Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

The ... bull(shit) of Athens


.

180 να είναι οι μέρες τους


Η συζήτηση περί 180 ψήφων για την αποδοχή δήθεν του κουρέματος («ελάφρυνση» κατά τους υποδόριους κυβερνητικούς ρήτορες), όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβανόμαστε ότι αποτελεί ένα χυδαίο πρόσχημα για την παράκαμψη των εκλογών.

Η παράκαμψη των εκλογών αποτελεί στόχο του πλέον αχόρταγου, ξενόδουλου και αμετανόητου τμήματος της εγχώριας οικονομικής ελίτ. Ο λόγος είναι ότι οι εντός και εκτός συμμαχίες έχουν στηθεί και το τραπέζι είναι στρωμένο για τον διαμελισμό, το ξεπούλημα και το φάγωμα της Δημόσιας περιουσίας, την γενική καταλήστευση της χώρας και την ολοκλήρωση της θεσμικής καταστροφής (βλ. συλλογικές συμβάσεις κλπ). Ένα αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαλάσει το ωραίο στήσιμο. Τόσο πολύ ώστε να κόψει τελικά η μαγιονέζα.

Για «επικίνδυνα πειράματα», δηλαδή για εκλογές είμαστε τώρα;

Οι διάφοροι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι και τα ανήθικα τσιράκια της πολιτικής ελίτ (πολιτικό προσωπικό το λένε τώρα …) υποστηρίζουν κρυφά ή φανερά αυτήν την ντρίπλα με τους 180 ψήφους για να διατηρήσουν τις θέσεις τους και για επί πλέον ίδιο όφελος. Φαντάζομαι ότι κανείς από εμάς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να περιμένει ο μοσχοαναθρεμένος γαμπρός του μπακατσέλου να ενδιαφερθεί για τα δικά μας προβλήματα ή για το μέλλον αυτής της χώρας κι όχι για τα συμφέροντα της ελίτ την οποία εκπροσωπεί.

Όλη η συζήτηση περί 180 ψήφων δεν αποτελεί παρά έναν ανίερο πολιτικό ελιγμό ώστε να παρακαμφθεί η γνώμη των πολιτών ακόμη και με την προοπτική να δοθούν από τους κυβερνώντες (ΠΑΣΟΚ) διάφορα προνόμια ή θέσεις (ακόμη και κυβερνητικές) σε στελέχη της άλλης παράταξης (ΝΔ). Τα μικρότερα κόμματα θα μπορούσαν ίσως να παίξουν τον ρόλο του συμπληρωματικού πολιτικού μαϊντανού. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει επισφράγιση της κακώς εννοούμενης συναίνεσης, νομιμοποίηση της εκχώρησης κυριαρχίας και πράσινο φως για την επιχείριση σοκ και δέος για την χώρα. Τα γεράκια και τα κοράκια της ΕΕ ήδη παίρνουν θέση στο μεγάλο φαγοπότι (βλ. αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και πρώην ΓΓ της ΕΕ, Horst Reichenbach)

Τα ίδια περίπου σενάρια ετοιμάζονται, με παράδειγμα εμάς και αλλού. 450 εκατομ. πολίτες της ΕΕ βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας και δεν το ξέρουν. Οι πολίτες των πιο μικρών και αδύναμων χωρών θα είναι πρώτοι σ’ αυτόν τον φρικαλέο χορό του Ζαλόγγου …

Ο εντός και εκτός νεοφιλελεύθερος εσμός δεν θα ησυχάσει αν δεν συγκεντρώσει όλο το χρήμα, αν δεν εξαφανίσει κάθε απομεινάρι κοινωνικού κράτους. Δεν θα σταματήσουν αν δεν δούνε τον κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει.

Η τελική στάση του σαμαρά ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να χτυπά και το σφυρί και το πέταλο θα έχει την σημασία της αλλά δεν θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση.

Να με συγχωρήσει παρακαλώ όποιος με διαβάζει τώρα για την απαισιοδοξία μου αλλά και με εκλογές ακόμα, ποιος θα φέρει τις λύσεις; Η Θοδώρα; ο Φλωρίδης με τον μισότρελο Αλέκο; η αριστερά των άσφαιρων επερωτήσεων; η αριστερά των κόκκινων ροπαλοφόρων; o Βορίδης; … έρεβος και ζόφος !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails