Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σου το έλεγα να μην ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ αλλά δεν άκουγες


(Catastrophe - Leonard Aitken)

Προσπάθησα για καιρό να πείσω τον εαυτό μου ότι "τούτοι" είναι καλύτεροι από τους "προηγούμενους". Το έλεγα και το έγραφα με πάθος. Μέχρι χθες. Όμως δεν πάει άλλο. Ένας απολογισμός από έναν μέσο άνθρωπο με μέτρια πληροφόρηση όπως εγώ δίνει μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Παντού.

Περισσότερο με τρομάζουν η αναποτελεσματικότητα με τις παλινωδίες στα οικονομικά, ο πολιτικός ενδοτισμός με την υποταγή στους μανδαρίνους της ΕΕ και ο απύθμενος αυταρχισμός τους, ανακατεμένος με μια υστερική καταστολή. Ο κύριος Χρυσοχοϊδης έχει αγγιστρωθεί πάνω στον τρομο-κουκουλο-νόμο της δεξιάς όπως το στρείδι πάνω στον βράχο.

Η πολιτική του περιβόητου και πολλά υποσχόμενου Υπ. ΠροΠο, εκτός από απροκάλυπτα ψεύτικη και δημαγωγική είναι και επικίνδυνα τρομολάγνα. Η "τρομοκρατία" τους θρέφει, τους προσφέρει λόγο για να υπάρχουν.

Νόμίζα ότι η χειρότερη κυβέρνηση μετά τον πόλεμο ήταν η προηγούμενη. Ανυποψίαστος.
Τώρα θα δοθεί ο ορισμός της χειρότερης κυβέρνησης. Τώρα.

Άκουσα από το στόμα του - πολύ - Αντιπροέδρου της Κυβέρνσης ακριβώς τα ίδια λόγια που άκουγα από Πολύδωρες και Λαουτζίκους ως κριτική στην Αριστερά. Ψεύδη και συκοφαντίες. Η πολιτική ξεπέφτει στην ποταπή χειραγώγηση. Η μάχη των εντυπώσεων. Οι φανφαρόνοι. Τα παράθυρα. Οι ψευτο-δαρμένοι της ψευτο-ΓΣΕΕ.

Παλεύουν έξι μήνες - σε φάση κρίσιμη - για να φτιάξουν ένα φορολογικό νομοσχέδιο η μορφή του οποίου κατέληξε (μόλις χθες) να είναι ερασιτεχνική, περίπλοκη, εκ προοιμίου αναποτελεσματική και εντελώς άδικη !

Στο Υπ. Υγείας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !
Στο Υπ. Παιδείας έγιναν μόνο ζημιές (ομίχλη στα επαγγελματικά δικαιώματα κλπ)
Στο Υπ. Πολιτισμού δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !
Το Υπ. ΠροΠο δίδει μαθήματα τρομολαγνείας και φασισμού [μαζικές συλλήψεις, Μάριος Ζ., δίκη Κορκονέα, δολοφονία Φούντα, πλήρης 'αξιοποίηση' του κουκουλονόμου της δεξιάς κλπ κλπ]
Στο Υπ. Τουρισμού δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !
Στο Υπ. Ναυτιλίας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !

...
...
...

Άχρηστοι 
Αντιλαϊκοί 

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι οι άνθρωποι εφηύραν μια νέα ιδεολογία, ένα αηδές νοητικό υβρίδιο: τον Σοσιαλιστικό Νεο-Φιλελευθερισμό. Εύγε.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails