Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Έτσι "σώνουν" την Ελλάδα ο γαπας και οι λακέδες του ...


Occupy Wall Street ή όπως λέμε: Tea Party για … Δημοκρατικούς


Occupy Wall Street βέβαια, αλλά και να μην μπερδεύουμε τα ανώδυνα πανηγυράκια με την προοδευτική δράση. Είναι από τα πλέον μελανά σημεία των καιρών η απάθεια και το βόλεμα των πολιτών των ΗΠΑ πάνω στην δυστυχία και τον κλεμμένο πλούτο δισεκατομμυρίων ανθρώπων αυτού του κόσμου. Οι διάφορες ξεκάθαρα α-πολιτικές συγκεντρωσούλες των 1.000 και 3.000 ατόμων ‘χρηματοοικονομικού’ αποκλειστικά περιεχομένου σε μια χώρα των 330.000.000 κατοίκων προκαλούν στην αρχή την θυμηδία και κατόπιν την λύπη.
.

Καλορίζικο το ελαιοτριβείο κύριε Rösler



Αυτός ο ουρανοκατέβατος vice chancellor κος Philipp Rösler, εκτός από αφόρητα φασίστας είναι και επικίνδυνα σαλτιμπάγκος. Ήρθε στην Ελλάδα με τυμπανοκρουσίες και γλειψίματα από τους επιτόπιους λακέδες, για να κάνει μια υποτονική και χωρίς κανένα περιεχόμενο επίσκεψη που στόχο έχει την εσωτερική (Γερμανική) κατανάλωση τόσο στο επίπεδο της προσωπικής του προβολής όσο και ως βήμα προετοιμασίας, διότι σε λιγότερο από ένα χρόνο έρχονται εκλογές στην χώρα του όπου οι νεόφερτοι Πειρατές, οι Πράσινοι αλλά και οι σοσιαλιστές του SPD με τον νέο τους ηγέτη, κυριολεκτικά σαρώνουν.

Από τις «συμφωνίες»  που επιτεύχθηκαν στην Αθήνα ξεχωρίζουν:

- συμφωνία για την δημιουργία ενός ομιχλώδους χρηματοδοτικού εργαλείου με το όνομα … Ελλάδα (sic)
- συμφωνία για τιτλοποίηση (sic) κάποιου αίολου σχεδίου Ήλιος περί φωτοβολταϊκών
- συμφωνία μεταξύ κάποιου(;) Ελληνικού και κάποιου(;) Γερμανικού αρχιτεκτονικού γραφείου για την ανάπτυξη ... γηπέδων γκολφ
- και τέλος, η συμφωνία του αιώνα, που αφορά επένδυση ελαιοτριβείου βιολογικού λαδιού στην Καλαμάτα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ παρακαλώ (ως ευχαριστίες πήρε και ένα μαντήλι Καλαματιανό για να μας θυμάται)

Είναι βέβαιο ότι πίσω από το αντιπαθές μειράκιο κρύβονται οι αχόρταγοι Γερμανοί «επενδυτές» που καλοβλέπουν νευραλγικά τμήματα της δημόσιας περιουσίας όπως πχ ΕΥΔΑΠ. Όμως  να μας δουλεύουν ακόμα και οι νέο-φιλελε τυχάρπαστοι νεαρούληδες τύπου Rösler νομίζω ότι … πάει πολύ.
.

Η βίαιη φτωχοποίηση ως μοντέλο διακυβέρνησης




[ … ] Οι φτωχοδιάβολοι Έλληνες και οι λοιποί  «παρίες» του νότου γίνονται πανδέκτες της πανευρωπαϊκής και πάνδημης διαμαρτυρίας για τις πολιτικές ασύμμετρης λιτότητας που επιβάλλει η Ένωση. Είναι ο εύκολος στόχος των ανεξέλεγκτων δυνάμεων της αγοράς, των πολιτικών πυγμαίων που «ηγούνται» της Ευρώπης και ενός νέο-συντηρητικού ευρωπαϊκού κοινού που δεν διεκδικεί για τον εαυτό του αλλά ικανοποιείται από την ανεξέλεγκτη πορεία εξαθλίωσης των λαών του νότου.

Στην περίπτωση της Γερμανίας το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποι του κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τη γερμανική κοινή γνώμη. Ως αποτέλεσμα, αντί οι γερμανοί πολίτες να απαιτήσουν περισσότερα για τους ίδιους απαιτούν όχι απλά λιγότερα για τους άλλους, αλλά την εξαθλίωση των λαών του νότου στα πλαίσια μίας κανιβαλιστικής και εξόχως α-πολιτικής λογικής που θέλει τη δυστυχία του γείτονα να αποτελεί τη Λυδία Λίθο της δικής τους εικονικής ή αυθαίρετα προσδιοριζόμενης ευτυχίας. [ … ]

( από άρθρο του Γιώργου Βοσκόπουλου, Επίκουρου Καθηγητή - Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ολόκληρο το άρθρο εδώ )
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails