Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ληστεία αλα Ευρωπαϊκά



Πέρα από όλη την 'περίεργη' λαίλαπα που πλήττει την χώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον άκρατο αυταρχισμό των κρατούντων αφού κανείς δεν κάνει τον κόπο να μας ενημερώσει τι ποσά πρόκειται να εξοικονομηθούν από κάθε ένα 'μέτρο' που λαμβάνεται ...

Το "νέο" πακέτο περιλαμβάνει περικοπές δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας κατά 30% όπως και των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 12%.
Αύξηση ΦΠΑ για τον πολύ χαμηλό συντελεστή από το 4,5 στο 5% για το χαμηλό από το 9 στο 10%, και για τον υψηλό από το 19 στο 21%.
Πάγωμα συντάξεων – δεν θα δοθούν τελικά ούτε οι αυξήσεις 1,5% που είχαν ανακοινωθεί για όσους λαμβάνουν συντάξεις έως 2.000 ευρώ.
Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα επιβάρυνση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 3 λεπτά
Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.

Πόσα χρήματα θα συγκεντρώσουμε από την αύξηση του ΦΠΑ ; πόσα από τις περικοπές των δώρων, επιδομάτων κλπ ; σε τι χρονικό βάθος θα αποδώσουν τα μέτρα ; Ουδείς έχει την πολιτική ευαισθησία - πολύ περισσότερο το φιλότιμο - να ενημερώσει επίσημα και δεσμευτικά το Ελληνικό κοινό. Ο πολίτης αυτής της χώρας είναι προδομένος έξω αλλά και μέσα !

Πρόκειται για μια επιχείρηση καταλήστευσης και εξαπάτησης του Ελληνικού κοινού κατ' εντολή των διεθνών νεο-συντηρητικών αλλά και με την ενεργή συμμετοχή της Ελληνικής κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ, αυτό το ιδιόρρυθμο ιδεολογικό υβρίδιο που βολοδέρνει ανάμεσα στον νέο-φιλελευθερισμό και την σοσιαλδημοκρατία , μπορεί να αποδειχτεί τελεσίδικα καταστροφικό για την χώρα.

Λυπάμαι να πω ότι ο μέσος πολίτης αυτού του τόπου ζει χωρίς να το γνωρίζει (αφού το μυαλό του είναι στην επιβίωση) πραγματικά ιστορικές στιγμές αφού μπροστά στα μάτια του συντελείται η μέγιστη εθνική μειοδοσία από την ίδρυση του νέου κράτους !

Το πτώμα της χώρας μας θα το γυροφέρνουν πασσαλωμένο ως ξόανο τα γεράκια της δήθεν ενωμένης Ευρώπης σε έναν φριχτό γύρο του θριάμβου "προς γνώση και συμμόρφωση" και των άλλων Ευρωπαϊκών λαών.

Τώρα είναι η στιγμή για κοινή ευρωπαϊκή δράση, για συνεργασία άμυνας και αποτίναξης του ζυγού των χαρτογιακάδων των χρηματιστηρίων και των «οίκων αξιολόγησης» από το σβέρκο των λαών της Ευρώπης.

Όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, δεν βλέπω (ακόμα;) φως ! Ο Φριτς, ο Φρανσουά, ο Χόρχε, ο Τζιοβάνι ... κοιμούνται !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails