμβολογεί ο άνθρωπος αφού τους ‘μπέρδεψε’ και τους ‘κατάφερε’).

Επίσης πρέπει να προσθέσουμε την έλλειψη πραγματικού χρονοδιαγράμματος εκταμίευσης και το διαδικαστικό μπέρδεμα περί του ποιος θα υπογράφει τις επιδοτήσεις κλπ κλπ.

Οι διεκδικήσεις υποχωρούν και οι κινητοποιήσεις συρρικνώνονται Πανελλαδικά.

Με αυτά τα λίγα ήθελα να περιγράψω το επίπεδο της ‘περιφρούρησης συμφερόντων’ και ‘εσωτερικής οργάνωσης’ του αγροτικού συνδικαλισμού.

Είναι και αυτά όπως όλα τα υπόλοιπα στην χώρα ... Χάλια!


Και πρωτόκολλο εκδόσεων στις ΗΠΑ !


Μετά την ωραία ιδέα που φαίνεται να είχε η Θεοδώρα Μητσοτάκη για αποδοχή στην Ελλάδα κρατουμένων από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο ... διαβάστε και το παρακάτω:

Ανοίγει ο δρόμος για εκδόσεις - εξπρές, συλλήψεις και προσωρινές παραδόσεις υπόπτων στις ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή για κύρωση ένα Πρωτόκολλο νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ για αμοιβαία έκδοση εγκληματιών.

Τα νέα νομοθετικά μέτρα, που στην πράξη θα λειτουργήσουν μονόπλευρα υπέρ των ΗΠΑ με κίνδυνο περαιτέρω συρρίκνωσης δικαιωμάτων και ελευθεριών, έρχονται σε εκτέλεση σχετικής αμερικανοευρωπαϊκής συμφωνίας που είχε υπογραφεί από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2003. Το Πρωτόκολλο είχε υπογραφεί στην Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο 2006, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε μόλις τώρα να το προωθήσει στη Βουλή, διστάζοντας για το πολιτικό κόστος και τις αναμενόμενες αντιδράσεις.

Το Πρωτόκολλο, που κατατίθεται τώρα στη Βουλή, σε συνδυασμό με τη σχετική συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ στις διατάξεις της οποίας παραπέμπει, επιτρέπει την έκδοση και ανταλλαγή πληροφοριών για άτομα που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτα για αδικήματα που απειλούνται με ποινή φυλάκισης μόλις 1 έτους, άρα η έκδοση εφαρμόζεται σχεδόν σε όλο το φάσμα του Ποινικού Κώδικα.

Με τη συμφωνία δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να συλληφθεί κάποιος στη χώρα μας με βάση αμερικανικό αίτημα και να παραδοθεί προσωρινά στις ΗΠΑ ως ύποπτος ή κατηγορούμενος για να διωχθεί ή να υποβληθεί σε ανάκριση, με την προοπτική επανόδου στην Ελλάδα, όποτε συμφωνηθεί από τις δύο χώρες.

Το Πρωτόκολλο επιτρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ και ύποπτος για έγκλημα που έχει διαπραχθεί σε άλλη τρίτη χώρα, ενώ όταν θα εκκρεμούν αιτήματα έκδοσης και από άλλες χώρες, η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίζει σε ποιον θα τον παραδώσει ύστερα από σχετικές διαβουλεύσεις όπου λογικά οι ΗΠΑ -λόγω ισχύος- θα έχουν το προβάδισμα.

Η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την έκδοση και Ελλήνων στις ΗΠΑ, ενώ προβλέπεται -με όχι αδιαμφισβήτητο τρόπο- ότι η έκδοση υπόπτου θα μπορούσε να «μπλοκαριστεί» εάν θα κινδύνευε να τιμωρηθεί με θανατική ποινή. Η Ελλάδα θα μπορεί να θέσει ως όρο για την έκδοση να μην εκτελεστεί εφόσον αμερικανικό δικαστήριο επιβάλλει στον ύποπτο θανατική ποινή.

Όσοι εκδίδονται ή μεταφέρονται στις ΗΠΑ από τρίτες χώρες θα μπορούν να περνούν από την Ελλάδα χωρίς άδεια των ελληνικών Αρχών όταν γίνεται αεροπορική πτήση πάνω από ελληνικό έδαφος και με σχετική τυπική άδεια αν υπάρξει στάση στη χώρα μας. Η διάταξη τίθεται για λόγους τυπικής νομιμότητας, αφού έχουν γίνει αναρίθμητες τέτοιες πτήσεις, επονομαζόμενες CΙΑ-ΑΙR.

Με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για ανταλλαγή ακόμα και ευαίσθητων πληροφοριών, για έρευνα άμεση για ύποπτες συναλλαγές σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο, για τη δημιουργία κοινών ομάδων που θα μπορούν να διεξαγάγουν έρευνες σε ελληνικό (ή αμερικανικό έδαφος).

Οι επίμαχες ρυθμίσεις δεν διασφαλίζουν ρητά ότι δεν θα εκδοθεί κάποιος γιατί κινδυνεύει να υποστεί απάνθρωπη - εξευτελιστική μεταχείριση, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το προβάδισμα διεθνών συνθηκών και του Συντάγματος, ακόμα και για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων.

από το prezatv

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails