Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Οι διαμαρτυρίες για την ‘δημοκρατία’ στην Περσία μας μάραναν !


Μέσα σε όλο το χάλι μας διάβασα και την παρακάτω είδηση στο tvxs και δεν άντεξα στον πειρασμό να την μοιραστώ με τους απειροελάχιστους που διαβάζουν αυτό το βλογ :

[ Έναν νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στα παιδιά κάτω των 13 ετών, ψήφισε το γαλλικό κοινοβούλιο. Οι νομαρχίες θα είναι υπεύθυνες να επιβάλουν την απαγόρευση.
Το άρθρο αυτό δίνει τη δυνατότητα στους νομάρχες να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα παιδιά από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «γιατί η παρουσία τους σε δημόσιους χώρους τη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους θα εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση ή την ηθική τους».
Η διάταξη υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο περί εσωτερικής ασφάλειας που προβλέπει διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την ανάπτυξη της παρακολούθησης μέσω καμερών. ]

Τι να πει και τι να κάνει κανείς … αυτή η Ευρώπη έχει πια περισσότερες ρυτίδες από το πορτραίτο του Ντόριαν Γκραίη ... το ότι δεν κοιτάζεται ποτέ στον καθρέφτη δείχνει και το μέγεθος της κατάντιας της.
.

Ο μεσαίωνας στα σχολεία μας ... και η 'λεβεντογένα' Κρήτη


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Χρυσοπηγής να αποβάλλει μια 14χρονη μαθήτρια, γιατί δημιούργησε μια ομάδα στο Facebook όπου έλεγε ότι μισεί την διευθύντριά της γιατί έδινε συνέχεια αποβολές– και μαζί της συμφώνησαν άλλα εκατό συμμαθητές της. Το θέμα έλαβε διαστάσεις με τη δημοσιοποίησή του, ενώ έφτασε και μέχρι το γραφείο του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ζήτησε χθες τα πρακτικά της συνεδρίασης του συμβουλίου των καθηγητών.

Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί και άλλη ομάδα υπέρ της ανατροπής της απόφασης αποβολής της έφηβης από το σχολείο της, με τίτλο: «Να ανακληθεί η αποβολή της 14χρονης μαθήτριας του Γυμν. Χρυσοπηγής Χανίων». Στη συγκεκριμένη ομάδα έχουν ήδη γίνει μέλη 4.695 άτομα!

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Νίκος Βεστάκης δήλωσε ότι "σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων" (!!)

Δείτε τη σελίδα στο Facebook για την αναίρεση της απόφασης κατά της 14χρονης μαθήτριας.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails