Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΕΣΥ – για γέλια και για κλάματα

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν αγαπητοί συν-πολίτες.


Μέσα στον πανικό της κατάρρευσης του ΕΣΥ στα χεράκια της συμπαθούς πλην εντελώς ανυποψίαστης Υπουργού, εξαγγέλθηκε και το παρακάτω ψεύτικο μέτρο - πυροτέχνημα:

Το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ, 424), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

αλλά !

… ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται :

01 - από την πληρότητα του νοσοκομείου
(για τα άλλα του ΕΣΥ δεν ισχύει;)
02 - την βαρύτητα του περιστατικού
(τι να σημαίνει άραγε αυτό;)
03 - θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον
(οι γιατροί του ΕΣΥ δεν έχουν επιστημονικά ενδιαφέροντα;)
04 - όταν απαιτείται αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό
(οι γιατροί του ΕΣΥ δεν είναι εξειδικευμένοι;)
05 - όταν συντρέχουν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι
(ποιος το κρίνει αυτό; ο συνταγματάρχης της ενορίας μας;)

Αυτό το «αλλά» δείχνει και το μέγεθος της ανικανότητας αλλά και της γελοιότητας αυτών που λαμβάνουν τις «αποφάσεις» …

Επίσης να μην ξεχάσω να σας πω ότι στους δικαιούχους περίθαλψης των στρατιωτικών νοσοκομείων εντάσσονται (αυτό κι αν είναι μεταρρύθμιση ...)

- τα μέλη του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
- όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας
- όλοι οι απόστρατοι

Με δύο λόγια: αλλοίμονό μας.
.

Ανάφη: ‘Ιερές’ μπουλντόζες καταστρέφουν την παραλία


Του Μάριου Διονέλλη, από τον δρόμο


Οι ιερές μπίζνες στην Ανάφη συνεχίζονται. Η Ιερά Μονή Καλαμιώτισσας προκάλεσε την τοπική κοινωνία για ακόμα μία φορά την εβδομάδα που πέρασε προχωρώντας σε ένα οικολογικό έγκλημα, στις Πρασιές, μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Περίπου 20 αρμυρίκια που βρίσκονταν εκεί και χάριζαν τη σκιά τους στους παραθεριστές κόπηκαν από τη ρίζα, από τις μπουλντόζες που φώναξε ειδικά για αυτό το σκοπό ο ηγούμενος της Μονής Δαμασκηνός Γαβαλάς. Ο λόγος είναι ότι στην παραλία αυτή, που βρίσκεται κοντά στη Μονή, ο ηγούμενος δεν θέλει τους «φτωχοτουρίστες» που φέρνουν και «ναρκωτικά». Για εκεί έχει άλλα σχέδια…

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, στην Ανάφη συζητείται η πρόθεση της Μονής Καλαμιώτισας (σ.σ. κατ΄ ουσίαν της Μονής Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στη Σαντορίνη και στην οποία υπάγεται διοικητικά η Καλαμιώτισσα) να υλοποιήσει ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο, που προβλέπει υποδομές εκκλησιαστικού και «ησυχαστικού» τουρισμού με μικρούς ξενώνες, γήπεδα και εστιατόρια, στην παραλία που τυπικά της ανήκει στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Μια σειρά καταγγελίες για σωρεία παραβάσεων εις βάρος του αρχαιολογικού χώρου έχουν απλά καθυστερήσει ένα σχέδιο που υλοποιείται με αργά αλλά καλοσχεδιασμένα βήματα.

Πολύ πρόσφατη είναι η πλακόστρωση και κατάχωση ενός σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, ακριβώς δίπλα από τον εξωτερικό τοίχο της Μονής, καθώς εκεί ακριβώς έκριναν οι μοναχοί πως έπρεπε να δημιουργηθεί ένας χώρος ανάπαυσης των επισκεπτών. Την ίδια στιγμή, ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα Αιγλίτη, που βρίσκεται μέσα στον περίβολο της Μονής παραμένει εγκαταλειμμένος στη φθορά του χρόνου, ενώ ακριβώς δίπλα του δημιουργούνται δωμάτια για την υποδοχή τουριστών στο μοναστήρι.

Τελευταίο επεισόδιο ήταν η κοπή των δέντρων. Έκπληκτοι οι κάτοικοι είδαν την παραλία να έχει αλλάξει πλήρως εικόνα. Μήνυση υπέβαλε εναντίον του ηγούμενου ο Κοινοτάρχης Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος. «Αποτελεί έγκλημα για την περιοχή μας. Συνάντησα τον ηγούμενο και το μόνο που είχε να μου απαντήσει για την καταστροφή ήταν πως η παραλία τους ανήκει. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να κινηθούμε νομικά εναντίον του», λέει στον Δρόμο ο κοινοτάρχης.

Η αλήθεια είναι ότι η έκταση που περιλαμβάνει και την επίμαχη παραλία ανήκει ιδιοκτησιακά στη Μονή Καλαμιώτισσας. Στις αρχές του 2008 αποκαλύφθηκε πως από τα 4.400 στρέμματα που έχει στην ιδιοκτησία της η Μονή, είχε νοικιάσει τα 3.300 στον Κύπριο επιχειρηματία Γρηγόρη Μαυρουδή, ο οποίος είχε αναλάβει αρκετά έργα στη Μητρόπολη Δημητριάδος, τόσο επί Χριστόδουλου όσο και επί του διαδόχου του, ενώ και ο ηγούμενος Γαβαλάς της Ανάφης προέρχεται από την αδελφότητα της Χρυσοπηγής.

Για το θέμα είχε καταθέσει ερώτηση στη βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος, παίρνοντας απάντηση από τον τότε υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, παρότι πρόκειται για σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Ακολούθησαν καταγγελίες για το θέμα στην εισαγγελία Νάξου, αλλά απ’ ότι φαίνεται η θεϊκή βούληση για μπίζνες είναι υπεράνω κάθε ελέγχου...
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails