Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Bloggers: Είστε όλοι εγκληματίες (και μάλιστα ηλεκτρονικοί) !


Την αφορμή για την έκδοση της (φυσικά άκυρης) γνωμοδότησης του συνταξιούχου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αφορά στην αυθαίρετη άρση απορρήτου κλπ την έδωσε – φυσικά – η «υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος» η οποία πληρώνεται μεν από όλους εμάς δηλαδή τα έντεκα εκατομμύρια των Ελλήνων αλλά αφ’ ενός είναι ταγμένη να υπηρετεί συμφέροντα μερικών εκατοντάδων οικογενειών που δυστυχώς λυμαίνονται αυτήν την χώρα και αφ’ ετέρου τα «παιδιά» της «υπηρεσίας» φαίνεται ότι ενοχλούνται τα μάλλα από κάθε τι δημοκρατικό, σύγχρονο και ελεύθερο !

Έτσι τους έμαθε η υπηρεσία !

Τα «παιδιά» λοιπόν «ανακάλυψαν» κάποιον ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αυτοκτονήσει, ζήτησαν από την εταιρεία - πάροχο τα στοιχεία του, δεν τα πήραν και άρχισε το ... μπέρδεμα. Σημειωτέον ότι η «υπηρεσία» αυτή των «παιδιών» έχει και άλλες φορές ανακατευτεί σε στοιχεία συνδρομητών του δικτύου για τον ίδιο (κατασκευασμένο) λόγο !

Ο προϊστάμενός της μάλιστα είχε την αφέλεια να το ομολογήσει πριν από εβδομάδες σε ραδιοφωνική εκπομπή του CITY 99.5 με την επαναστάτρια Λιάνα Κανέλλη.

Ακόμα και από την σύνταξη, ακόμα και την τελευταία στιγμή ο αμετανόητος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποβαθμίζει τον πολιτισμό στην χώρα του, καταστρέφει την δημοκρατία της χώρας του και αμαυρώνει το μέλλον των νέων παιδιών της !
Ελπίζω να μην συνεχίσει να το κάνει και από τον τάφο !


Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο του ANemos

-------
Το κόλπο στημένο όπως και όλα τα άθλια σχέδιά τους..."Χανουμάκια" της παραδημοσιογραφίας, ασφΑΛΗΤΕΣ, μεγαλοεκδότες, παρακρατικοί της "δικαιοσύνης", η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα προσπαθούν να "δέσουν" τα ιστολόγια και τα Social Media με "συνταγές" Αχμαντινεζάντ!

Στο ίδιο παιχνίδι φυσικά και Bloggers που υποδύονται τους δημοσιογράφους αλλά και δημοσιογράφοι που υποδύονται του Bloggers. Και στα δύο αποτυχημένοι βέβαια!

Από δίπλα και τα "απολύτως νόμιμα" μέτρα κλεισίματος, προσωρινού ή μόνιμου, κάποιων blog που ενοχλούν συγκεκριμένα κυκλώματα...

Οχι, δεν είναι ο Σανιδάς ο αποκλειστικός υπεύθυνος για όλα αυτά.
Εντολές εκτελεί...
Σχέδιο υπηρετεί...
Σχέδιο που έχει εξυφανθεί από όλους τους παραπάνω...
Σχέδιο που έχει ΑΜΕΣΑ να κάνει ΚΑΙ με την Κρίση στα ΜΜΕ αλλά και σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.
-------

Σχετικό link και στους Άνεργους Δημοσιογράφους

.

FRONTEX


Αντί της Ισότητας η Ασφάλεια !
Αντί της Αδελφότητας η Δικαιοσύνη !

Το Frontex καθ' αυτό μπορεί να μην φταίει σε τίποτα (δεν το γνωρίζω), αλλά - στο συμβολικό τουλάχιστον επίπεδο - ο τίτλος που ταιριάζει είναι :
Ο Θάνατος της Δημοκρατίας στην Ευρώπη
.

Φερόμενη γνωμοδότηση Εισαγγελέως Αρείου Πάγου για άρση απορρήτου σε blogs


(Η Φρύνη στον Άρειο Πάγο)


(Αναδημοσίευση από το E-Lawyer)


Φέρεται ότι ο ΕισΑΠ γνωμοδότησε πως η ταυτότητα των ανώνυμων bloggers δεν καλύπτεται από το απόρρητο των επικοινωνιών, επειδή τα blogs είναι μέσα δημόσιας έκφρασης, άρα τα στοιχεία τους είναι ήδη αναρτημένα στο διαδίκτυο και επομένως χωρίς κάλυψη από το απόρρητο.

Update: Γενικότερα ο κ. Σανιδάς φέρεται να υποστηρίζει στη Γνωμοδότησή του ότι δεν υπάρχει καν προστασία απορρήτου στο Διαδίκτυο! Ότι δηλαδή καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει τα mail μας, να μπαίνει στους υπολογιστές μας κλπ. Ενώ ο ίδιος ο Ποινικός Κώδικας ορίζει σαφέστατα ότι οι πράξεις αυτές είναι εγκληματικές!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία: η επικοινωνία μέσω Διαδικτύου δεν εμπίπτει στο απόρρητο των επικοινωνιών!!!

Το απόρρητο των επικοινωνιών καταλαμβάνει όμως και τα "εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας", δηλαδή όχι μόνο το περιεχόμενο (στη συγκεκριμένη περίπτωση το "περιεχόμενο" της επικοινωνίας είναι πράγματι δημοσιευμένο). Στα "εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας" περιλαμβάνεται κάθε δεδομένο που χρησιμοποιείται για την τεχνική επίτευξη μιας επικοινωνίας: από τις διευθύνσεις που αναγράφονται σε έναν φάκελο παραδοσιακού ταχυδρομείου, μέχρι τον αριθμό της καλούσας γραμμής που φαίνεται λόγω "αναγνώρισης κλήσεων" στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου, όσο και το IP number και τα ψηφιακά "ίχνη" που οδηγούν στην ταυτοποίηση blogger με το εξοπλισμό που χρησιμοποιεί για την πρόσβαση στο Διαδικτυο.

Το γεγονός ότι τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του απορρήτου των επικοινωνιών και της προστασίας προσωπικών δεδομένων έχει ήδη κριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ίδια τη θέσπιση της Οδηγίας 2006/24 (υποχρεωτική διατήρηση εξωτερικών στοιχείων επικοινωνίας, με πλήρεις εγγυήσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων), αλλά και τη θέσπισης της Οδηγίας 2002/58, η οποία επιβάλλει στα κράτη μέλη να μεριμνούν για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τηρώντας κατά το δυνατό την αρχή της ανωνυμίας του χρήστη (βλ. τις σχετικές διατάξεις της Οδηγίας στην ανάλυση για το νομοσχέδιο των καρτοκινητών, σημείο 3.1.9).

Το γεγονός ότι ο IP Number εμπίπτει στην έννοια των "δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα" έχει επιβεβαιωθεί από πρόσφατη γνωμοδότηση 4/2007 της Ομάδας του άρθρου 29 της Οδηγίας 95/46 (εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ανεξάρτητων Αρχών Προστασίας Δεδομένων), βλ. 20.

Το γεγονός ότι γενικά τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας εμπίπτουν στην έννοια της προστασίας του απορρήτου έχει επιβεβαιωθεί από την Γνωμοδότηση 1/2005 της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Στην γνωμοδότηση αυτή αναφέρεται πλήθος Βουλευμάτων βάσει των οποίων κρίθηκε ότι τα εξωτερικά στοιχεία επικοινωνίας εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου (Βούλευμα 3998/2004 Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, Βούλευμα 3440/2004 Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, Βούλευμα 347/2004 Συμβουλίου Πλημ/κών Χανίων, Βούλευμα 26/2004 ΣυμβουλίουΠλημ/κών Καστοριάς, Βούλευμα 1208/2004 Συμβουλίου Πλημ/κών Θες/νίκης, Βούλευμα 2657/2004 Συμβουλίου Εφετών Αθηνών).

Αυτό σημαίνει ότι η διάθεση των στοιχείων για την ταυτοποίηση bloggers επιτρέπεται μόνο με τους όρους που επιβάλλει το άρθρο 19 του Συντάγματος: απόφαση δικαστικής αρχής + ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα ή λόγοι εθνικής ασφάλειας.

Τα "ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα" που επιτρέπουν την άρση του απορρήτου έχουν εξειδικευθεί με το Ν.2225/1994 και είναι συγκεκριμένα κακουργήματα (δείτε ποια ειναι αυτά στο σχετικό άρθρο της Έλενας Σπυροπούλου).

Επομένως, οποιαδήποτε άλλη αστυνομική διαδικασία διερεύνησης και χρήσης δεδομένων που οδηγεί στην άρση της ανωνυμίας, αποτελεί παρανόμως ληφθέν αποδεικτικό μέσο και σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 3 του Συντάγματος:

Aπαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του άρθρου αυτού (απόρρητο επικοινωνιών), και των άρθρων 9 (ιδιωτική - οικογενειακή ζωή) και του άρθρου 9Α (προστασία προσωπικών δεδομένων).

.

Ύδωρ


Όλοι έχουμε εντοπίσει πόσο συνδεδεμένη είναι η επίμονη αναζήτηση νερού εκτός Γης με την πιθανότητα ύπαρξης ζωής. Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν, το νερό είναι κάτι σαν κλειδί της φύσης.

Διαβάζοντας το βιβλίο «Ο γαλάζιος πλανήτης» του Δ. Ζαφειρόπουλου συνειδητοποίησα μέσα σε λίγες σελίδες πόσο ακραία μοναδικό είναι το νερό ! Τις πληροφορίες λίγο πολύ όλοι τις έχουμε στο μυαλό μας αλλά όχι έτσι συστηματοποιημένα όπως τις βρήκα μέσα σε ελάχιστες σελίδες του βιβλίου.

Επειδή εντυπωσιάστηκα και απλώς θέλω να μοιραστώ την απλή αυτή γνώση όσο και την έκπληξή μου, παραθέτω μια πολύ μικρή περίληψη των βασικών (και μοναδικών) ιδιοτήτων του πολύτιμου υγρού :

Ιδιότητες
(1) Θερμοχωρητικότητα :_______Μεγαλύτερη από όλα τα στερεά και όλα τα υγρά (*)
(2) Θερμότητα Τήξης :_________Μεγαλύτερη από όλες τις ουσίες (*)
(3) Θερμότητα Εξάτμισης :______Μεγαλύτερη από όλες τις ουσίες
(4) Επιφανειακή Τάση :________Μεγαλύτερη από όλα τα υγρά
(5) Διαλυτική Ικανότητα :______Μεγαλύτερη από όλα τα υγρά
(6) Θερμική Αγωγιμότητα :______Μεγαλύτερη από όλα τα υγρά
(7) Ιξώδες :_________________Μικρότερο από όλα τα υγρά
(8) Θερμική Διαστολή :_________Μη γραμμική

Σημασία για το φυσικό περιβάλλον
(1) Εμποδίζει ακραίες θερμοκρασίες
(2) Σταθερή θερμοκρασία στο σημείο τήξης
(3) Σημαντική για την μεταφορά θερμότητας και νερού στην ατμόσφαιρα
(4) Σημαντική για την φυσιολογία των κυττάρων, τα τριχοειδή φαινόμενα
(5) Σημαντική για όλες τις φυσικές, χημικές και βιολογικές διαδικασίες
(6) Σημαντική στην μεταφορά θερμότητας σε μικρή κλίμακα
(7) Ελάχιστη αντίσταση στην ροή
(8) Μέγιστη πυκνότητα στους 4 C και του θαλασσινού στους -1,9 C


(*) εκτός της αμωνίας

.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails