Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Άλλαξε σήμα το MEGA !


όταν το Ιδεοδοχείο ζωγραφίζει !


Γελάει καλύτερα ... όποιος κλαίει τελευταίος !


το έγραψε ο δημολόγος και ζήλεψα

Σεμνή και Ταπεινή Ενημέρωση


Θα ήθελα να ενημερώσω την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κα Θεοδώρα Μητσοτάκη ό,τι η Ινδία φέρεται να αναγνώρισε πριν από λίγο τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.


Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμην για την ενόχληση ...



(*) Συμπηρωματικά αναφέρω, για ενημέρωση της κας Υπουργού, ότι η Ινδία συγκαταλέγεται στις ισχυρές χώρες του πλανήτη με πληθυσμό άνω του ενός δις.

Kαι πάλι ... φίλοι ήμαστε !

Την ώρα που όλοι είχαν βουλιάξει σε μια απύθμενη ευτυχία για την εκλογή του Obama, εμένα , λίγο με την επιλογή της ιέρακος Κλίντον λίγο για την – γεμάτη γέλια και χαρές – φιέστα της ορκωμοσίας που όμως έμοιαζε πολύ με μία άλλη στην πύλη του Βρανδεμβούργου, με τρώγανε τα φίδια.

Τα φίδια λοιπόν αυτά άρχισαν να τσιμπάνε (α) με κάτι περίεργες δηλώσεις για το Ιράν που μυρίζουν έντονα Μπούς και Τσένι (β) με κάτι φιλικές ‘συστάσεις’ και ταξιδιωτικές ‘προτροπές’ για την Ελλάδα.


Άρχισα να επιβεβαιώνομαι και δεν μου αρέσει καθόλου, καθόλου δεν μου αρέσει!

Επαναστατικός (sic) Αγώνας και άλλα διηγήματα ... (3)


Αισθάνομαι τρομερά τρομοκρατημένος !

Επαναστατικός (sic) Αγώνας και άλλα διηγήματα ... (2)


Τί είναι εφτούνοι ρε παιδιά; Ασπριτζήδες;

Επαναστατικός (sic) Αγώνας και άλλα διηγήματα ...


Από ανάρτηση του πιτσιρίκου διαβάζω το παρακάτω απόσπασμα:

"Μιας και ο Επαναστατικός Αγώνας τα έχει βάλει με τους νεαρούς αστυνομικούς, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο τα μέλη της οργάνωσης να είναι κάποιοι νεαροί που δεν κατάφεραν να περάσουν στις σχολές της Αστυνομίας. Να είναι δηλαδή τίποτα στούρνοι που -επειδή δεν κατάφεραν να μπουν στην Αστυνομία- θέλουν να καθαρίσουν όλους τους νεαρούς αστυνομικούς επειδή τους ζηλεύουν"


... νομίζω ότι έτσι εξηγούνται όλα !

"Ανεβαίνει" η αιολική ενέργεια


Η αιολική Ενέργεια ξεπέρασε σε νέες εγκαταστάσεις όλες τις άλλες πηγές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2008, στην ΕΕ.

Η ενέργεια που θα παράγουν οι ανεμογεννήτριες στην Ευρώπη, καλύπτει το 4,2% της ηλεκτρικής ζήτησης και αποτρέπει την εκπομπή 108 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, που ισοδυναμεί με την απόσυρση 50 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Παράλληλα, 160.000 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην αιολική βιομηχανία, ενώ οι επενδύσεις στην ΕΕ ανήλθαν σε 11 δισ. ευρώ.

Επενδύοντας στην αιολική ενέργεια, υποστηρίζει κανείς την τεχνολογική ηγεσία της Ευρώπης, προστατεύει το κλίμα, στηρίζει την ασφάλεια ενεργειακής τροφοδοσίας και δημιουργεί εμπορικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας.

Επίσης, η αιολική ενέργεια είναι παράδειγμα μια ευφυούς επένδυσης, όπου τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών συνδράμουν τις δικές τους εθνικές οικονομίες και όχι τις οικονομίες μερικών χωρών που εξάγουν πετρέλαιο.

Η Γερμανία και η Ισπανία εξακολουθούν να μονοπωλούν την κορυφή του Ευρωπαϊκού πίνακα αιολικών εγκαταστάσεων.

Η Γαλλία, η Ιταλία και το Ην. Βασίλειο είχαν ικανοποιητική ανάπτυξη ξεπερνώντας τα 3.000 MW.

Υπάρχουν 10 κράτη μέλη που ξεπέρασαν τα 1.000 MW, ενώ άλλα 2, η Αυστρία και η Ελλάδα είναι πολύ κοντά.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails