Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Και τα μυαλά στα κάγκελα


Πολλές φορές το πόσο απίστευτα ηλίθιος, πόσο κακόβουλος, πόσο απελπιστικά ανίκανος και (φυσικά) πόσο πολιτικά και προσωπικά ιδιοτελής μπορεί να είναι κάποιος φαίνεται από τις πράξεις του όταν αυτές έρχονται σε απόλυτη αντίθεση όχι μόνο με τις πραγματικές ανάγκες του μηχανισμού στον οποίο συμμετέχει ή διοικεί αλλά και με την ίδια την λογική.

Μιλώ για το νέο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (sic) που υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ. και εποπτεύεται και ελέγχεται από τον … αρχηγό (!)

H υπηρεσία θα στελεχωθεί από «εξειδικευμένο προσωπικό νέων επιστημόνων» που έχει προσληφθεί πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ. Oι «αξιωματικοί» που θα υπηρετούν στην «υπηρεσία», θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών, άλλων υπηρεσιών, Ελληνικών οργανισμών και φορέων καθώς και φορέων της ΕΕ αλλά και αρχείων άλλων χωρών.

Οι αρμοδιότητες της νέας Αστυνομίας θα είναι: νομιμοποίηση εσόδων, συναλλαγές πιστωτικών και χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων, διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων / χρηματοδοτήσεων και ενισχύσεων, μεταφορά κεφαλαίων, διακίνηση χρήματος (;), φορολογικά στοιχεία, λαθρεμπόριο, κατάχρηση δημόσιας περιουσίας, Πρακτορεία, τυχερά παιχνίδια και καζίνο, η μη καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών από φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, η μη έκδοση αποδείξεων από ιατρούς, οι παράνομες συνταγογραφήσεις, η έκδοση αναληθών γνωματεύσεων ιατρών.

Επομένως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, οι Εφορίες η ΣΔΟΕ κλπ δεν χρειάζονται και θα καταργηθούν; Ή μήπως θα έχουμε και εκείνα και ετούτα;

Εκτός από τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την μεθοδευμένη απαξία και την ίδρυση άσχετων και άχρηστων νέων Δημόσιων υπηρεσιών τι άλλο έχει να επιδείξει αυτή η κυβέρνηση; Το λεγόμενο «πολιτικό προσωπικό» (ίσως και ανεξάρτητα από πολιτική καταγωγή και ιδεολογική απόχρωση), καταλήγει να είναι ένα επιθετικό και καταστροφικό καρκίνωμα που κατατρώγει την Ελληνική κοινωνία και πετάει στο καιάδα της ιστορίας δύο γενιές Ελλήνων, την ποιότητα της ζωής τους, το μέλλον και τα όνειρά τους.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails