Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δεξιοτίμονες σκέψεις


Βαρέθηκα να βλέπω άρθρα, σχόλια και «αναλύσεις» περί της καταστροφής της Ευρωζώνης, την διάλυση της Ευρώπης και την κατάρρευση του ευρώ. Χιλιάδες άρθρα, δισεκατομμύρια σχόλια, εκατοντάδες αναλύσεις. Νισάφι !
Λες και οι διάφοροι προφήτες εντός Ελλάδος και εντός Ευρώπης έχουν πέσει θύματα μιας περίεργης επιδημίας που διαλύει το ανθρώπινο μυαλό γεμίζοντάς το με πυρωμένα κύματα αυτοκαταστροφικής μανίας.

Για τις πολύ καλά καμουφλαρισμένες θριαμβολογίες πέραν του Aτλαντικού δεν λέω κάτι. Αυτοί τουλάχιστον έχουν κάποιους λόγους να χαίρονται, έστω και στα κρυφά, για την πιθανή καταστροφή της Ηπείρου που πολύ στο μάτι άρχισε να τους μπαίνει τώρα τελευταία. Είναι γλυκιά η πρωτοκαθεδρία της Δύσης φίλοι μου. Πολύ γλυκιά.

Οι εν πολλοίς φτωχοί κάτοικοι και τα «κεφάλια» του καταχρεωμένου, απογοητευμένου και απομονωμένου νησιού που ξεροσταλιάζει ανήμπορο (πατώντας σε δύο βάρκες) βορείως του Βισκαϊκού τι να σκέφτονται άραγε; Τι;

Πάρα πολλοί θεωρούν, δικαίως κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι τα περιβόητα ευρωομόλογα δεν θα σώσουν (απλώς ίσως να ανακουφίσουν προσωρινά την κατάσταση) την Ευρώπη. Η παρέμβαση της ΕΚΤ με τερτίπια που βασίζονται σε μοχλεύσεις και διάφορα αμφίβολα τρυκ του στυλ «τυπώστε ευρώ», δεν αποτελούν λύση ούτε και αυτά.

- Από το μηδέν δεν παράγεται ενέργεια λέει το πρώτο θερμοδυναμικό αξίωμα.
- Από τα αεριώδη τσαλίμια των χαρτογιακάδων δεν παράγεται ανάπτυξη λέει ο πρώτος νόμος της λογικής.

Αδιέξοδο !

Μόνο κάτι ιδιαίτερα μεγάλο, μια θεμελιώδης ανατροπή, μπορεί να αλλάξει το οικονομικό κλίμα και την πολιτική πορεία της Ευρώπης. Οι ηγέτες, οι ελίτ αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης καλούνται τώρα από την Ιστορία να βγάλουν έναν πραγματικό λαγό από το καπέλο.

Τι άραγε θα είναι αυτό;

Ποιο θα είναι το όχημα που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να ξεφύγει από την λούμπα στην οποία βρίσκεται;

Λέτε να είναι δεξιοτίμονο;

(το ξέρω ότι είναι εξωφρενικά δύσκολο, αλλά γνωρίζω επίσης ότι η πραγματικότητα πάντα ξεπερνά την φαντασία. Θυμάστε πχ που ένα πρωί ξυπνήσαμε ανυποψίαστοι και είδαμε άξαφνα μπροστά μας ένα πεσμένο τείχος;)
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails