Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Είμαι τρολλ και καυχιέμαι



Ξέρετε, μου είναι όλο και περισσότερο δύσκολο να γράψω κάτι σ’ αυτό το blog. Είμαι μάλλον από την φύση μου λίγο σκοτεινιασμένος άνθρωπος αλλά με όλο αυτό που γίνεται γύρω μας μου έχουν κοπεί τα φτερά. Καλό κίνητρο όμως είναι να παρακολουθώ διάφορους νεοφώτιστους της λογικής του Φρήντμαν να γράφουν διάφορα περί των δημοσίων υπαλλήλων (για όλα αυτοί φταίνε), περί του ανοίγματος των επαγγελμάτων (να φύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να τσακιστούνε να πάνε αλλού), περί των ιδιωτικοποιήσεων (να τα πουλήσουν όλα) αλλά και περί των Πανεπιστημίων όπου πρόσφατα διάβασα άρθρα του στυλ «Φωτιά και Τσεκούρι» κλπ. Προφανώς οι τύποι αυτοί που γεμίζουν την μπογκόσφαιρα με τέτοιες εμετικές μπούρδες είναι ή ανυποψίαστοι (άντε και μικρό το κακό) είτε ιδιοτελείς και κρυψίνοες που προσπαθούν να διαμορφώσουν γνώμες ώστε να έχουν κάποιο προσωπικό διάφορο. Αυτοί οι τελευταίοι είναι που με εξοργίζουν πέρα από κάθε όριο. Πρόσφατα κάποιος καβαλάρης με φωτιές και τσεκούρια (περί των ΑΕΙ) δυσαρεστήθηκε από ένα μικρό σχόλιό μου γεμάτο αγανάκτηση που έγραψα σε κάποιο του ποστ και ενώ στην αρχή αντέδρασε … αξιοπρεπώς («όπως νομίζεις grsail» και τέτοια) σε αμέσως επόμενο σχολιάκι άλλου αναγνώστη με κατέταξε νομίζω (έμμεσα) στην κατηγορία των τρόλλ(*) που δεν ξέρουν να διαβάζουν. Πρέπει να ομολογήσω ότι το διασκέδασα. Το να σε αποκαλούν αναλφάβητο τρολλ τέτοιοι τύποι είναι τιμή και καμάρι. Θα συνεχίσω όσο μπορώ λοιπόν να είμαι τρολλ. Είναι κι αυτός ένας τρόπος διαμαρτυρίας αλλά και – στο κάτω κάτω – εκτόνωσης και αντίδρασης απέναντι στην  ακατάσχετη μπουρδολογία.
.
(*) Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις
.

Σουρεάλ


Έχω την εντύπωση ότι ουδείς ενδιαφέρεται πλέον στα σοβαρά για τα Ελληνικά οικονομικά στοιχεία. Ουδείς εντός αλλά και ουδείς εκτός Ελλάδος.
Το θεατράκι που παίζεται με «μέτρα», «τρόικες» κλπ έχει στόχο την συγκέντρωση του χρήματος στους πολύ λίγους, αφού από το San Francisco Bay μέχρι το Αιγαίο όλοι επιδίδονται μετά μανίας σε αυτό το σπόρ.
Έχει επίσης στόχο την συμβολική υποστήριξη των ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων στο ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο.
Δεν έχει στόχο (άλλωστε ουδείς ενδιαφέρεται έστω κατ’ ελάχιστον) για την πραγματική διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας για την οποία κανένα νοήμων ανθρώπινο ον δεν τρέφει πλέον την παραμικρή ελπίδα.
Η μόνη τρεμοσβήνουσα ελπίδα αναφέρεται ομιχλωδώς σε κάτι «μεγάλο» που θα γίνει στην ΕΕ το οποίο θα εξομαλύνει την οικονομία της ΕΕ και άρα (κοντά στον βασιλικό …) και την Ελληνική.
Στο μεταξύ και μέχρι να γίνει αυτό το «μεγάλο» (πχ ολοκληρωτική ενοποίηση των χωρών του πυρήνα και άλλες ιστορίες με δράκους) οι Αμερικανοί με μια θεαματική καταριανή κίνηση (και με ελάχιστα λεφτά) απέκτησαν -στην ουσία- τον έλεγχο του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος μέσω της συγχώνευσης ALPHA-EFG.
Ειλικρινά θα ήθελα να έβλεπα πως θα αποτύπωνε στον καμβά του ο Νταλί όλον αυτόν τον σουρεαλισμό …
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails