Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Μαασ-τριχολογία
Επειδή κάποιοι ‘αριστερόψυχοι’ θυμήθηκαν πως ακριβώς τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει μια συζήτηση περί Μάαστριχτ, σκέφτηκα πως έχω να συνεισφέρω κι εγώ ορισμένες σκέψεις για αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα, μιας και δεν έχουμε κάτι άλλο περισσότερο επίκαιρο να σκεφτούμε, δεν γίνεται κάτι αρκετά σοβαρό στην χώρα μας το τρέχον χρονικό διάστημα ούτε και χρειάζεται επειγόντως να διαμορφώσουμε μια καθημερινή δράση με πράξεις τέτοιες που να φέρνουν κάποιο μετρήσιμο και χειροπιαστό αποτέλεσμα, θετικό για τους συν-πολίτες και την χώρα μας. Είμαστε χαλαροί Μαασ-τριχολόγοι, απόγονοι του Κλάρα που ελευθέρωσε το χώμα που πατάμε ούλοι, και του Στάλιν που ήταν καραμπουζουκλής και ντερμπεντέρης τυπάς.

Κατ’ αρχήν, αφού πρώτα καταραστούμε από βάθους καρδίας αυτούς που ψήφισαν υπέρ του Μάαστριχτ,  ας επανεξετάσουμε (έμμεσα όμως και υπόρρητα) την αδήριτη αναγκαιότητα της αποχώρησής μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρώπη γενικότερα. Θα πρέπει νομίζω να μαζέψουμε τα μπογαλάκια μας, τα αγροτεμάχια και τα βουνά μας (το νερό μπορούμε να το αφήσουμε διότι είναι αλμυρό) και να πάμε αλλού. Τα τοπολογικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας που την καταδικάζουν να βρίσκεται εντός της Ευρώπης των μονοπωλίων και πλησίον του Γερμανικού ιμπεριαλισμού δεν μας βολεύουν. Άλλωστε η χώρα μας είναι τόσο αυτάρκης και ανεξάρτητη, τόσο μεγάλη και αχτύπητη ώστε μπορεί και από μόνη της να επιβιώσει ως ξέχωρο οικονομικό κέντρο κάπου μακριά και ρομαντικά, κρατώντας αποστάσεις από τον υπόλοιπο διεφθαρμένο καπιταλιστικό κόσμο, έως ότου τουλάχιστον γίνει η ρημάδα η επανάσταση οπότε και θα επανεξετάσουμε -τοπολογικά- την θέση μας.

Είναι μάλιστα απορίας άξιον γιατί τέτοιου είδους θεμελιώδη θέματα ανακινούνται πάντοτε και χωρίς εξαίρεση από συγκεκριμένα τμηματάκια του κόμματος που όλα μαζί δεν πιάνουν ούτε το 10% του των μελλών και των ψηφοφόρων του. Όλοι οι άλλοι, δηλαδή τα τριάντα χιλιάδες (30.000) μέλη και οι δύο εκατομμύρια (2.000.000) ψηφοφόροι τι κάνουν επί τέλους; Δεν θα ξυπνήσουν καμιά φορά, να βάλουν ένα χεράκι στην μετακόμιση;

Πάντως, διαβάζοντας διάφορα e-mails από ‘εδώ’ και από ‘εκεί’, μπορεί κάποιος να μπερδευτεί διότι δεν είναι ξεκάθαρο αν συζητούν μεταξύ τους τα μέλη μιας Ο.Μ. ή αν ανταλλάσσουν απόψεις η Ανάσα με την Αριστερή Πλατφόρμα ή αν συζητά η Ανάσα μεταξύ της ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις και προβληματισμούς για το … Μάαστριχτ.

Θα μπορούσαμε βέβαια να επεκτείνουμε την συζήτηση μέχρι την συνθήκη των Βερσαλλιών ή την συμφωνία του πάπα Στέφανου με τους Λογγοβάρδους. Ενδιαφέρον επίσης θα είχε να εξετάζαμε πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα αν ο Φίλιππος αποφάσιζε να στείλει τον Αλέξανδρο Δυτικά και όχι Ανατολικά.

Με τις υγείες μας.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails