Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τι κρύβεται πίσω από το βελούδο;




Διαβάζοντας το άρθρο «Βελούδινο Διαζύγιο Εντός της Ευρωζώνης» του κ. Βαρουφάκη σκεφτόμουν το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με το επίπεδο πληροφόρησης αλλά και τα επιστημονικά εφόδια του κ. Βαρουφάκη να μην αντιλαμβάνεται πως η διάλυση της ευρωζώνης, η εκδίωξη κάποιας χώρας μέλους από το ευρώ ή η αποχώρηση από την ευρωζώνη της Γερμανίας, είναι χαμηλού, οικονομικού, πολιτικού αλλά και ηθικού επιπέδου παραφιλολογία στερούμενη οποιασδήποτε σχέσης με την πραγματικότητα.

Η παραφιλολογία αυτή, εκτός από εργαλείο στα χέρια κερδοσκόπων είναι και η ‘λογικοφανής’ έκφραση των κρυφών πόθων των ΗΠΑ και του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος για μια ενδο-Δυτική διευθέτηση των συσχετισμών δύναμης μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής όχθης του Ατλαντικού, που να είναι ακριβώς στα μέτρα τους.

Μια ολόκληρη στρατιά δημοσιογράφων και οικονομολόγων συντηρούν αυτού του τύπου την επιστημονικοφανή καταστροφολογία με ηγέτες πολύ μεγάλα ονόματα του διαμετρήματος του Τζόζεφ Στίγκλιτς και του Πολ Κρούγκμαν. Θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και απογοητευτικό, τουλάχιστον για εμένα,  αν τελικά αποδειχτεί πως ο κ. Βαρουφάκης, για τους δικούς του λόγους, έχει συνταχθεί σε αυτό το διαφανών αφετηριών και στόχων κλαμπ.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails