Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Η 'ηγεσία' της απαξίας


Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη (τι να σημαίνει αυτό άραγε;)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Έντονη ανησυχία και έκπληξη προκαλεί στην Διπλωματική Υπηρεσία η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ να επιρρίψει ευθύνες σε Έλληνες διπλωμάτες για δήθεν ολιγωρία τους , σε ό,τι αφορά την έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών για την διαφυγή στο εξωτερικό υποδίκου στην υπόθεση Siemens.

Η ΕΔΥ απευθύνεται στην Κοινή Γνώμη της χώρας για να διαβεβαιώσει ότι κανένας διπλωματικός υπάλληλος δεν ολιγώρησε, όπως έσπευσε να προεξοφλήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αντίθετα, λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων στο ΥΠΕΞ, το Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού είχε στη διάθεσή του το απόρρητο και εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα του Έλληνα Πρέσβυ στο Μοντεβιδέο από την πρώτη, κυριολεκτικά, στιγμή που έφθασε στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Έκτοτε, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ ήταν αυτή που επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισής της στο τηλεγράφημα του Έλληνα Πρέσβυ στο Μοντεβιδέο αλλά και τον τρόπο ενημέρωσης του αρμοδίου Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τηλέφωνα, κρυπτο – fax, ενώ επί δεκαετίες μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου λαμβάνουν ανά χείρας κατεπείγοντα απόρρητα τηλεγραφήματα του ΥΠΕΞ από αγγελιαφόρους αστυνομικούς.
Η ΕΔΥ συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ανυπόστατες κατηγορίες, δίκην αποδιοπομπαίων τράγων, για αποφάσεις, χειρισμούς και ευθύνες των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Το Δ.Σ. της ΕΔΥ.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails