Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν θα ψηφίσω τίποτα !


Μου είναι αδύνατον να καταλάβω το νόημα αυτής της σχεδόν υστερικής “εκστρατείας ψήφου” … δεν είναι δημοκρατικό, ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου το αν θα ψηφίσει και τι ; Για ποιό λόγο πρέπει μα κάθε τρόπο να ψηφίσουμε:

(01) Όλοι αυτοί οι ‘ πειθαναγκαστές της ψήφου’ δεν αντιλαμβάνονται ότι στην χώρα μας όπως και σε πολλές άλλες χώρες απλά : η Δημοκρατία δεν λειτουργεί ! (και αυτό δεν λύνεται με ψήφους …)

(02) Αυτοί οι ‘πειθαναγκαστές της ψήφου’ μου θυμίζουν τους εθελοντές της Αγγελοπούλου : βαθιά ηλιθιότητα και απόλυτη υποταγή στα συστημικά ειωθότα

(03) Δεν θα ψηφίσω διότι σέβομαι την Δημοκρατία, σέβομαι τον εαυτό μου, σέβομαι την χώρα μου !

(04) Να ψηφίσω και να συμμετέχω σε τι; στα καραγκιοζιλίκια των βουλγαράκηδων και των τσουκάτων; στις ίντριγκες του ΣΥΝ; στην ανθελληνικότητα των απολίτιστων του ΚΚΕ; στην Γελοιώδη Συναγερμική Απόφυση του καρατζαφιόρη; στο ανεύθυνο, προκλητικά κρατικοδίαιτο ‘άρωμα’ των γερμανών πράσινων αλλά και ασύνδετο μόρφωμα των Ο-Π; Σε τι;

(05) Αν προσέξουμε καλύτερα θα δούμε ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί πια, χρησιμοποιείται μόνο ως άλλοθι και εδώ αλλά και στην Ευρώπη ολόκληρη ! (δεν μιλώ για τις ΗΠΑ, εκεί έχουν αποβλακώσει 300 εκατομ ανθρώπους και διοικούν 70 εκατομ. φονταμενταλιστές χριστιανοί, το αδίστακτο εβραϊκό λόμπυ αλλά και ο ‘φονταμενταλισμός της αγοράς’). Το πρόβλημα είναι κάπως πιο περίπλοκο από ότι νομίζουν ορισμένοι ! Έχουμε δύο επιλογές: ή μπαίνουμε βαθύτερα στην ουσία των πολιτικών προβλημάτων ή παραμένουμε ‘ανυποψίαστοι’ και ζούμε περισσότερο, ευτυχισμένα και ‘ανέμελα’ … Διαλέγεις και παίρνεις !

(06) Η δημοκρατία δεν αφορά “κάποιους που ψηφίζουν”, αφορά κάποιους που έχουν κοινωνικό βάρος και μπορούν να επιδρούν αποφασιστικά στα πράγματα. Αυτό εξασφαλίζεται με την λειτουργία των λεγόμενων δημοκρατικών θεσμών ένας (ένας μόνο !) εκ’ των οποίων είναι και η ψήφος.

(07) Το να ψηφίζουμε ως πρόβατα μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων δεν πρόκειται να μας ρωτήσει κανείς και για τίποτα μας ικανοποιεί;

(08) Επίσης κατά την διάρκεια αυτών των τεσσάρων ετών ο πολίτης είναι απροστάτευτος και δεν έχει φωνή ! Μπορεί να υποστεί τα πάντα, να δει κλεψιές, φωτιές, δολοφονίες, προδοσίες και κάθε είδους καταστροφές της χώρας του χωρίς να μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.

(09) Αυτή την ‘δημοκρατία’ την χαρίζω σε όποιον την θέλει και να την χαίρεται ! Αρμόζει όπως είπα και πριν σε ανυποψίαστους !

(10) Την ώρα που πχ ο ΣΥΝ παίζει με τον αφαλό του ώστε να έχει ένα άλλοθι περί «λειτουργίας της εσωκομματικής δημοκρατίας» οι ‘άλλοι’ αποφασίζουν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, για :

Τα 28 δις στις τράπεζες
Τα κονδύλια για την παιδεία
Τα κονδύλια για την υγεία
Το πρόβλημα των βορείων συνόρων, της Θράκης, του Αιγαίου κλπ
Τις εκατοντάδες χιλιάδες ‘προσλήψεις’ του παραθύρου
Την πολιτική των συντάξεων
Το τρόπο εκλογής των δικαστών
Τις κάμερες
Τον χειρισμό των προσωπικών δεδομένων από τις ‘αρχές’
Τις άγονες γραμμές
Το βατοπέδι
Τον εκλογικό νόμο
Το εργατικό δίκαιο
Τον μέγιστο αριθμό ωρών εργασίας
Τις συλλογικές συμβάσεις
Τους μισθούς
Την υπόδουλη στους υπερατλαντικούς πάτρωνες πολιτική του ΥπΕξ
Την κατακύρωση (και που) των έργων ανανεώσιμων πηγών
Την χάραξη νέων δρόμων, τις εταιρείες και τα κόστη
Την ‘περίεργη’ επένδυση στο λιμάνι του Αστακού
Τις αντεθνικές αποκρατικοποιήσεις

εμείς παίζουμε με το κουβαδάκι μας και με τα μαγειρεμένα ψηφοδέλτια … οπότε όλα μέλι γάλα !

(11) Ας αντιληφθούμε επί τέλους ότι πετώντας ένα χαρτάκι σε μια τρύπα δεν κάνουμε δημοκρατία !

(12) να υποστηριχθούν μηχανισμοί, ομάδες, κόμματα κλπ που έχουν το ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά και την διάθεση για πραγματικούς αγώνες, για μάχες, για θυσίες ώστε να φέρουν εγγύτερα την συμμετοχική Δημοκρατία. Δυστυχώς τέτοιος μηχανισμός την στιγμή αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει. Επίσης καλό θα ήταν να αντιληφθούμε ότι μια τέτοια κίνηση δεν αρχίζει μεμονωμένα από επίπεδο χώρας. Πρέπει να λειτουργήσει Πανευρωπαϊκά !

(13) Δεν μπορώ λοιπόν να ψηφίσω κανέναν από τους καραγκιόζηδες, θα αισθανόμουν γελοίος να υποστηρίξω κάποιον που δεν με εκφράζει !

(14) Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να απέχουμε από καμία Δημοκρατία. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι η τετραετής ψήφος έχει υπερεκτιμηθεί και λειτουργεί ως εκμαυλιστικό άλλοθι !

(15) Από το τέλος του Β πολέμου και μέχρι σήμερα οι πρωθυπουργοί της χώρας λέγονταν Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και Παπανδρέηδες.

(16) Ένα μέγιστο ποσοστό Ελλήνων είναι πελατειακά δεσμευμένο από επαγγελματίες πολιτικάντηδες μαυρογιαλούρους.

(17) Η ‘πολιτική ηγεσία’ είναι στο απυρόβλητο και το ατιμώρητο για δεκαετίες !

(18) Το κωμικό κακέκτυπο της ‘ελληνικής αστικής τάξης’ στρεβλή από την καταγωγή και την εξέλιξή της, ετοιμόρροπη σαν την Μαντάμ Σουσού φρόντισε από την λήξη του πολέμου να καταλύσει κάθε έννοια πραγματικής δημοκρατίας στην χώρα.

(19) Οι αποφάσεις που αφορούν την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία λαμβάνονται εκτός βουλής από σκοτεινούς κύκλους πολιτικής και οικονομικής ισχύος που δρουν εντελώς έξω από οποιουσδήποτε δημοκρατικούς θεσμούς.

(20) Η δικαστική εξουσία διαπλέκεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πολιτικής εξουσίας και της εσωτερικής και διεθνούς πλουτοκρατίας. Κάποιοι αποφάσισαν ότι η φωτισμένη προτροπή του Μοντεσκιέ για χωρισμό και ανεξαρτησία των εξουσιών δεν ταιριάζει με τα σχέδιά τους !

(21) Ο μέσος πολίτης είναι θύμα δεσμεύσεων, ανασφάλειας και ύπουλης καθημερινής προπαγάνδας από τα ΜΜΕ, τις ‘μετρήσεις’, την ανάπηρη Παιδεία την κρατική καταστολή. Ψηφίζει ότι του υποβάλλουν έχοντάς του αφήσει συγκεκριμένα περιθώρια επιλογών ανάμεσα σε μηχανισμούς που αποτελούν στην ουσία δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Τεράστιες ‘επενδύσεις’ των τεχνικών της εξουσίας και του μαζικού marketing προκαθορίζουν τα αποτελέσματα καθώς και τα χαρακτηριστικά της κοινής γνώμης.

(22) Μέσα σε αυτό το τοπίο αναπτύσσονται φασιστικά πολιτικά μορφώματα που ίσως χρησιμοποιηθούν ως ‘εφεδρείες’ των ισχυρών.

(23) Η αριστερά άρχισε ήδη να κρύβεται στα μισόλογα και τους κρυμμένους συσχετισμούς. Κανένας δεν βγήκε να πει ότι ο τάδε δεν μας κάνει για αυτούς και αυτούς τους λόγους αλλά μας κάνει ο δείνα για τους άλλους λόγους ! Όμορφα και αντρίκεια ! Ήσυχα και απλά ! Δεν αντέχω άλλους σκοτεινούς ‘κομματικούς συσχετισμούς’ και την λογική της κρυμμένης από τον λαό ‘πολιτικής σκοπιμότητας’ που ζουν και βασιλεύουν !

(24) Με αρρωσταίνει η παραδοσιακή (sic) αριστερά με τα εκατομμύρια της Τυποεκδοτικής και τα «σπίτια του λαού» σε στυλ Camp Bondsteel σημαδεμένη από επιλογές όπως :- να είσαι κατάφορα εναντίον της προσπάθειας του λαού να σώσει τις εστίες του των τριάντα πέντε αιώνων (εκστρατεία της Μικρασίας)- να υποστηρίζεις από το 1924 την ανεξαρτησία της Θράκης (!)- να υποστηρίζεις από το 1925 την ανεξαρτησία της Μακεδονίας (!)- να σέρνεις – συνειδητά – την χώρα σε εμφύλιο- να χτυπάς με κάθε τρόπο την οικονομική ανάπτυξη- να συνεργάζεσαι με την δεξιά- να ψηφίζεις τα ίδια με το ΛΑΟΣ στην ΕΕ(... τι άλλο χρειάζεται για να λέγεται ένα κόμμα 'ξευτίλα' ! )

(25) Διάφοροι υπέρμαχοι της ‘μη αποχής’ προτείνουν: «να βρεις κάτι που είναι ιδεολογικά ή έστω πολιτικά πιο κοντά σου» ως και η πολιτική επιλογή είναι διαλογή στυλ σαλοτραπεζαρίας … έλεος !

(26) Δεν ξεχνώ (χωρίς να είμαι ανεγκέφαλος εθνικιστής) ποιος ευθύνεται για την συντριβή του εθνικού γοήτρου στα Ίμια. Δεν ξεχνώ ποιος έβαλε τα ΜΑΤ να δείρουν 75 χρονών ανθρώπους ! Δεν ξεχνώ ποιος λειτούργησε ως ‘μέντωρ’ του ακροφιλελέ Ανδριανόπουλου !

(27) Το τι πράττει ο κάθε ένας από εμάς για να είναι συνεπής με τις ιδέες του είναι βέβαια προσωπικό θέμα και δεν αποτελεί αντικείμενο απολογίας ή διαφήμισης ! Το χαρτάκι στην τρύπα όμως, μου φαίνεται μικρό και ανεπαρκές άλλοθι !

(28) Πώς είπαμε ότι βρέθηκαν όλοι αυτοί να κάνουν κουμάντο; Ποιος νομιμοποίησε την εξουσία τους; Μήπως ο λαός που τους ψήφισε … ; Όχι βέβαια ! Όπως ίσως θυμάστε η επιβολή του μεταπολεμικού κατεστημένου έγινε με την δύναμη των Αγγλικών όπλων ! Αν παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα θα δούμε ότι η οικονομική ολιγαρχία και το πολιτικό κατεστημένο (που κινείται σε συγκεκριμένα και περιορισμένα ‘τζάκια’) είναι απολύτως ετερόφωτα και ξενόδουλα. Αυτό ισχύει και στις τρεις μεταπολεμικές περιόδους:(α) Απελευθέρωση μέχρι χούντα (β) Χούντα (γ) Μεταπολίτευση έως σήμερα.

(29) Πρωταγωνιστές και στις τρεις περιόδους οι ίδιοι κύκλοι και οι ίδιες ‘οικογένειες’. Τι σχέση έχει η ‘ψήφος του λαού’ με όλα αυτά; Προσπάθησα να τονίσω πριν ότι η λαϊκή ψήφος είναι εξαιρετικά εύκολο να προκαθοριστεί αν χρησιμοποιηθεί ένα «συστημικά ασφαλές και ακίνδυνο» πολιτικό δίπολο ! Σκεφτείτε ότι :- Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές το πρώτο κόμμα θα πάρει ΣΑΡΑΝΤΑ (40) έδρες δώρο επειδή έτσι γουστάρουνε κάποιοι …- Στις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές το πρώτο κόμμα θα πάρει 45 έως 50 (!) έδρες δώρο επειδή έτσι γουστάρουνε κάποιοι …Αυτά είναι ψηφισμένοι (από τα 300 ζώα όχι από εμάς) νόμοι του Ελληνικού Κράτους. Έτσι εξασφαλίζεται το ‘συστημικά ασφαλές και ακίνδυνο δίπολο” ! Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα φίλοι μου !

(30) Ας δώσουμε στην διαπίστωση ότι «η κομματικά δομημένη κοινωνία δημιουργεί ένα σκοτεινό πολιτικό αδιέξοδο» την σημασία που της αξίζει !
- Δεν ξέρω ποιά είναι η λύση
- Ξέρω ότι δεν είναι αυτή που βλέπω να εκτυλίσσεται
- Ξέρω ότι η όποια λύση θα πρέπει να ξεπερνά τα Εθνικά πλαίσια
- Ξέρω ότι χρειάζεται (πολύς ίσως) χρόνος
Μέχρι τότε προσπαθώ να παραμείνω πολιτισμικά, ηθικά αλλά και πολιτικά ζωντανός ….
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails