Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Η ‘Αυτοκρατορία’ αντεπιτίθεται …


Σε ένα ξέσπασμα μικροπολιτικής σκοπιμότητας και μια άνευ προηγουμένου έκπτωση κάθε έννοιας ηθικής και δικαίου ο αντιπρόεδρος των ΕΠΑ έκανε τις παρακάτω δηλώσεις, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ηθικό αλλά και πολιτικό πλέον έλλειμμα της Δύσης ως σύνολο, απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο :


[ Τζο Μπάιντεν: Καλά έκανε το Ισραήλ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ να κάνει την επιδρομή στα πλοιάρια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, με το αιτιολογικό ότι έτσι οι Ισραηλινοί απέτρεψαν τη μεταφορά όπλων στους Παλαιστίνιους.

«Το Ισραήλ έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του σε θέματα ασφάλειας», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη στο κανάλι PBS, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Ομπάμα τάσσεται υπέρ της διενέργειας αμερόληπτης έρευνας για το τι συνέβη.

Στόχος των ισραηλινών καταδρομέων ήταν να καταλάβουν τα πλοία και να τα οδηγήσουν στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ. Από εκεί οι ισραηλινές αρχές είχαν δεσμευτεί ότι θα μετέφεραν το φορτίο των πλοίων στη Γάζα.

«Εκείνοι (οι Ισραηλινοί) είπαν, ‘‘εδώ είμαστε. Βρίσκεστε στη Μεσόγειο. Αυτό το πλοίο- εάν αλλάξει ελαφρώς πορεία προς τα βόρεια, θα ξεφορτώσει το φορτίο και εμείς θα το μεταφέρουμε στη Γάζα’’. Άρα ποιο είναι το θέμα εδώ;» αναρωτήθηκε ο Μπάιντεν.

Για να προσθέσει «αυτό που ήταν το θέμα, ήταν η εμμονή (του στολίσκου) να κατευθυνθεί στη Γάζα».

«Λοιπόν, είναι νόμιμο για το Ισραήλ να πει, ‘‘δεν ξέρω τι βρίσκεται πάνω στο πλοίο. Αυτά τα άτομα ρίχνουν ρουκέτες κατά του λαού μου’’", πρόσθεσε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στη Χαμάς, για να δικαιολογήσει την εισβολή του ισραηλινού στρατού στα πλοία.
.
(ΤΑ ΝΕΑ, 3 Ιουν. 2010)    ]
.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails