Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την Κερατέα;


Η αποχώρηση των ΜΑΤ από την Κερατέα, είναι βέβαια μια ευχάριστη είδηση αφού έστω και αργά φαίνεται να υπερισχύει στα μυαλά των ασφαλιτών και των αξιοθρήνητων φυσικών και πολιτικών προϊσταμένων τους η κοινή λογική. Διαβάζω ότι στην πανηγυρική συνάντηση με τον υπουργό «προστασίας» όπου ελήφθη η παραπάνω απόφαση, συμμετείχε ο Δήμαρχος της περιοχής αλλά και ο κος μητροπολίτης Λαυρεωτικής. Πρόκειται για τον γνωστό κύριο Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος εκ NASA ορμώμενος, έχει να επιδείξει, λόγω και της επιστημονικής του παιδείας, θεάρεστο έργο όπως για παράδειγμα η εκ Ρωσίας εισαγωγή του λειψάνου κάποιου «αγίου» ονόματι Ιωσήφ Σαρώφ. Έτσι φαίνεται ότι τον έμαθαν στην NASA να προάγει την ζωή και το πνεύμα του «ποιμνίου» του … ας είναι όμως.
Και καλά, την συμμετοχή του δημάρχου ως εκπροσώπου των πολιτών την αντιλαμβάνομαι ως προφανή. Την συμμετοχή όμως του παππά σε συζήτηση που αφορά θέματα της πολιτείας δεν την αντιλαμβάνομαι ούτε ως προφανή ούτε ως δικαιολογημένη. Τα φαινόμενα σήψης που παρατηρούνται σε πολλαπλά επίπεδα σήμερα, επιβεβαιώνονται συχνά από πράγματα μικρά που λειτουργούν όμως στο συμβολικό επίπεδο φθείροντας ακόμη περισσότερο την κοινωνία.
Είναι πλέον αποπνικτικός ο υπερσυντηρητισμός και εμετικές οι θεοκρατικές τάσεις που υποβόσκουν είτε με συμμετοχή του εκκλησιαστικού αριβισμού (φαίνεται ότι ο ιερεύς της NASAς προαλείφεται για επόμενος πατριάρχης) εκεί που δεν τον σπέρνουν, είτε με την διατήρηση παρωχημένων μαθημάτων ακόμη και στο λύκειο, αφού έτσι το θέλει ο «κλήρος», είτε και με την συνεχή υποχώρηση και ανοχή της κοινωνίας σε προκλητικές επεμβάσεις, παρανομίες και αυθαιρεσίες του εσμού των μαυροφορεμένων πρακτόρων του φαταουλισμού. Θυμίζω, έτσι στα γρήγορα και εκ του προχείρου, τις κατηγορηματικές θέσεις των μαυροφορεμένων για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, το πρόσφατο πολιτικό μανιφέστο τους «προς τον λαό» κλπ κλπ.
Το γραφείο του υπουργού θα έπρεπε να γεμίσει με ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπους των κατοίκων και όχι να εμφανίσει μια εικόνα απόμακρης και αλαζονικής «δημογεροντίας» συζητώντας με τον «Δήμαρχο και τον Μητροπολίτη», όπως θα έκανε ο Μαυροκορδάτος, ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος.
Τα χρόνια ρέουν και η ιστορία προχωρά, κάποιοι όμως αντιδρούν λυσσασμένα κρατώντας αυτήν την χώρα με νύχια και με δόντια στην αυλή του αναχρονισμού και της καθυστέρησης. Εκτός από την αηδία μου για την συμπεριφορά του «υπουργού» και τον αριβισμό του αδίστακτου γενειοφόρου αστροναύτη, αισθάνομαι και ντροπή. Βαθιά ντροπή. Ντρέπομαι για την χώρα και την ποιότητα της δημοκρατίας που παραδίδουμε στους νεότερους.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails