Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

The Pillars of Society


Τους αναγνωρίζετε;

Ο Στρατός, θεματοφύλακας της ασφάλειας των ‘άλλων’, της βλακείας, του θανάτου
Οι Παππάδες, (κάθε είδους και θρησκείας), χυδαίοι ιερείς το φόβου και του ψεύδους
Ο Τύπος, στοιβαγμένες φυλλάδες που ψεύδονται χωρίς ψυχή και χωρίς αιδώ
Οι Πολιτικοί, γλιτσεροί μαστόροι της ιδιοτέλειας, διαφθορείς, πιστοί και αιώνιοι υπηρέτες των ‘άλλων’
Η Αστική Τάξη, οι ‘άλλοι’, οι λίγοι συνεπείς εκφραστές του μίσους, οι αχόρταγοι υβριστές του Ανθρώπου

Ο πίνακας «The Pillars of Society» του George Grosz, 1926
.

Καταγγελία της κυρίας Ναταλίας Ρασούλη


Αθήνα 19/3/2011
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε.
Θα παρακαλούσα να γνωστοποιήσετε τα εξής:
Τα δύο CD τα οποία θα δωθούν αυτή την Κυριακή 20 Μαρτίου από τις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (και τα οποία είναι αντίστοιχα: «Η Εκδίκηση της Γυφτιάς» και το « Πότε Βούδας πότε Κούδας») δίνονται χωρίς την ηθική συγκατάθεση των νόμιμων κληρονόμων και υπευθύνων για τη διαχείριση του πνευματικού και καλλιτεχνικού έργου του Μανώλη Ρασούλη.
Ασκώντας το ηθικό δικαίωμα για λογαριασμό του πατέρα μου και σεβόμενη τη μνήμη, τις πεποιθήσεις, τις αρχές του και την προσωπικότητά του, θεωρώ αυτήν τη βιαστική κυκλοφορία από τις δισκογραφικές εταιρείες με προφανή σκοπό το εμπορικό κέρδος, ως θίγουσα την τιμή και την υπόληψη τόσο τη δική μου ως ασκούσα το ηθικό δικαίωμα του πατέρα μου, όσο και τη μνήμη ενός ανθρώπου που όλη του η πορεία και η φιλοσοφία είχε ως σκοπό την προαγωγή του Πολιτισμού και όχι το κέρδος.
Είναι γνωστό ότι η δισκογραφία περνάει μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια. Ο Μανώλης Ρασούλης είναι αυτός που τελικά θα την βγάλει από την κρίση; Δεν περίμεναν ούτε να περάσουνε μερικά εικοσιτετράωρα από τον θάνατο και την ταφή του για να βγάλουν ξανά στην επιφάνεια ένα υλικό που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν βγάλει όσο ζούσε. Ουδείς επικοινώνησε μαζί μου και βεβαίως καμία άδεια δεν δόθηκε από εμένα ως προς το ηθικό πλαίσιο και στοιχείο αυτής της επανακυκλοφορίας, ειδικά κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες οδύνης για μένα προσωπικά και γενικότερα για την οικογένεια του Μανώλη Ρασούλη.
Μία ειδικότερη απρέπεια είναι ότι το CD της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» δίνεται σε ταυτόχρονη κυκλοφορία με κάποιο άλλο CD του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος είχε σύρει τον Μανώλη Ρασούλη αρκετές φορές στα δικαστήρια.
Δυστυχώς πληροφορήθηκα τυχαία σήμερα, Σάββατο 19 του μηνός, ότι πρόκειται να γίνουν όλα αυτά που προανέφερα και λόγω χρόνου δεν μπόρεσα να εμποδίσω την κυκλοφορία των CD.
Εκφράζω την απογοήτευση και τη λύπη μου για την ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι το καλλιτεχνικό έργο του πατέρα μου.
Ευχαριστώ πολύ,
Ναταλία Ρασούλη

Από την Tahrir στην πρωτοβουλία Clinton / Sarkozy


Αφού καταστρέψουν την Λιβυκή αεροπορία (νέες παραγγελίες σε ΗΠΑ, ΗΒ και Γαλλία θα δοθούν αργότερα), τσακίσουν τις υποδομές της χώρας (οι δυτικές κατασκευαστικές είναι σε ετοιμότητα), ξαναμοιράσουν μεταξύ τους το λιβυκό πετρέλαιο και φυσικό αέριο (για να πάρει και κάτι η Γαλλία βρε παιδί μου) και αφού δολοφονήσουν μερικές χιλιάδες Λίβυους με «έξυπνες» βόμβες σταλμένες από «έξυπνα» πλην ανεγκέφαλα marines (sic) …. Τότε θα μας πουν ότι όλα αυτά έγιναν για να προστατευτούν οι άμαχοι και για να μπορούν τα κορίτσια της Λιβύης να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς μαντήλα …. Σας θυμίζει κάτι;

Φαίνεται, δυστυχώς, ότι οι εξελίξεις στο βόρειο Αφρικανικό τόξο, αν τις παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά, μη παραβλέποντας και συμβολικά φαινόμενα όπως ο γύρος του θριάμβου της μισότρελης πλέον Clinton σε Tahrir και Τυνησία, δεν σηματοδοτούν τίποτα άλλο παρά την επέκταση / κάθοδο των δυτικών καθεστώτων τύπου κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, νοτιότερα. Πρόκειται μάλλον για γεωπολιτική διεύρυνση αυτού που ονομάζουμε «Δύση». Τόση προσπάθεια, τόσοι αγώνες και τόσες ζωές, τόσα όνειρα των Αράβων νέων, φοβάμαι να πω, ότι πήγαν σε μεγάλο βαθμό (και προς το παρόν), στράφι. Του κάκου !

Ένα πρόσθετο επίσης ανησυχητικό φαινόμενο είναι ο προσεταιρισμός από την Clinton της Γαλλίας. Αν αυτό σηματοδοτεί την πρόσδεση της Γαλλίας στο άρμα των ΗΠΑ / Ηνωμένου Βασιλείου τότε η ευρωπαϊκή Ένωση ίσως να αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα βαθύτερο και πολύ σοβαρότερο από την κρίση του ευρώ … ίδωμεν.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails