Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Τέρρυ Παπαντίνας






«I play a good guitar, I am a bad motherfucker on the guitar…»


Ένας «παρ’ ολίγον» ροκ μύθος, μία σύντομη λαμπερή πορεία, ένα άδοξο (;) τέλος… Πώς ο Τέρρυ Παπαντίνας, ένας μουσικός που μεσουρανούσε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 70’ και κουβαλάει στις πλάτες του συνεργασίες με ονόματα όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Διονύσης Σαββόπουλος και πολλοί άλλοι κατέληξε άνεργος, να ζει στο περιθώριο και την απομόνωση; Μπορεί η ροκ μυθολογία να ενηλικιωθεί μαζί με τους φορείς της; Σε ποιο σημείο πρέπει να φτάσει κανείς ώστε να παραδεχτεί ότι είναι επίσημα loser; Η ταινία T 4 Trouble and the self Admiration Society ίσως δίνει κάποιες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ίσως και όχι. Ο Δημήτρης Αθυρίδης , ο άνθρωπος που κατέγραψε το ασταθές παρόν του αγνώστου στο ευρύ κοινό ροκά, μιλάει στο tvxs για την πρώτη του ταινία, η οποία μάλιστα κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο 3ο Los Angeles Greek Film Festival.
Από τις 25 Μαρτίου, ο εκκεντρικός Παπαντίνας, σε εκ’ βαθέων εξομολογήσεις στον κινηματογράφο Mikrokosmos Filmcenter.
Ρεπορτάζ: Νάνσυ Φαφούτη

... τα υπόλοιπα εδώ
.

Παραγωγικότητα


photo: James Thew

Σε ένα ενδιαφέρον κείμενο που μπορεί να βρεθεί εδώ, βρήκα τους παρακάτω συγκεντρωτικούς πίνακες παραγωγικότητας. Πιστεύω ότι ίσως είναι χρήσιμο να υπάρχουν και εδώ ως πιθανό βοήθημα στην μεγάλη συζήτηση που – ευτυχώς – έχει ανοίξει σχετικά με το παρόν και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.




Συνέντευξη Κορνήλιου Καστοριάδη


Τα έβαλε ο Rdical Desire ... και ζήλεψα !


Συνέντευξη Κορνήλιου Καστοριάδη--Παρασκήνιο

Popout

Popout

Popout

Popout

Popout

Popout

Ήμαρτον κύριε !


Η ανηθικότητα, η βαθιά και πηγαία εχθρότητα προς την κοινωνία, μπορούν να πάρουν πολλές μορφές. Μια από αυτές, από τις πλέον απεχθείς, είναι και ο χρυσόδετος εσμός της λεγόμενης «Ορθόδοξης Εκκλησίας» που λυμαίνεται αδίστακτα και για αιώνες την χώρα μας.

Ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο του Κώστα Μπαξεβάνη στο Κουτί της Πανδώρας.

[ … Αυτή τη στιγμή η  Εκκλησία είναι ο τελευταίος τσιφλικάς  στην Ελλάδα. Έχει στην κατοχή της 1.300.000 στρέμματα γης. Μερικές χιλιάδες ακίνητα. Το 1,9 των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και μετοχές στην Πειραιώς και στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το 2007 μάλιστα η Εκκλησία ως καλός επενδυτής -όσο και πνευματικώς άραγε- όταν είδε να πέφτει το χρηματιστήριο αγόρασε 1.600.000 επιπλέον μετοχές στην Εθνική.

Η οικονομική λειτουργία της Εκκλησίας κρύβεται σε 10.000 περίπου νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και σε εταιρείες. Τελευταία ανακαλύφθηκαν και οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Την ίδια ώρα το Κράτος πληρώνει 268.000.000 ευρώ γα μισθοδοσία και συντάξεις ιερέων. Τα 4,3 απ αυτά πάνε σε 100 μόλις ιεράρχες.

Ακόμη και το παλιό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανήκε στην Εκκλησία και αυτή εισέπραττε ενοίκιο από το υπουργείο που πλήρωνε τους ιερείς της. Ούτε μια δωρεά δεν έκανε … ]




Ακολουθούν χαρακτηριστικά απoσπάσματα από άρθρο στο press-time :

[ Πίσω από το “tour” του Αρχιεπισκόπου στα καμένα της Πεντέλης και τα μελαγχολικά σχόλια και βλέμματα μοναχών και ιερέων, κρύβεται μια άλλη, πολύ πιο πικρή αλήθεια. Η Μονή Πεντέλης διεκδικεί περισσότερα από 80.000 στρέμματα στο Πεντελικό Όρος, ενώ έχει πουλήσει χιλιάδες άλλα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ιδιώτες που και αυτοί θέλουν το δικό τους μερίδιο… δάσους. ]

[ Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 μέχρι και σήμερα, η Μονή Πεντέλης έχει πουλήσει σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ιδιώτες, περισσότερα από 10.000 στρέμματα. ]

[ τα έξοδα της Κεντρικής Εκκλησιαστικής Διοίκησης για το περασμένο έτος χρήσης (2008) έφτασαν τα 12.388.133,06 ευρώ, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 19.601.352,42, αφήνοντας έτσι πλεόνασμα χρήσεως 7.213.219,36 ευρώ! Προσέξτε όμως: Στα νούμερα αυτά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα των ξεχωριστών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου όπως των Μητροπόλεων, των ενοριακών ναών και των Ιερών Μονών. ]

 (σσ. όπως και αυτά των άνω των 10.000(!) διάσπαρτων ανά την επικράτεια Νομικών Προσώπων, διαφόρων αμφιλεγόμενων ΜΚΟ (νέα μόδα αυτή) των Μονών του Αγίου Όρους κλπ κλπ.

[ Επενδυτικά, η Εκκλησία μετακίνησε μέρος του αποθεματικού της, το οποίο το ’07 έφτανε τα 40,8 εκατ. ευρώ, σε 11.121.841,23 ευρώ για την απόκτηση 1,6 εκατομμυρίων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, τώρα η Εκκλησία διαθέτει 7.785.405 μετοχές της Εθνικής, με την αξία του χρηματιστηριακού χαρτοφυλακίου να φτάνει τα 181.555.645 ευρώ. Η Εκκλησία διαθέτει και 391.155 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, αξίας περίπου 4.365.290 ευρώ. ]
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails