Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ποιους φοβούνται Τρόικα και Κυβέρνηση;


Τις τελευταίες ημέρες αποδείχτηκε ότι η επιβάρυνση από την εξωφρενική πληθώρα αστυνομικών σ’ αυτή την χώρα, δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, αφού οι ασυγκράτητες ορδές των νεαρών ροπαλοφόρων της ΕΛ.ΑΣ. εμφορούμενες είτε από στρεβλή εκπαίδευση, σκοτεινή άγνοια και παντελή αμορφωσιά είτε από τα κελεύσματα χρυσών αυγών και άλλων παρόμοιων ευαγών ιδρυμάτων, επιτέθηκαν στους Έλληνες πολίτες με τυφλό μίσος διαπράττοντας κάθε μορφής βιαιότητα.

Τα παρακάτω στοιχεία δείχνουν με έναν γλαφυρό όσο και πολύ ανησυχητικό τρόπο, τις κινήσεις της κυβέρνησης των δοσίλογων, που στοχεύουν στην δημιουργία σιδερόφρακτων ταγμάτων ασφαλείας πρόθυμων να ορμήσουν με λύσσα και να εξαλείψουν κάθε κίνηση διεκδίκησης ή διαμαρτυρίας των Ελλήνων πολιτών.


Κάπου στα μέσα Μαΐου είχα γράψει στο μικρό κείμενο «Για τον πολίτη ρε γαμώτο», (με αφορμή κάποιες ντρίπλες μεταξύ Παπουτσή και Καμίνη), λίγα λόγια για την δυσβάστακτη επιβάρυνση που προκαλεί στην χώρα το τεράστιο πλήθος αστυνομικών που είναι κάπου 50.000 υπάλληλοι, με αναλογία περίπου 52 αστυνομικοί ανά 10.000 κατοίκους. Πρόκειται για αναλογία από τις υψηλότερες στον κόσμο, υψηλότερη ακόμα και από χώρες στις οποίες κυριαρχούν δικτατορικά ή στρατοκρατικά καθεστώτα.

Στις 30 Ιουνίου βλέπω το άρθρο «Στοιχεία - βόμβα, και ερωτηματικά – φωτιά» όπου δημοσιεύεται ένας πίνακας από την «Μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο» (σελ. 178), που έγινε για τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών από τις εταιρείες ICAP και HayGroup. Στον πίνακα αυτόν φαίνονται τα παρακάτω πράγματα:


(α Ότι το σύνολο προσωπικού στα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, λιμενικό πυροσβεστική) δεν είναι 50.000 όπως, από τα στοιχεία της Eurostat είχα υιοθετήσει, αλλά ανέρχονται στο εξωφρενικό πλήθος των 71.500 (ναι !) με στοιχεία του 2011.

(β Η αύξηση προσωπικού στα σώματα ασφαλείας στην τετραετία 2006 – 2010 είναι 10.000 άτομα δηλαδή ποσοστό αύξησης 16%.

(γ Στον πίνακα φαίνεται ότι μέσα στο μνημονιακό 2010, όλος ο Δημόσιος Τομέας συρρικνώθηκε κατά 10% μέσα σε ένα έτος, αφού οι σχετικές πιέσεις της Τρόικας ήταν αφόρητες, εκτός από τα σώματα ασφαλείας που αυξήθηκαν κατά 5% και τους στρατιωτικούς με αύξηση 2,1%.

Προσπαθώντας να συνέλθω από τα απανωτά σοκ, βρίσκομαι μπροστά σε νέα δημοσίευση «Νέα βόμβα! Κι άλλες προσλήψεις φέτος στα Σώματα Ασφαλείας!» στο blog του Βασίλη Γαλούπη.

Από το δημοσίευμα αποδεικνύεται ότι ενώ η Τρόικα πιέζει για καθεστώς «10 αποχωρήσεις, αντί μιας πρόσληψης στον Δημόσιο Τομέα», και ενώ συζητούνται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την ίδια στιγμή η Τρόικα επιτρέπει (ή επιβάλλει;) να ξεκινήσει η διαδικασία μέσα στο 2011 για νέα καταιγίδα προσλήψεων όπως φαίνεται από το έγγραφο / απόφαση ΔΙΠΠ/Φ, ΕΓΚΡ, 12/34/2803 του νέου Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (sic):

[ … ]
A. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.500 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού ως εξής:
- δόκιμοι αστυφύλακες 1.300
- δόκιμοι υπαστυνόμοι 100
- αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων 100

Β. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.200 θέσεων ειδικών φρουρών με πενταετή θητεία στην αστυνομία των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.
[ … ]

Όχι μόνο τα παραπάνω στοιχεία αλλά και το γενικότερο κλίμα μαζί με τα γεγονότα στις 29 και 30 Ιουνίου, κρυστάλλινα πλέον ξεκαθαρίζουν το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή ξένων δυνάμεων και ντόπιων δοσίλογων. Όσο βαριές και κατηγορηματικές κι αν φαίνονται αυτές οι λέξεις δεν αντιπροσωπεύουν παρά την απλή, ξεκάθαρη αλήθεια.

Την αλήθεια αυτή πρέπει από εδώ κι εμπρός να έχουν στο μυαλό τους οι Έλληνες πολίτες όπως και οι κοινωνικοί και πολιτικοί σχηματισμοί που αντιστέκονται. Ο Εχθρός είναι αδίστακτος, ύπουλος και διαβρώνει την χώρα μας από τα μέσα. Μέσα στον εχθρικό αυτό συρφετό συμμετέχει και η «Ελληνική» κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί πλέον τους πολίτες παρά διατηρεί σχέση ευθείας υπαλληλίας προς τις ξένες και εσωτερικές οικονομικές ελίτ.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails