Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Όσα δεν φτάνει η αλεπού ...

Επειδή ‘κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια’ με τους αγαπητούς συν-πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, όπως για παράδειγμα:

- τα ειρωνικά τους σχόλια και η αρνητική δημοσιογραφία το 2004 μέχρι την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη των αγώνων (διότι κατόπιν ‘δάγκωσαν’ την γλώσσα τους).
- την συνεχή υποστήριξη θέσεων ‘αντιπάλων’ και αντιθέτων στα συμφέροντα της χώρας μας αλλά και τα τελευταία Βρετανικά σχόλια που αφορούσαν στην Ελληνική Οικονομία.
- τα επαναλαμβανόμενα στον Βρετανικό τύπο σενάρια αποχώρησης κάποιων από την Ευρωζώνη ή κατάρρευσης(!) του ευρώ

Θα ήθελα να σημειώσω κάποια πράγματα πάντα με σεβασμό στην μεγάλη αυτή χώρα και στους πολίτες της.

- Τα καταστροφολογικά περί ευρώ σενάρια, αποτελούν μία διαφανή και παιδιάστικη προσπάθεια ‘στήριξης’ της λίρας η οποία βίωσε πρόσφατα οδυνηρότατη κατρακύλα σε σχέση με το ευρώ.

- Το Δημόσιο Χρέος της Βρετανίας ανέρχεται στο ~44% του Ακαθάριστου Εθνικού της Προϊόντος (ΑΕΠ) που ανέρχεται σε ~1,7 τρισ-εκατομμύρια ευρώ.

- Το Εξωτερικό Χρέος της αυτής χώρας ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των οκτώ (8) τρισ-εκατομμυρίων ευρώ, περίπου πέντε (5) φορές το ΑΕΠ! (Χρήματα που οι δικαιούχοι δεν τολμούν ίσως να απαιτήσουν αναλογιζόμενοι την τρομακτική στρατιωτική ισχύ των ‘πατρόνων’ του Ηνωμένου Βασιλείου – βλέπε ΗΠΑ. Πρόκειται δηλαδή για ‘φόρο υποτελείας’ που επιβλήθηκε επί σειρά ετών και σε σειρά χωρών).

Η Ελλάδα εμφανίζοντας θετικό ρυθμό ανάπτυξης, χωρίς καμία χρεοκοπημένη Τράπεζα και με Εξωτερικό Χρέος 67 δισ-εκατομμύρια ευρώ (ένα τέταρτο του ΑΕΠ) θα είχε κάθε δικαίωμα να συμβουλεύσει την χώρα αυτή να κοιτάζει πρώτα τα του οίκου της!

Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει τυχόν αίτημα της Βρετανίας για είσοδό της στην ευρωζώνη … ;-)

Και για να μην θεωρηθεί ότι μεροληπτούμε ορίστε και η πηγή των αριθμών που χρησιμοποιήσαμε.

Καινούργια 'φορεσιά' το PRESS-GR
Φίλοι του press-gr : Καλορίζικα, τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχίες !

Ώθηση στην αναγνώριση των κολεγίων δίνει το Πρωτοδικείο Αθηνών

Το πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε το κολέγιο, το οποίο προσέφυγε, ζητώντας να αναγνωριστούν τα πτυχία του γαλλικού πανεπιστημίου με το οποίο συνεργάζεται και σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Φυσικά αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και τα υπόλοιπα κολέγια. Για ποιο λόγο δεν υπάρχει μια αρχή που να δικαιώνει τους αποφοίτους των δημόσιων ιδρυμάτων που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.

Επίσης είναι σημαντικό να σχολιάσουμε και να εκθέσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί καθηγητές οι οποίοι πληρώνονται και κατέχουν θέσεις χωρίς να το αξίζουν (όχι τόσο με βάση τις γνώσεις που έχουν όσο με τις γνώσεις που μεταφέρουν στην εκπαιδευτική κοινότητα) αφού δεν κάνουν ουσιαστικό μάθημα.

Κανείς δεν μιλάει γι αυτό παρόλο που είναι κοινό μυστικό σε όλα τα ιδρύματα της χώρας, υπάρχουν "εκπαιδευτικοί" που υποστηρίζοντας έναν ανώτερο τους κατέχουν μια θέση και αυτό γιατί δεν υπάρχει πραγματικός έλεγχος ... Μάλλον αυτοί περνιούνται για έξυπνοι.

Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ασκούν πραγματικό λειτούργημα, αλλά εκτίμηση μας είναι ότι αυτοί είναι η μειοψηφία.

- το βρήκα στο
BLOG TOU FITITI

σχόλιο (1) του grsail :
Αυτό το περίεργο 'franchising' διαφόρων σχολών και δήθεν Πανεπιστημίων αποτελεί προφάνώς χορό της ανεύθυνης κερδοσκοπίας και πρωτοτυπία (άλλη μία) της Ελληνικής πραγματικότητας. Φοβάμαι ότι προς χάριν του ιδιωτικού τομέα θυσιάζεται ο πολιτιστικός χαρακτήρας της Ελληνικής εκπαίδευσης. Η επιλογές αυτές έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και είναι μέσα στα πλαίσια άκρατου νεο-φιλελευθερισμού.
Προσέξτε την πρόταση στο πάνω κείμενο : "Για ποιο λόγο δεν υπάρχει μια αρχή που να δικαιώνει τους αποφοίτους των δημόσιων ιδρυμάτων που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα."

σχόλιο (2) του grsail : Φανταστείτε κάποιο 'κολέγιο' να ζητούσε στην Γερμανία ίση αναγνώριση με το Πολυτεχνείο του Μονάχου ή στην Γαλλία με την Ecole Normale ...

σχόλιο (3) του grsail : Το να παραμένουν τα Πανεπιστήμια κλειστά λόγω καταλήψεων αποτελεί το καλύτερο μέσο υποστήριξης των κολεγίων, της καταστρατήγησης του αρθρου 16 και γενικά της υποβάθμισης του Ελληνικού Πανεπιστήμιου. Ουδείς 'πιέζεται' από το κλείσιμο των ιδρυμάτων, ουδείς στενοχωρείται (πάει στο γήπεδο και στα σκυλάδικα για να ξεδώσει), ουδείς ενδιαφέρεται. Αντίθετα το φαινόμενο αξιοποιείται αντίστροφα και προσθέτει επιχειρήματα στους πολέμιους της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Αυτήν την απλή αλήθεια 'αδυνατούν' να αντιληφθούν η κομματικές ηγεσίες των φοιτητών. Φαίνεται ότι το κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω όλων!

Εγώ δεν φοβήθηκα ...


Εγω δεν φοβήθηκα, ρώτησα μερικούς φίλους δεν φοβήθηκαν και αυτοί. Σε ένα ουζερί χτες απόγευμα το κουβεντιάζαμε "τι είναι τρομοκρατία" και εκεί κανείς δεν βοβήθηκε.

Κύριοι Εργοδότες των "τρομοκρατων", και Κύριοι, άντε να σας πω αφου το θέλετε, τρομοκράτες. Έχετε αποτύχει.

Πιό πολύ με τρομοκρατεί η τιμή της βενζίνης που ανέβηκε κατά 8% σε μιά βδομάδα παρά εσείς.

- το βρήκα στο Πρωτοσέλιδο και μου άρεσε

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails