Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ένα καλό σημάδι από το Wisconsin


Προσωρινή αναστολή στην εφαρμογή του νόμου που στοχεύει στην περιστολή των δικαιωμάτων των συνδικάτων αποφάσισε το δικαστήριο της πολιτείας του Ουισκόνσιν, μία απόφαση που προκαλεί πλήγμα για τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της πολιτείας.

Ο νόμος εγκρίθηκε στις 10 Μαρτίου μόνο από τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, καθώς η ψηφοφορία έγινε χωρίς να υπάρχει απαρτία, λόγω της άρνησης των Δημοκρατικών να συμμετάσχουν στη διαδικασία, σε μια προσπάθεια να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν επί εβδομάδες στην πρωτεύουσα του Wisconsin, Madison, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο το οποίο στερεί από τα συνδικάτα των Δημοσίων Υπαλλήλων σχεδόν όλα τους τα δικαιώματα όσον αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, εκτός από τις μισθολογικές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Σκοτ Γουόκερ το μέτρο αυτό στοχεύει στην εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Για να μην υπάρξει απαρτία και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο οι 14 Δημοκρατικοί Γερουσιαστές της Πολιτείας εγκατέλειψαν στις 17 Φεβρουαρίου το Wisconsin και κρύβονταν ώστε να μην αναγκαστούν να παραστούν. Οι Ρεπουμπλικανοί ζητούν να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 100 δολαρίων για κάθε ημέρα απουσίας τους από το Καπιτώλιο.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails