Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ενδιάμεσες αποδείξεις στην Ύδρα



Το κειμενάκι το έγραψα εν βρασμώ ψυχής [ ως συνήθως :-) ] με αφορμή την ‘έφοδο του ΣΔΟΕ’ και την συνακόλουθη απόβαση των ΜΑΤ σε ταβερνάκι της Ύδρας που δεν έκοβε ενδιάμεσες (sic) αποδείξεις. Συνέβαλαν επίσης, ως κίνητρο γραφής, και τα διάφορα κείμενα ηλίθιων, μισθοφόρων, νενέκων, δοσίλογων, απλώς ανυποψίαστων, όπως επίσης  και διαφόρων ‘καλών παιδιών’ που έτυχε να διαβάσω για το θέμα. Διαβάστε και πέστε μου, αν θέλετε, που κάνω λάθος:


Και πολύ καλά έκανε ο επιχειρηματίας της Ύδρας. Τα χρήματά μας δεν μένουν στην χώρα αλλά πάνε στις τσέπες των τοκογλύφων.
Ούτε ένα ευρώ στις εφορίες!
Ούτε ένα!
Τίποτα δεν κλέβει.
Απλώς έχει την δυνατότητα να μην τον κλέβουν.
Σκεφτείτε που θα πήγαιναν τα χρήματα των φόρων του αν τα έδινε.

Από το 1996 έως το 2006 φορολογήθηκα ως μισθωτός με πάνω από 350.000 ευρώ (μιλώ μόνο για άμεσους φόρους). Τα λεφτά αυτά τα έδωσα για να έχω καλύτερη υγεία, παιδεία, δρόμους, συγκοινωνίες, καλύτερα Δημόσια Πανεπιστήμια, καλύτερα λιμάνια, ομορφότερες πλατείες και μεγάλα πάρκα. Έχω;
Έδωσα επίσης κάπου 75.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές.
Τα λεφτά αυτά τα έδωσα για να έχω μια εξασφαλισμένη και αξιοπρεπή σύνταξη.
Έχω;

Μην βιάζεσθε να καταδικάσετε τους συν-πολίτες και την πατρίδα σας με τα κλισέ του τύπου «στην Ελλάδα κλπ κλπ». Σκεφτείτε ψύχραιμα τι πραγματικά γίνεται. Ποιοι και πως κερδίζουν και ποιοι πραγματικά χάνουν.

Ούτε ένα ευρώ στην εφορία ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους!

Πολλοί συνδέουν την φοροδιαφυγή με τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά όμως τα λήστεψε πρώτος ο Σημίτης με τον Παπαντωνίου, μετά ο Καραμανλής με τα δομημένα ομόλογα (θυμάστε έ;) και μετά ο Παπανδρέου με το δήθεν κούρεμα.
Επί πλέον, ποτέ το ‘κράτος’ δεν ήταν συνεπές ως προς τις υποχρεώσεις του στα ταμεία.
Ποτέ!

Δεν είμαι εναντίον της φορολόγησης.
Είμαι εναντίον της ληστείας των πολιτών όταν οι φόροι (τα κλοπιμαία) δεν μένουν στην χώρα αλλά καταλήγουν στην τσέπη των τοκογλύφων και του ΔΝΤ. Κάθε ένας που λίγο παρακολουθεί τα στοιχεία γνωρίζει πως οι πλούσιοι εξακολουθούν να μην πληρώνουν φόρους σαν να μην άλλαξε τίποτα!

Γιατί πληρώνω ένα σκασμό λεφτά κάθε φορά που περνάω από την Αττική οδό που έγινε με δημόσια ως επί το πλείστον χρήματα;
Γιατί πληρώνω 110% φόρο κατανάλωσης για καύσιμα;
Γιατί πληρώνω αστρονομικά ποσοστά ΦΠΑ;

Που πάνε όλα αυτά τα Δημόσια χρήματα; Που;
Η πληροφόρηση και τα στοιχεία υπάρχουν γύρω μας. Αρπάξτε τα και σκεφτείτε!

Οι φόροι είναι για κοινωνικές παροχές όχι για ληστρικά πανωτόκια και μισθούς τρόικας! Που είναι οι παροχές; Τις είδατε πουθενά, παρ’ όλη την απίστευτη ληστεία των πολιτών με ΦΠΑ, χαράτσια, έμμεσους φόρους, διόδια, εισφορές, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μαρασμό της υγείας, καταστροφή των Πανεπιστημίων, μηδενισμό των παροχών για έρευνα; κλπ κλπ;.
Που είναι οι παροχές; Που ;.

O εστιάτορας της Ύδρας τα χρήματά του θα τα επενδύσει εδώ στην χώρα την δική του και την δική μας. Θα σπουδάσει την κόρη του ή θα φτιάξει ένα σπίτι για τα παιδιά του, θα φάει, θα πιεί θα ντυθεί, θα διασκεδάσει.

Εδώ θα ‘λειτουργήσουν’ τα χρήματά του.

Δεν πρόκειται ο υδραυλικός, ή ο φορτηγατζής ή ο ψυκτικός, ή ο εστιάτορας της Ύδρας να στείλει δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια στην Ελβετία.

Αλλού είναι λοιπόν το πρόβλημα.

Στα μεγαλολαμόγια που διασπαθίζουν το Δημόσιο χρήμα, στις εκατοντάδες μεγάλες Ελληνικές και διεθνείς εταιρείες που φοροδιαφεύγουν και ΕΙΣΦΟΡΟ-διαφεύγουν (ας μην το ξεχνάμε κι αυτό) ασύστολα. Στο εφοπλιστικό κεφάλαιο που συμμετέχει με 3-4% στο ΑΕΠ (ναι!) και σχεδόν μηδενικά (ναι!) στα φορολογικά έσοδα.

Αφύπνιση!

Κάθε ευρώ προς την εφορία _σήμερα_ είναι χρήμα που ταΐζει το 'θηρίο' και δρα αντίθετα προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Ποιός κλέβει ποιόν. Σε τρείς μήνες το Ελληνικό χρέος αυξήθηκε κατά 23 δις και προφανώς δεν φταίει ο βοθρατζής, ο οδηγός ταξί, ο φαρμακοποιός και ο Υδραίος εστιάτορας που δεν κόβουν αποδείξεις.
Κάτι άλλο φταίει.
Αυτό το άλλο είναι που πρέπει να βγει στο φως και να αναβαθμιστεί σε κρίσιμη προτεραιότητα.
Δηλαδή, η ληστεία της χώρας από τις οικονομικές ελίτ.

Οι 'επιχειρήσεις' του ΣΔΟΕ (sic) και των ανθρωποειδών που ‘επανδρώνουν’ τα ΜΑΤ τύπου Ύδρας εντάσσονται κατά την άποψή μου στην γενικότερη συστηματική εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης (και τρομοκράτησης φυσικά) των πολιτών.

Πρόκειται να επιβληθούν σε όλους μας νέα ‘μέτρα’ 11,5 δις ευρώ, αλλά αύριο η Ελλάδα θα εξοφλήσει, με λεφτά που ανήκουν σε όλους μας, στο 100% της αξίας του ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ, που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά στο 60% της αξίας του. Μας καταληστεύουν 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας και όχι το ταβερνάκι της Ύδρας.

Πόσα ταβερνάκια, πόσα βυτία, πόσα ταξί και πόσοι υδραυλικοί χρειάζονται να κόψουν αποδείξεις για να αναπληρωθούν τα κλεμμένα από την ΕΚΤ 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ; Πάρτε μολύβι και χαρτί και υπολογίστε. Υπολογίστε !

Αφύπνιση.

Καταλάβατε;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails