Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Με τη σκέψη στην Ιαπωνία


Ο δάσκαλος Γιάννης Βαρουφάκης, μιλά για την Ιαπωνία. Μιλά απλά, διότι όπως σε κάθε επιστήμη έτσι και στην Οικονομία η απλότητα είναι η εξωτερίκευση των πραγματικών ‘κυβικών’ …

Διαβάστε αυτό:

[ … ] Η Ιαπωνία δεν είναι μόνο η χώρα της Sony, της Toyota και της Yamaha. Είναι και η χώρα του Ντοντέσκαντεν του Κουροσάβα, της Θάλασσας της Γονιμότητας του Μισίμα, του σοφού συνδυασμού κρατικού κεντρικού προγραμματισμού (π.χ. στο πλαίσιο του υπουργείου ΜΙΤΙ), συμπλεγμάτων ιδιωτικών ολιγοπωλίων και τραπεζών (τα λεγόμενα κεϊρέτσου) που καθιστούν τις τράπεζες δούλους μιας βιομηχανίας, στο πλαίσιο της συλλογικής επένδυσης στην πραγματική παραγωγή πραγματικών αγαθών [ … ]

και αυτό:

[ … ] Κοιτάξτε πώς αντιμετωπίζουν οι διεθνείς χρηματαγορές το ιαπωνικό κράτος. Ως υπερχρεωμένο (*); Αν ήταν έτσι, τα spreads της Ιαπωνίας θα ήταν κάπου εκεί με τα δικά μας - στο 10% πάνω από τα γερμανικά επιτόκια. Ξέρετε πόσο είναι το ιαπωνικό spread αυτή την στιγμή; μείον ενάμιση τοις εκατό (-1,5%)! Εκεί που το γερμανικό κράτος δανείζεται με 3.1%, το Ιαπωνικό εξασφαλίζει όσα δάνεια θέλει με μόλις 1.6% [ … ]

Ολόκληρο το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο στο protagon

(*)το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας βρίσκεται στο 200% του ΑΕΠ αλλά ελέγχεται εν πολλοίς από εσωτερικούς επενδυτές.
.

Τον αποκλεισμό της Δεβετζή για δύο χρόνια ανακοίνωσε η IAAF


Όλα αυτά τα τυπάκια που επειδή πηδάνε, τρέχουνε ή κλωτσάνε ένα πετσάκι θεωρούν ότι μπορούν να διασύρουν την χώρα με «αποτυχίες να δώσουν δείγματα», με εντυπωσιακά τροχαία και διάφορα άλλα χαριτωμένα, αλλά και διατηρούν στο μυαλουδάκι τους την άποψη ότι όλοι θα πρέπει να τους προσέχουν και ότι κανονικά «αυτοί» θα έπρεπε να κολυμπάνε στα εκατομμύρια, απλά … ΜΟΥ  ΤΗΝ  ΔΙΝΟΥΝ ! έχω άδικο;
.

Ένα καλό σημάδι από το Wisconsin


Προσωρινή αναστολή στην εφαρμογή του νόμου που στοχεύει στην περιστολή των δικαιωμάτων των συνδικάτων αποφάσισε το δικαστήριο της πολιτείας του Ουισκόνσιν, μία απόφαση που προκαλεί πλήγμα για τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της πολιτείας.

Ο νόμος εγκρίθηκε στις 10 Μαρτίου μόνο από τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, καθώς η ψηφοφορία έγινε χωρίς να υπάρχει απαρτία, λόγω της άρνησης των Δημοκρατικών να συμμετάσχουν στη διαδικασία, σε μια προσπάθεια να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν επί εβδομάδες στην πρωτεύουσα του Wisconsin, Madison, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο το οποίο στερεί από τα συνδικάτα των Δημοσίων Υπαλλήλων σχεδόν όλα τους τα δικαιώματα όσον αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, εκτός από τις μισθολογικές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Σκοτ Γουόκερ το μέτρο αυτό στοχεύει στην εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Για να μην υπάρξει απαρτία και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο οι 14 Δημοκρατικοί Γερουσιαστές της Πολιτείας εγκατέλειψαν στις 17 Φεβρουαρίου το Wisconsin και κρύβονταν ώστε να μην αναγκαστούν να παραστούν. Οι Ρεπουμπλικανοί ζητούν να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 100 δολαρίων για κάθε ημέρα απουσίας τους από το Καπιτώλιο.

.

… διότι δεν συνεμορφώθει …


Όπως διαβάζω στην Ελευθεροτυπία, ο νενέκος αντι-λογικός, και αντι-έλληνας [ όχι βέβαια με την εθνικιστική έννοια των ηλιθίων αλλά με την τραγική έννοια που εισήγαγε ο διορισμένος απόγονος του Αυνάν που φαντασιώνεται ότι είναι πρωθυπουργός  ] δήθεν υπουργός Οικονομικών και η ξινή, εχθρική και ιδιοτελής ιέρεια του νεοφιλελευθερισμού που όχι μόνο σεληνιάζεται αλλά και … δελφινιάζεται, επίσης δήθεν υπουργός Παιδείας αυτής της δύστυχης χώρας, σε συμπαιγνία και σύμπνοια ο ένας καταστροφέας της χώρας των πατέρων μας  με την άλλη αντιπρόσωπο της δια βίου αμάθειας, έκοψαν την χρηματοδότηση (δηλ. τις κρατικές επιδοτήσεις) σε 20 ΑΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα αλλά και πλήθος ΤΕΙ από ολόκληρη τη χώρα. Μεταξύ αυτών είναι τα:

  • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
  • Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας
  • Πανεπιστήμιο Κρήτης

κλπ

Η διακοπή της χρηματοδότησης έγινε διότι τα ιδρύματα αυτά αρνούνται να κοινοποιήσουν (sic) τα οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων θα σχηματιστεί η πλήρης εικόνα για το έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης.

Οι ψεύτες και κλέφτες, οι σφετεριστές της εξουσίας, οι γκεμπελίσκοι που μας ενέπλεξαν στην πλέον επώδυνη περιπέτεια που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, οι δήθεν κύριοι και δήθεν κυρίες «υπουργοί» περιμένουν από τα ιδρύματα όπως πχ από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας να μάθουν την πλήρη εικόνα για το έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης.

Καταλάβατε;

Τόσο υποκριτές, ψεύτες, καταστροφικοί και ασύληπτα ΑΝΙΚΑΝΟΙ είναι οι «άνθρωποι» αυτοί.

Αλίμονο στην χώρα που από μια παραξενιά των συγκυριών, από μια αβλεψία της Ιστορίας, ανέλαβαν να την διοικήσουν τέτοια ανεκδιήγητα πλάσματα. Αλίμονο !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails