Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Τι φοβούνται οι πολιτικά ανύπαρκτοι κομματάνθρωποι του ΚΚ ;



Τα κείμενα της Έλλης Παππά δίνει στη δημοσιότητα το 1ο εξάμηνο του 2010 το Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο τα είχε εμπιστευτεί η ίδια, με την προϋπόθεση ότι θα εκδοθούν μετά το θάνατό της. Αυτό ίσως δημιουργήσει συνειδησιακές ανατριχίλες στο απολιθωμένο κόμμα, ήδη ο πολιτικός νάνος κος Μαϊλης ‘έκρινε’ (sic) τις θέσεις της κυρίας Έλλης Παππά … τα χειρότερα (μάλλον) έπονται. 

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το Μουσείο, πρόκειται για δύο «φακέλους» - μαρτυρία, με περιεχόμενο που αφορά την ιστορική πορεία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος και, κυριότατα, τη δική της σχέση με αυτό. Ο πρώτος φάκελος έχει τίτλο «Υπόθεση Πλουμπίδη», ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με «τη δράση της μέσα στις γραμμές της ελληνικής κομμουνιστικής Αριστεράς». 


[    Με το όπλο «παρά πόδα» αναμένει ο Περισσός τη δημοσιοποίηση από το Μουσείο Μπενάκη της «πολιτικής διαθήκης» της Ελλης Παππά, συντρόφου του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος εκτελέστηκε το 1952 από το μετεμφυλιακό καθεστώς. Η είδηση ότι το μουσείο θα εκδώσει ως το προσεχές καλοκαίρι τα κείμενα που παρέδωσε η ίδια (το 1993 και το 1995) στον διευθυντή του Αγγ. Δεληβορριά με τη ρητή προϋπόθεση να γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους μετά τον θάνατό της, ενεργοποίησε τα κομματικά ανακλαστικά.

Η δημοσίευση της επιστολής που συνόδευε μέρος του «φακέλου» της και η οποία συνιστούσε ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά των σταλινικών μεθόδων στην άσκηση της κομματικής εξουσίας, προκάλεσε την (αναμενόμενη) αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο διά του εκπροσώπου του- και εκ των κεντρικών ιδεολογικών εκφραστών του Περισσού- κ. Μ. Μαΐλη απεφάνθη ότι «η Ελλη Παππά δεν έβγαλε σωστά συμπεράσματα από την πορεία του ΚΚΕ» (σσ : τι μας λες!).

Το «σήμα» που εξέπεμψε εμμέσως η ηγεσία του κόμματος προς κάθε κατεύθυνση- από τον Τύπο ως τους οικείους της- ήταν ότι όσα γράφονται και λέγονται, αλλά κυρίως όσα θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας με την έκδοση του πλήρους περιεχομένου της «πολιτικής διαθήκης», έχουν στόχο «να πλήξουν το ΚΚΕ».
- (Από το tvxs και από άρθρο του Λάμπρου Σταυρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής»)    ]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails