Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Γράμμα στον άγνωστο blogger


Με αφορμή κάποιο απαράδεκτο σχόλιο που έλαβα προφανώς «γραμμένο στο γόνα» από συνάδελφο που «θα μπορούσε και πολύ καλύτερα» γράφω την παρακάτω ανοικτή επιστολή που αφιερώνεται στους φίλους bloggers (εχθρούς δεν έχουμε) που πολλές φορές μη συμφωνώντας ή μη κατανοώντας κάποιο κείμενο, σπεύδουν να κατακεραυνώσουν τον γράφοντα με άστοχη ένταση και δυσάρεστους χαρακτηρισμούς:

Αγαπητέ συν-μπλογκερ,

Έχω πλέον έντονη την εντύπωση ότι δεν _διαβάζεις_ πριν σχολιάσεις.
Το να με συγκρίνεις με το τρωκτικό δείχνει απλώς αδικαιολόγητη και ανεξήγητη έλλειψη ψυχραιμίας.
Και να «προκαλέσουμε ανάγνωση» για ποιο λόγο ; Έχουμε να κερδίσουμε κάτι ή πρόκειται να βγάλουμε μεροκάματο από αυτά που γράφουμε ;
Ειλικρινά δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει τι γράφουν τα δεξιά και ακροδεξιά μπλογκς, εσύ που από ότι λες τα διαβάζεις, θα ξέρεις καλύτερα.
Και εγώ αλλά και πολλοί από τους δικούς σου αναγνώστες σου έχουν εξηγήσει, συνήθως ήρεμα και καλοπροαίρετα, ότι ο σύγχρονος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει χωρίς χρήματα. Όταν λοιπόν του μειώνεις ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ τα εισοδήματά του τότε του υποβαθμίζεις και το επίπεδο της ζωής του. Είναι κάτι που δεν κατάλαβες ;
Οι αφορισμοί «η κρίση σας πείραξε», «κατάντια» κλπ δείχνουν ρηχότητα, βιασύνη και τελικά έλλειψη κατανόησης και σεβασμού σε αυτόν που σου μιλάει. Σου επιστρέφονται λοιπόν συστημένοι ΟΛΟΙ !
Όπως θα έχεις ίσως παρατηρήσει σε αυτό το μπλογκ έχω γράψει δεκάδες άρθρα και έχω αναδημοσιεύσει άλλα τόσα άρθρα φίλων και ανθρώπων που εκτιμώ την γνώμη τους σχετικά με την διεθνή συγκυρία, την Ελληνική Οικονομία, το ΔΝΤ, τον ρόλο των Ελληνικών κομμάτων κλπ.
Για το μόνο λοιπόν που δεν μπορείς να με κατηγορήσεις είναι για «έλλειψη επιχειρημάτων» όπως λες.
Προτείνω λοιπόν να το ξανασυζητήσουμε αφού όμως συμπληρώσεις τις γνώσεις σου σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Παίρνω επίσης το θάρρος να προτείνω να μιλάς ωριμότερα και ευγενικότερα στους μπλογκοσυναδέλφους σου για πράγματα που γνωρίζεις.
Για πράγματα που δεν γνωρίζεις να ακούς και να διαβάζεις για να μαθαίνεις.
.

Το κατάπτυστο κόμμα και η προδοσία της Ευρώπης


Δεν θα διαβάσετε καμία μεγάλη σοφία, ούτε καμία βαθυστόχαστη ανάλυση. Απλά γράφω παρασυρμένος από την αηδία και την αγανάκτηση που μαζί με πολλούς άλλους βιώνω τους τελευταίους μήνες.

Η Ελλάδα λειτούργησε ως άλλος δούρειος ίππος ή ως τραγική κερκόπορτα της Ευρώπης, για τα αδίστακτα γεράκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τμήματος της ΕΕ τα οποία ενορχηστρώνουν απροκάλυπτα πλέον, ληστρικά για τους λαούς σενάρια λιτότητας, που δεν περιορίζονται φυσικά μόνο στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Λιτότητα ακολουθεί και η Ιταλία, παίρνοντας τον δρόμο που έχουν ήδη πάρει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ακολουθώντας το «Ελληνικό Παράδειγμα» εμπνευσμένο από τους ξένους αλλά υλοποιούμενο από τους ντόπιους Νενέκους και το σαφώς ξενόδουλο – κατά τον αρχηγό του – Ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο. Ο «πρώτος υπουργός», ο γνωστός «κύριος λεφτά υπάρχουν» μα και οι συν αυτόν, επέλεξαν να ακολουθήσουν διατεταγμένη υπηρεσία υποτασσόμενοι στην δειλία, την έλλειψη οράματος την βαθύτατη κοινωνική αναλγησία αλλά και την ιδιοτέλειά τους.

Επόμενος – άμεσος - στόχος η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η «Ελλάδα του Βορά» Δανία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Σερβία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κράτος ως κληρονομιά των αγώνων και των πνευματικών κατακτήσεων του Διαφωτισμού και της Αναγέννησης, καταρρέει κάτω από την τυφλή καταστροφική μανία των μειρακίων του LSE και της Wall Street.

Βέβαια οι εγκληματικές συνειδήσεις που εφηύραν τους μηχανισμούς καταλήστευσης των λαών εξαιρούν από τα σενάριά τους τις «χώρες πατριάρχες» όπως Γερμανία και Γαλλία διότι «θα μπορούσε ίσως έτσι να υπονομευθεί η ανάπτυξη» (!!). Αγαπητοί αναγνώστες, μιλούμε για ένα κρεσέντο αδιαντροπιάς και υποκρισίας.

Μέσα σε όλα αυτά, άκουσα και την δήλωση του πτωχού πλην τιμίου Υπουργού της Εργασίας (απασχόληση παρακαλώ – και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).

Ιδού η ιστορική δήλωσις :

«Θα επικεντρωθώ και ό,τι καταφέρω» [ κατά το γνωστό: ό,τι κάτσει ]

Ο Υπουργός αφού εξεδήλωσε το αμέριστο ενδιαφέρον του δια τας χήρας κάτω των πενήντα ετών, μας πληροφόρησε ότι «θα επικεντρωθεί», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αποτελεί επόμενο και θλιβερό συμπέρασμα το ότι ο κύριος αυτός δεν έχει αντιληφθεί πως έχει πραγματική ευθύνη ως Υπουργός Ελληνικής κυβέρνησης. Ακολουθεί φαίνεται τα χνάρια του εδώ αφεντικού του ο οποίος επίσης δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει συνολική ευθύνη ως Έλληνας Πρωθυπουργός.

Όπως έγραψα και αλλού, νομίζαμε αφελώς όλοι ότι δεν υπάρχουν χειρότεροι από τους προηγούμενους ... αλλά δυστυχώς υπάρχουν ...

Αίσχος !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails