Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Η δικαιοσύνη της κομματικής κουκούλας



[ H νομικά τεκμηριωμένη πρόταση της καθηγήτριας κυρίας Αλίκης Μαραγκοπούλου να χαρακτηριστεί η κουκουλοφορία ιδιώνυμο αδίκημα («Κ» 15.2.2009) δεν απαντήθηκε. Αγνοήθηκε και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση. ]

Με την φωτισμένη αυτή παράγραφο αρχίζει άρθρο του καθηγητή κυρίου Χρήστου Γιανναρά στο blog giannaras.wordpress.com.

Θεώρησα ορθό να σχολιάσω το συγκεκριμένο άρθρο επικεντρωμένος περισσότερο στην αφετηρία του και απλώς ανατυπώνω το σχόλιό μου και εδώ:



Αγαπητέ κύριε καθηγητά,

Μήπως από την αγωνία των καιρών πέσατε και εσείς θύμα των κομματοκρατών ; Μήπως χωρίς συνειδητοποίηση ή πρόθεση εκπροσωπείτε επαξίως τις πλέον εχθρικές προς τον άνθρωπο και την πρόοδο πολιτικές δυνάμεις που ευδοκιμούν στην χώρα ;

Γνωρίζετε προφανώς ότι 'ΛΑΟΣ' εκτός από λέξη της Ελληνικής είναι και κόμμα !

Πάντως για να διευκολύνω τα πράγματα προτείνω εκτός της κουκουλοφορίας (sic) να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο αδίκημα και οτιδήποτε υποδηλώνει με οιονδήποτε τρόπο ότι το έθνος αυτό παραμένει ακόμη ζωντανό !
.

Τι μυστικά κρύβει το Κολωνάκι ;



Είχα γράψει πρόσφατα σε σχόλιο φιλικού blog ότι κάθε λογικός άνθρωπος κάθε πολίτης ‘της διπλανής πόρτας’ σαν όλους εμάς που δεν έχουμε πρόσβαση στην ‘βαθιά’ πληροφόρηση ένα μόνο τρόπο έχει για να καταλήξει σε συμπεράσματα όταν ‘πρωτότυπα’ ή ‘ανεξήγητα’ ή ‘ακραία’ γεγονότα σχετικά μεγάλης έκτασης συμβαίνουν.

Ο τρόπος αυτός είναι να θέσει το απλό ερώτημα: ‘ποιος ωφελείται’.

Αυτή η επίθεση hooligans που παρατηρήθηκε μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας είχε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

(α) ήταν στην ουσία αναίτια
(β) στερούνταν οποιασδήποτε πιθανότητας για κάποιο – οποιοδήποτε – αποτέλεσμα
(δ) οικοδομεί επιφυλακτικότητα και αρνητισμό σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας ή διεκδίκησης γίνει στο μέλλον
(γ) δεν οδήγησε σε καμία σύλληψη (!)

Μου είναι αδύνατον να φαντασθώ (πολύ περισσότερο να αποδείξω) ποιοι μηχανισμοί σχεδιάζουν και εκτελούν τέτοιες ‘επαναστατικές’ πράξεις.

Όμως από την προσοχή μου δεν διαφεύγει ότι την ίδια ώρα που επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός από την ‘εξέγερση του Κολωνακίου’ η άκρα δεξιά αποκτά όλο και μεγαλύτερο ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails