Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Tα σκυλιά του δόκτορος Pavlov


Ακούω – θέλοντας και μη – δεκάδες φορές κάθε ημέρα την απίστευτα αντι-αισθητική διαφήμιση αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών που εμπεριέχει επικλήσεις του στυλ ‘έλα η γριά’ (sic) και άλλες άναρθρες κραυγές ανθρωποειδών!

Μήπως κάποιος θα έπρεπε να καταπιαστεί με το ζήτημα; Μήπως οι μπαμπάδες και μαμάδες δεν πρέπει να ξαναπατήσουν το πόδι τους στα συγκεκριμένα καταστήματα; Μήπως;

Η λογική είναι ότι αν διέθετα ας πούμε ... μερικά δις ευρώ, θα μπορούσα να καθορίσω με κελεύσματα του τύπου ‘έλα η γριά’ κλπ το αισθητικό επίπεδο και τον πολιτιστικό προφίλ ΟΛΩΝ των άλλων.

Όπως τα σκυλιά του δόκτορος Ivan Petrovich Pavlov !


Τα όρια και τα περιθώρια του γελοίου ...

Δεν έχω καμία διάθεση να υποτιμήσω το παιχνίδι, την διασκέδαση ή τέλος πάντων το πονηρό αλλά ανώδυνο τέχνασμα που μπορεί να παρασύρει το κοινό σε συμμετοχή σε κάτι ελαφρό και διασκεδαστικό.

Αναρωτιέμαι όμως αν κάποια από τα πρόσωπα που ανέδειξε το παιχνίδι του ΣΚΑΪ ‘Οι Μεγάλοι Έλληνες’ δείχνουν απλώς την οριστική κατάρρευση του πολιτισμού σ’ αυτήν την χώρα, την παντελή και βαθιά έλλειψη παιδείας ή την εξτρεμιστική αντίληψη περί ‘χιούμορ’ που διαθέτουν ορισμένοι.

Μάλιστα πλείστοι όσοι εκ’ των Μεγάλων Ελλήνων – προς χάριν και τέρψιν ημών – βρίσκονται εν’ ζωή ενερυθριάστως αποδεχόμενοι τον τίτλον !

Και μη χειρότερα που έλεγαν οι παππούδες μας !


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails