Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Απουσίες γιόκ !


Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια, αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό να σχολιάσω αυτό που τόσο βαρύγδουπα διέρρευσε από Υπουργό και Υπουργείο που κανονικά θα έπρεπε να ασχολείται με την γνώση, την εκπαίδευση, την έρευνα …

Η γελοία αυτή διαρροή λοιπόν μας πληροφορεί ότι θα μειωθούν δραστικά οι επιτρεπόμενες απουσίες των μαθητών από τα σχολεία και εφ’ όσον αυτές υπάρχουν, θα είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν μόνο με πολύ αυστηρά κριτήρια.
Η αντιπαθής κομματική ιέρεια που εξασκεί επιμόνως επί έτη και έτη την τέχνη της προσωπικής ανέλιξης, δεν μπόρεσε παρά να επιδείξει για μια ακόμη φορά το κενό της σκέψης, την παντελή έλλειψη κατανόησης για τα προβλήματα της παιδείας αλλά – φυσικά – και τον πηγαίο, βαθύ και αθεράπευτο αυταρχισμό που διέπει την ίδια και το καταστροφικό της (όπως όλα) κόμμα.
Μην ανησυχείτε λοιπόν αδελφοί. Τα προβλήματα της παιδείας λύθηκαν. Μειώσαμε δραστικά τις απουσίες διότι είναι απαράδεκτο η Β’ και Γ’ Λυκείου να μην πηγαίνει στο σχολειό (sic) παρά να διαβάζει στο σπίτι και στο φροντιστήριο, δημιούργημα και αυτό των κομματανθρώπων, προσπαθώντας να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον.. Τώρα τα αυθάδη αυτά παιδιά θα πηγαίνουν με το ζόρι στο σχολειό (sic)  υπό την απειλή των αδικαιολόγητων απουσιών. Μεταξύ της παντελούς απαξίωσης του Λυκείου, των προβλημάτων οργάνωσης, αποτελεσματικότητας, περιεχομένου και κύρους «εμείς» ως βασική προτεραιότητα επιλέγουμε τις απουσίες των μαθητών. Εύγε.
Όλα αυτά βέβαια αφού εξασφαλίσαμε ότι τα δικά μας παιδιά δεν θα έχουν καμία σχέση με την Δημόσια Εκπαίδευση, και δεν βαριέσαι, ας είμαστε και Υπουργοί στην κυβέρνηση αυτής της χώρας, και τι έγινε δηλαδή.

Αυτό ήταν συνέλληνες.
Βρήκαμε την βασική προτεραιότητα.
Λύσαμε το πρόβλημα.

Καληνύχτα …
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails